به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی کشور پیرامون اولین دوره مسابقات بینالمللی قرآن روشندلان جهان اسلام، صبح امروز 25 اردیبهشتماه در سالن جلسات این سازمان برگزار شد.
انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور در این نشست خبری ضمن تقدیر از بخش فرهنگی سازمان به خاطر فعالیتهای فرهنگی، گفت: نقطه درخشان این فعالیتها برگزاری اولین دوره مسابقات بینالمللی قرآن روشندلان دنیای اسلام است که تلاشهای بسیار زیادی برای برگزاری این مسابقات صورت گرفت تا به نتیجه رسید.
وی با اشاره به اینکه افرادی که از نعمت بینایی محروم هستند حفظ و تلاوت قرآن کریم برای آنها سخت است، افزود: ما تلاش کردیم تا بتوانیم زمینه برگزاری مسابقات را فراهم کنیم، برای این کار قرآنهایی را به خط بریل و آئیننامه ویژهای را تنظیم کردیم و در ادامه آن نیز داورانی برای داوری این مسابقات مشخص شدند.
رئیس سازمان بهزیستی در ادامه به بیان اهداف این دوره از مسابقات پرداخت و گفت: اولین هدف این مسابقات ارتقاء سطح فعالیتهای قرآنی جامعه روشندلان کشور است، با توجه به اینکه در بین نخبگان و تحصیلکردههای کشورمان شاهد روشندلان زیادی هستیم، بنابراین این قشر از ظرفیتهای بالایی برخوردار هستند و بر ما حکم است که زمینه را برای این قبیل افراد جهت انس گرفتن با قرآن کریم فراهم کنیم.
محسنی بندپی عنوان کرد: دومین هدف از برگزاری این مسابقات آشنایی جامعه با ظرفیتهای این افراد است همین هدف به نوعی زمینه ساز سومین هدف ما از برگزاری این مسابقات که تشویق دیگر روشندلان برای حضور در عرصه فعالیتهای قرآنی خواهد بود، است.
وی چهارمین هدف از برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن نابینایان دنیای اسلام را گسترش ارتباطات بینالمللی برای روشندلان عنوان کرد و گفت: در این دوره از مسابقات شاهد حضور نمایندگانی از 17 کشور دنیا شامل لبنان، ترکیه، مصر، اردن، اندونزی، عراق، افغانستان، بنگلادش، سیرالئون، مالی، پاکستان، قرقیزستان، نیجر، تونس، نیجر، یمن و ایران خواهیم بود.
رئیس سازمان بهزیستی در ادامه به برگزار آزمون آزمایشی از این افراد در روزهای گذشته اشاره کرد و گفت: در این آزمون تلاش شد تا این افراد را با آئیننامه و نحوه داوری مسابقات آشنا کنیم. این افراد در کنار شرکت کنندگان در سی و سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن رقابت خود را برگزار میکنند.
محسنی بندپی در بخش دیگری از صحبتهای خود ضمن قدردانی از همکاریهای مناسب سازمان اوقاف و امور خیریه، اذعان کرد: ما تلاش داشتیم تا ستاد عالی مسابقات این رقابت را به عنوان یک رقابت بینالمللی ثبت کند تا زمینهای برای سنوات آینده جهت برگزاری با کیفیتتر این مسابقات فراهم شود.
وی اظهار کرد: این مسابقات از روز گذشته 24 اردیبهشتماه و در مصلای تهران آغاز شده و تا روز دوشنبه 27 اردیبهشتماه ادامه خواهد داشت.
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین در مورد شیوههای انتخاب افراد شرکت کننده در این مسابقات، گفت: در داخل کشور ستادی برای برگزاری این مسابقات تشکیل دادیم و از داوطلبان در داخل کشور برای حضور در مسابقه انتخابی فراخوان دادیم که در نهایت، نماینده ایران «عبدالغفور جوهرچی» انتخاب شد. در بحث بینالملل نیز مکاتباتی را با کشورهای مختلف انجام دادیم و آنها نیز بر اساس معیارهای خودشان افرادی را انتخاب و معرفی کردهاند.
محسنی بندپی همچنین در مورد جوایز این دوره از مسابقات گفت: جوایز نفرات اول تا سوم به ترتیب 20 میلیون تومان، 15 میلیون تومان و 10 میلیون تومان است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در این نشست خبری، در مورد سایر فعالیتهای قرآنی سازمان بهزیستی، گفت: در کنار مسابقات بینالمللی قرآن فعالیتهای دیگری نیز برگزار میشود که یکی از آنها تشکیل شورای عالی رقآن سازمان بهزیستی است، این شورا تا کنون سه جلسه تشکیل داده است که در ان نخبگان قرآنی کشور عضویت دارند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: با برخی دستگاهها همچون سازمان دارالقرآن الکریم،اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت وسازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور نیز تفاهمنامههایی امضا شده است. تفاهم نامه ما با سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان در زمینه توانمندسازی قرآنی دانشجویان بهزیستی را فراهم کند.
محسنی بندپی خاطرنشان کرد: یکی دیگیر دستاوردهای ما در زمینه قرآنی عضویت این سازمان در کمیسیون تبلیغ و ترویج فعالیتهای قرآنی شورای توسعه فرهنگ قرآنی بوده است.
وی با اشاره به اینکه گسترش فعالیتهای قرآنی در سلامت روانی جامعه بسیار اثرگذار است، گفت: یکی دیگر از فعالیتهای قرانی سازمان که البته در بحث مسابقات بینالمللی اتفاق افتاده است همکاری با بنیاد نابینایان قرآن در اصفهان بوده است که با همکاری آنها کار ساماندهی چاپ قرآن بریل که در مسابقات از نوع جدید آن استفاده میشود، صورت گرفته است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه در مورد احتمال افزایش رشتههای مسابقات بینالمللی قران نابینایان جهان اسلام در سالهای آینده، خاطرنشان کرد: امسال سال اول است که این مسابقات را برگزار میکنیم بیشتر تلاشی بود تا نابینایان برای حضور در این مسابقات انگیزه پیدا کرده و تشویق شوند، البته اگر انعکاس خوبی در رسانههای فارسی، عربی و انگلیسی داشته باشد میتوانیم در سالهای آینده رشتهها را نیز گسترش دهیم.
وی در ادامه با اشاره به تعاملات این سازمان با دستگاههای ذیربط درباره معتادان بیان کرد: با تعاملی که از سال گذشته
بین دستگاههایی از جمله شهرداری، سازمان بهزیستی، ستاد مبارزه با مواد مخدر و
دیگر دستگاهها ایجاد شد توانستیم 3 هزار و 480 معتاد مرد و 400 معتاد زن را جمعآوری
و در مراکز مختلف نگهداری کنیم.
محسنی بندپی افزود: برای دانشجویان معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی نیز اقداماتی صورت گرفته
است و این افراد با تفاهمنامههایی که بهزیستی با دانشگاه آزاد داشته است، میتوانند
بدون پرداخت شهریه در دانشگاهها حضور پیدا کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه نیز افزایش مستمریها برای افراد
تحت پوشش تعیین شده است که یک مددجو میتواند علاوه بر مستمری که دریافت میکند به
ازای هر فرزند 10 درصد به مستمری این مددجو اضافه میشود.
گزارش تصویری این نشست را
اینجا ببینید.