کد خبر: 3497923
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۴۹

پای صحبت «حامد ولیزاده» و «مجتبی فردفانی»/ از تلاوتم راضی هستم

گروه فعالیت‌های قرآنی: برنامه رادیویی افق به گفت‌وگوی صمیمانه با حامد ولیزاده و مجتبی فردفانی، نمایندگان ایران در رشته قرائت و حفظ پرداخت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) برنامه رادیویی «افق» امروز، 25 اردیبهشت‌ماه با حضور حامد ولی‌زاده و مجتبی فردفانی، نمایندگان ایران در رشته قرائت و حفظ سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت.
حامد ولیزاده، نماینده ایران در رشته قرائت سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن گفت: تلاوت من در این مسابقات خوب بود؛ اجرا در صحن مسابقات کمی سنگین است و این سنگینی باعث می‌شود کیفیت کار از آن حالت ایده‌آل که در ذهن من بود فاصله داشته باشد اما با این حال خوب خواندم و راضی هستم.
رقیب قوی‌ای در بین قاریان ندیدم
وی افزود: تا این لحظه رقیب قوی‌ای در بین قاریان ندیدم شاید امروز و فردا تلاوت‌های قوی‌تری ببینم اما به نظرم تلاوت‌ها همانند مسابقات کشوری ما نیست که خیلی نزدیک به هم باشد.
ولیزاده اظهار کرد: بنده تلاوت قرآن را از سه یا چهار سالگی شروع کردم که البته من چیزی به یاد ندارم و این گفته‌های پدر و مادرم است که از همان خردسالی در کنار برادر بزرگترم قرآن می‌خواندم و در این مدت 20 سال رتبه‌های خوبی در مسابقات قرآن به دست آورده‌ام.
وی در ادامه گفت: طی سال‌های گذشته، رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرآن دانشجویان جهان، رتبه پنجم مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی و رتبه اول مسابقات کشوری قرآن  را کسب کرده‌ام و امیدوارم در این مسابقات رتبه اول را به دست آورم تا عرصه دیگری از فعالیت‌های قرآنی برای من گشوده شود.
نماینده ایران در رشته قرائت سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن افزود: بعد از کسب رتبه اول انتظارات از من بیشتر می‌شود و حتی نگرش من به فعالیت‌های قرآنی عوض می‌شود و نگرش اطرافیان من نیز شکل و شمایل دیگری به خود می‌گیرد که براین اساس وظیفه من هم بیشتر می‌شود و از این پس سعی کنم بیش از گذشته در خدمت قرآن باشم.
 بحث نرم‌افزاری؛ مهمترین وجه تمایز مسابقات ایران نسبت به مالزی
وی درباره تفاوت مسابقات ایران و مالزی گفت: سابقه مسابقات مالزی 58 سال و سابقه مسابقات ایران 33 سال است اما به نظرم مهم‌ترین بخشی که مسابقات ما را از مسابقات مالزی متمایز می‌کند بحث نرم‌افزاری کار است. مسابقات مالزی اگر چه خیلی رسانه‌ای است و با شکوه رسانه‌ای بیشتری برگزار می‌شود اما از نظر کیفیتی که باید شاهد باشیم از نظر هیئت داوران، شرکت‌کنندگان و نتایج با انتظارات ما متفاوت است.
ولیزاده افزود: همه داورانی که به مسابقات ایران می‌آیند یا قاری هستند یا صاحبنظر است و یا صاحب تألیفات هستند که خروجی این مسابقات به درست خیلی نزدیک‌تر است تا به مسابقات مالزی که هیئت داورانی تشکیل می‌دهد که شاید هیچ تخصصی در حوزه تلاوت نداشته باشند و گاهاً اعتقادی به تلاوت ندارند.
وی ادامه داد: به‌عنوان مثال داوری که از سعودی می‌آید معتقد است تلاوت قرآن به این شکل غنا است و زمانی که چنین داوری به مسابقات مالزی می‌آید ممکن است داوری صحیحی نداشته باشد و به نظر می‌رسد مسابقات مالزی اگر چه قشنگ است اما از حیث نتایج و خروجی از مسابقات ایران خیلی خیلی فاصله دارد. مسابقات ایران اگر چه 20 سال کمتر سابقه دارد اما بسیار قوی‌تر از مسابقات قرآن مالزی است.
فردفانی اظهار کرد: بنده فعالیت‌های قرآنی خود را از 10 سالگی شروع کردم و از همان سن 10 سالگی در کلاس‌های روخوانی و روان‌خوانی، تجوید شرکت می‌کردم و حفظ قرآن را نیز از 16 سالگی آغاز کردم و در مدت یک سال حفظ کل قرآن را به پایان رساندم.
از کودکی مشتاق فعالیت‌های قرآنی بودم
وی افزود: فضای خانواده ما یک فضای قرآنی مذهبی بود و برای ورود به این کار آماده بود و به همین دلیل من هم از کودکی مشتاق به فعالیت‌های قرآنی بودم و همین امر موجب شد تا پای ما به جلسات قرآن باز شود و در سن 16 سالگی نیز با تشویق دوستان قاری و حافظی که داشتیم یک سال مدرسه را رها کردیم و حافظ کل قرآن شدیم.
این حافظ کل قرآن کریم ادامه داد: هم پدر و هم مادرم مشوق من بودند اما مادرم به این دلیل که بیشتر کنار من بود خیلی به من کمک کرد و مشوق اصلی من بود و فضای خانه را برای من آماده می‌کرد تا بتوانم حفظ قرآن را انجام دهم.  
فردفانی درباره آیات مشابه که در مسابقات قرآن از حافظان قرآن پرسیده می‌شود، گفت: در دوره ارزیابی که برای ما گذاشتند برخی از پرسش‌ها آیات مشابه بود که چند آیه مشابه از قرآن را پرسیدند و اکثر آیات مشابه را در این دوره ارزیابی خواندیم و در مرحله مقدماتی هتل هم سؤالات مشابه می‌پرسیدند که امسال با توجه به اینکه سطح حافظان خوب است اکثر حافظان آیه مورد نظر را پیدا می‌کردند.
وی افزود: در شرایط مختلفی کار را انجام دادیم و امیدوارم بتوانم در مرحله نیمه نهایی و فینال با آرامش لازم تلاوت کنم و ضمن اینکه برای آیات متشابه باید یک تمرکزی داشته باشم و عجله در این کار ممکن است آسیب بزند.
فردفانی گفت: من معمولا قبل از شروع تلاوت کمی مکث می‌کنم و صفحه مورد نظر را در ذهن مجسم  می‌کنم و بعد شروع به تلاوت می‌کنم.
اهدای ثواب اجزاء خوانده شده به روح شهدای قرآنی
وی در ادامه گفت: من در مرور اجزایی که انجام می‌دهم ثواب این مرورها را به روح شهدای قرآنی فاجعه منا تقدیم می‌کنم؛ خداراشکر این ادب قرآنی بین بچه‌ها هست.
نماینده ایران در رشته حفظ سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: یکی از اهداف من این است که بعد از مسابقات در فضای آموزش باشم؛ صرف اینکه حافظ قرآن باشم شاید نتایج گسترده‌ای نداشته باشد اما اگر بتوانم در عرصه تدریس و آموزش باشم، می‌توانم وظیفه کوچکی را در تربیت حافظان قرآن انجام دهم.
وی ادامه داد: معضلی که در جامعه ما وجود دارد این است که یک حافظ و قاری رتبه اول در مسابقات را کسب می‌کند اما به محفل و داوری در مسابقات محدود می‌شود اما درخواستی که دارم این است که از این افراد در وزارتخانه‌ها و مراکز مختلف به کار گیرند؛ هر یک از این حافظان و قاریان می‌توانند امسال خود را تکثیر کنند.
فضا برای پرورش استاد قرآنی در کشور مهیا نیست
فردفانی افزود: معزل جامعه قرآنی ما این است که فضا برای پرورش استاد خیلی فراهم نیست و از مسئولان تقاضا دارم که این فضا را فراهم کنند.
همچنین، کریم دولتی، قائم مقام مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه میهمان تلفنی برنامه بود که در بخشی از سخنان خود گفت: اتفاق‌های مختلفی امسال در مسابقات بین‌المللی قرآن افتاد که برای اولین بار بود و امسال سعی کردیم سطح فنی شرکت‌کنندگان در مسابقات را بالا بیاوریم و افراد قوی تر و شایسته‌تر در دو رشته قرائت و حفظ اجرای برنامه داشته باشند.
مسئول کمیته فنی سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن افزود: در محل اقامت شرکت‌کنندگان مسابقاتی را برای قاریان در دو روز و برای حافظان در سه روز برگزار کردیم که چکیده بهترین‌ها در صحن اصلی مسابقه اجرای برنامه داشتند و همچنین با توجه به اینکه امسال یک رشته ویژه حفظ کل قرآن روشندلان جهان اسلام را داشتیم این هم یکی از ویژگی‌های رخ داده در سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن است که نظر بسیاری از عزیزان را به خوب جلب کرده است.
دولتی ادامه داد: معلولان و روشندلان نیازمند توجه ویژه هستند که برگزاری مسابقه برای آنها می‌تواند توجه‌ را به سمت آنها جلب کند.
قائم مقام مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: همچنین امسال برای نخستین بار مسابقات بین‌المللی قرآن در محل ویژه‌ای در حال برگزاری است و با توجه به اینکه مصلی یک مکان عبادی و فرهنگی است، آوردن مسابقات به مصلی به شکوه معنوی کار کمک کرد ضمن اینکه فضای مصلی بسیار باز و گسترده است که تعدادی در داخل سالن و تعدادی از مردم نیز در بیرون شبستان مسابقات را دنبال می‌کنند.

captcha