کد خبر: 3497958
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۸
حسین ابراهیمی:

اختلاف‌افکنی و تقلیل دین به امور فردی؛ برنامه‌ دشمن برای ایجاد فاصله میان مردم و روحانیت

گروه سیاسی: عضو جامعه روحانیت مبارز اختلاف‌افکنی میان روحانیت و القای تفکر از بین رفتن قداست روحانیت با حضور در عرصه‌های سیاسی و اجتنماعی را از جمله مهم‌ترین برنامه‌های دشمن برای گسستن پیوند میان مردم و روحانیت دانست و گفت: اگر روحانیت به وظایف سه‌گانه مورد اشاره رهبر انقلاب به درستی عمل کند، پیوندش با مردم حفظ خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) رهبر معظم انقلاب روز گذشته در دیدار جمعی از مدیران، مدرسان و طلاب حوزه های علمیه تهران، «هدایت فکری و دینی»، «هدایت سیاسی و بصیرت افزایی» و «راهنمایی و حضور در عرصه خدمات اجتماعی» را سه وظیفه عمده روحانیت برشمردند و تأکید کردند: طلاب باید با کسب صلاحیت‌ها و آگاهی‌های لازم، در دنیای متفاوت امروز خود را برای ایفای مسئولیت‌های تعیین‌کننده در جامعه آماده کنند.

مقام معظم رهبری همچنین با اشاره به اهمیت پیوند روحانیت با مردم، فرمودند: آمریکایی‌ها از اول انقلاب نیز مانند امروز در صدد حذف روحانیت از حرکت عمومی ملت ایران بوده‌اند تا در مرحله بعد، حضور مردم در صحنه از بین برود و سپس انقلاب به شکست بینجامد اما تاکنون موفق به تحقق این هدف نشده‌اند و به فضل الهی نخواهند شد... در جمهوری اسلامی، تداوم حضور علما و روحانیون و در نتیجه حضور مردم در عرصه‌ها، استمرار حرکت انقلاب را ممکن کرده است.

حضور مردم در صحنه وابسته به حضور روحانیت است

حجت‌الاسلام و المسلمین حسین ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت مبارز، در گفت‌وگو با ایکنا درباره این سه وظیفه مهم روحانیت در قبال جامعه گفت: هدایت دینی وظیفه عام همه علما، طلاب و روحانیون است که در قالب امر به معروف و نهی از منکر و دعوت جامعه به رعایت مسائل اخلاقی است.

وی افزود: هدایت سیاسی همان حضور فعال روحانیت در صحنه‌های مختلف و سرنوشت‌ساز انقلاب و نظام است؛ انقلاب مشروطه، نهضت ملی شدن و صنعت نفت و انقلاب اسلامی بدون حضور روحانیت اتفاق نمی‌افتاد. حضور روحانیت است که حضور مردم در صحنه را در پی دارد و می‌تواند منجر به تحولات بعدی شود.

ابراهیمی اظهار کرد: حضرت امام(ره) حرکت انقلاب اسلامی را آغاز کردند و روحانیت به تبعیت از ایشان وارد صحنه شدند و به واسطه روحانیت بود که مردم نیز به صورت گسترده در صحنه مبارزه با نظام شاهنشاهی حضور یافتند، چون روحانیت مورد اعتماد و اتکای مردم است و قابلیت به صحنه آوردن مردم را دارد.

وی با بیان اینکه وظیفه دیگر روحانیت کمک به مردم در عرصه خدمات اجتماعی است، گفت: این مسئله یک پیوند قلبی و عاطفی میان روحانیت و مردم ایجاد می‌کند و در استمرار و تداوم این ارتباط نقش به سزایی دارد و باعث می‌شود مردم، روحانیت را پناهگاه خود بدانند همانگونه که امروز هم روحانیت در نزد مردم چنین جایگاهی دارد و مردم غالبا برای حل مشکلات فردی، خانوادگی و اجتماعی خود به روحانی مسجد و محله خود رجوع می‌کنند.

آفاتی که پیوند میان روحانیت و مردم را تهدید می‌کند

ابراهیمی درباره آفات و آسیب‌هایی که پیوند میان روحانیت و مردم را تهدید می‌کند، گفت: عوامل متعددی می‌تواند موجب فاصله افتادن میان روحانیت و مردم و کنار رفتن روحانیت از صحنه شود. یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دشمن القای این تفکر بوده است که قداست روحانیت با حضور در عرصه‌‌های سیاسی از بین می‌رود و این قداست اقتضا می‌کند که روحانیت، دین مردم را در همان مسجد بیان کند و صرفا هم بر اعمال فردی دینی محصور شود و در امور سیاسی و اجتماعی دخالت نکند.

عضو جامعه روحانیت با اشاره به اینکه این طرز تفکر تا حد زیادی در دوران پهلوی نهادینه شده بود، عنوان کرد:  آنها بخشی از این تفکر را با زور و بخشی را با فرهنگ‌سازی عملیاتی کردند، اما امام(ره) با این طرز تفکر به مقابله برخاستند و همه اقشار را به صحنه آوردند و نشان دادند که وظیفه روحانیت تنها منحصر به مسجد و محراب و بیان اعمال فردی و احکام نیست.

وی یادآور شد: دشمنان در بسیاری از تبلیغات، به دنبال مخدوش کردن چهره روحانیت به هر طریق ممکن هستند و حتی بین خود روحانیون اختلاف می‌اندازند و از قدیم این نقشه را دنبال می‌کردند. به عنوان نمونه در انقلاب مشروطه اگر بین روحانیت اختلاف نمی‌افتاد مسیر مشروطه منحرف نمی‌شد، اما اختلاف بین روحانیت سبب شد که آرام آرام، روحانیون مؤثر را یکی پس از دیگری از صحنه حذف کردند و در نهایت هم آن مشروطه مدنظر روحانیت تحقق پیدا نکرد.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: امروز هم از داخل و خارج افراد مختلف تلاش می‌کنند روحانیت یا در صحنه نباشد یا اینکه از آن به عنوان ابزار استفاده کنند. اما وظیفه روحانیت این است که با تمام توان خود را در صحنه حفظ کند و از نظام و انقلاب در صحنه‌های سه‌گانه مورد اشاره رهبر معظم انقلاب دفاع کند.

وی در پایان تأکید کرد: اگر روحانیت این سه وظیفه را به درستی انجام دهد همواره پیوندش با مردم حفظ خواهد شد و هیچ کسی نمی‌تواند روحانیت را از صحنه خارج کند. اما این بستگی به خود حوزه‌های علمیه دارد که چگونه در این باره برنامه‌ریزی کنند تا روحانیت بتواند در این سه صحنه، حضور مؤثر داشته و فعالیت‌های خود را به نحو مطلوبی انجام دهد تا مردم را در کنار خود نگه دارد.

captcha