احمد آریایینژاد، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی در نظام سلامت باید نیاز به درمان کم شود، اظهار کرد: وقتی این کار انجام شد هزینهها و متقابلا وابستگیها کاهش مییابد.
وی افزود: در بعضی از علوم و داروها نیاز به بیگانه وجود دارد بدین جهت باید با پیشگیری نیاز به درمان را کاهش داد، حتی اگر این علوم و داروها در کشور تولید شوند بازهم عقل و شرع میگوید باید پیشگیری را به درمان اولویت داد.
نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: باید مسیرهای غلط را اصلاح کرد، خدمات سلامت را سطح بندی کرده و سیستم ارجاع را به همراه خانههای بهداشت و تیمهای پزشک خانواده فعال کرد.
توسعه طب سنتی، اسلامی و گیاهی
آریایینژاد پرداختن توسعه طب سنتی، اسلامی و گیاهی را دیگر راه رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی دانست و اظهار کرد: وزارت بهداشت باید به متخصصان طبهای سنتی، اسلامی و کارهای تحقیقاتی و پژوهشی آنها کمک کرده و از کارهای غیر قانونی، بی نام و نشام جلوگیری کند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد بعضی از مراکز در این حوزه کارهای
غیر علمی کرده و بدون مجوز هستند که باید با آنها برخورد شود اما با این بهانه
نباید به طب سنتی و طب اسلامی برخورد کنیم بلکه باید با نظارت و بررسی بر روی
اقدامات متخصصان این طبها کارهای علمی آنها را مورد تشویق قرار داده و در صورت
غیر علمی بودن کار آنها شیوههای علمی را جایگزین کرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در رسیدن به مفهوم اقتصاد مقاومتی در نظام سلامت باید اخلاق پزشکی را در صدر اقدامات قرار داد، تصریح کرد: یکی از مسائلی که ما باید به آن توجه کنیم کسب حلال است؛ پزشکی که اقتصاد را اصل قرار داده و اخلاق را فراموش کند موجب وارد آمدن هزینه به بیماران و خانواده آنها میشود اما اگر اصول اخلاق حرفهای پزشکی منطبق با اخلاق اسلامی را رعایت کند مراقب جیب بیمار بوده و هزینه اضافه برای آنها تراشیده نمیشود.
قدمهای خوبی
برداشته نشده است
وی با تأکید بر اینکه در رسیدن به اقتصاد مقاومتی در عمل به ویژه در نظام سلامت قدمهای خوبی برداشته نشده است، اظهار کرد: مردم وابسته به بیتالمال شدهاند این سخن مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «باید به جایی رسید که بیمار جز رنج بیماری مشکل دیگری نداشه باشد» را اشتباه کردهایم زیرا که تنها به درمان توجه میکنیم در این صورت هر روز به تعداد نیازمندان به درمان افزوده شده و نمیتوان این دغدغه رهبر معظم انقلاب را رفع کرد باید تعداد نیازمندان به درمان را کم کرده تا بتوانیم نگرانیهای آنها را کاهش داد.
وی یادآور شد: طرح تحول سلامت متأسفانه فقط طرح تحول درمان است و دستورهای رهبری در ابلاغ سیاستهای کلی سلامت به ویژه آن بندهایی که در رابطه با تقدم پیشگیری بر درمان، توسعه طب اسلامی، طب سنتی و طب گیاهی مانند مورد غفلت قرار گرفتهشده است یعنی مسیر را اشتباه پیمودهایم.
آریایی نژاد خاطر نشان کرد: برای رسیدن به فراهم کردن بنیادهای اقتصاد مقاومتی در نظام سلامت باید این مسیرهای اشتباه را اصلاح کرده و بند بندِ سیاستهای کلی سلامت را اجرا کرد.