کد خبر: 3498963
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۵
ایمان صحاف تأکید کرد:

اصل در مسابقات؛ توجه به مفاهیم قرآن

کانون خبرنگاران نبأ: داور بین‌المللی قرآن گفت: ملاک ما رتبه‌پروری نیست، اصل همه تلاش‌ها در زمینه فعالیت‌های قرآنی و برپایی مسابقات، توجه به مفاهیم قرآن کریم است.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، خانم ایمان صحاف، متولد 1353 در تهران، عضو شورای عالی قرآن و داور بین‌الملل، کشوری و استانی، فعالیت خود را از سن 19 سالگی شروع کرده است و همچنین عضو اولین گروه تواشیح زنان است. در حاشیه بیست‌وسومین دوره از مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، دقایقی با این بانوی فعال قرآنی به گفت‌وگو نشستیم، وی سخنان خود را با تشریح فعالیت‌های قرآنی‌اش از کودکی تا به امروز آغاز کرد و گفت: فعالیت در زمینه آموز‌ش‌ قرآن را از کودکی زیرنظر پدرم آغاز کردم و از همان دوران در مسابقات شرکت می‌کردم؛ سپس در زمینه آموزش وارد شدم و از دوران دبیرستان در زمینه تجوید و صوت و لحن به تدریس پرداختم. در حال حاضر بیشتر در زمینه صوت و لحن فعالیت دارم؛ حفظ هم تاحدی انجام دادم ولی متأسفانه چون در وادی صوت و لحن گام نهادم، تاکنون توانسته‌ام 10 جزء قرآن کریم را حفظ کنم و بسیار علاقه‌مند هستم تا کل قرآن را حفظ کنم و این جایگاه والاتری است؛ در نهایت در زمینه داوری وارد شدم.

مسابقات قرآن ایران سطح بالایی دارد

داور بین‌المللی قرآن اظهار کرد: یکی از نکات جالب توجه در مسابقات قرآن ایران، حضور متسابقان در رشته‌های مختلف است و اینکه آنها، از ماه‌ها قبل تمرین می‌کنند و برای شرکت در این مسابقات وقت می‌گذارند و توسط اهل فن کارشناسی می‌کنند تا بتوانند مسابقات را به نحو مطلوبی اجرا کنند؛ یکی دیگر از نکات قابل توجه، سطح کیفی مسابقات و متسابقان است که خیلی سطح بالایی دارند، به‌ویژه قاریان ایرانی که در این مسابقات خوب درخشیدند.

اصل؛ توجه به مفاهیم قرآن

صحاف در زمینه توجه به قرآن، عنوان کرد: اصل همه تلاش‌ها برای این است که به مفاهیم قرآن توجه شود و این مسابقات شروع کار است و باید جرقه‌ای باشد برای کسانی که در این مسابقات چه به‌عنوان شرکت‌کننده و یا چه به‌عنوان شنونده حضور دارند، تا به سمت مفاهیم قرآن بروند، البته برنامه‌های جنبی در این زمینه در خلال مسابقات وجود دارد.

تأثیر حضور بانوان قرآنی غیرایرانی

این معلم قرآن حضور بانوان غیرایرانی در این مسابقات را ارزیابی و بیان کرد: حضور بانوان برجسته قرآنی بین‌الملل از لحاظ روابط بین ایران و سایر کشورها تأثیرگذار است؛ به نظرم حضور بانوان و متسابقان خارجی در این زمینه حائز اهمیت است که بیایند و موفقیت بانوان قرآنی ما را ببینند و این فضای قرآنی در شهر را مشاهده کنند، شاید در کشور خودشان این چنین القا شود که به بانوان در ایران بها داده نمی‌شود، فکر نمی‌کنند بانوان ایرانی در زمینه قرآن فعالیت دارند و البته موفق هم هستند؛ همین که بیایند و با این چهره‌ها آشنا شوند، نمای دیگری در ذهنشان ایجاد می‌شود و می‌توانند این را انتقال دهند. بانوان قرآنی در ایران طلایه‌داران انس با قرآن و سفیر فرهنگی ایران هستند و ما باید این را به دیگر کشورها نشان دهیم.

فضاسازی مصلی مستلزم سلیقه بهتری است

وی با اشاره به حضور مردم و محل برگزاری این دوره از مسابقات، گفت: الحمدلله مردم همیشه از این مسابقات استقبال می‌کنند و فضای معنوی خوبی در شهر ایجاد می‌شود، مصلی تهران نسبت به جاهای دیگر مرکزیت دارد و دسترسی به مترو راحت‌تر است و همه اقشار از سرتاسر شهر می‌توانند به اینجا بیایند؛ فقط مقداری از لحاظ فضاسازی باید سلیقه بهتری خرج داده می‌شد، چینش صندلی‌ها در سالن اجلاس که گرداگرد بود کیفیت برگزاری مسابقات را بالا می‌برد، همچنین صدا در سالن، که شاید به دلیل فضای سالن باشد که آگوستیک نیست و آن صداگیری لازم را نداریم، پخش است و صدای همهمه در سالن زیاد است.

ملاک ما رتبه‌پروری نیست

صحاف در پایان یادآور شد: کاش روزی برسد که همه به این نتیجه برسند که شرکت در مسابقات و به دست آوردن رتبه اصل نیست و هدف از این جریان عظیم، گسترش آگاهی عمومی و تخصصی مفاهیم قرآن است، رتبه‌پروری ملاک ما نیست، آنهایی که مقام نیاورده‌اند اندوهگین نباشند و این انگیزه‌ای برای تلاش بیشتر و بهبود سطح قرآنی‌شان باشد.

مریم روزبهانی

captcha