شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب به تشریح اقدامات معاونت تحت سرپرستی خود پرداخت.
وی تصریح کرد: پس از ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت که سال 93 انجام شد، معاون اول رئیس جمهور بخشنامهای را به کلیه دستگاههای اجرایی کشور ارسال و یک تقسیم کار برای اجرای 14 بند از سیاستها بین دستگاههای دولتی به وجود آمد.
مولاوردی با بیان اینکه معاونت امور زنان و خانواده در اجرای سه بند از سیاستهای ابلاغی همکار وزارتخانههای بهداشت، آموزش و پرورش و سازمان مدیریت و برنامه ریزی است، عنوان کرد: این وزارتخانهها در اجرای سیاستهای کلی جمعیت وظیفه ذاتی داشته و معاونت زنان و خانواده آنها بوده و همکاریهای لازم را انجام میدهد.
وی تأکید کرد: از نظر ما این سیاستها واقع بینانه بوده و تحقق آن میتواند کشور را به سوی آن جمعیت کیفی و بالندهای که در مقدمه سیاستها اشاره شده است رهنمون کند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده بیان کرد: در دو سالی که از ابلاغ این سیاستها توسط مقام معظم رهبری میگذرد سمت و سوی برنامههای معاونت زنان و خانواه هم در این راستا بوده است.
وی ادامه داد: از جمله کارهایی که ما در این حوزه انجام دادهایم اجرای تفاهمنامه بین معاونت امور زنان و وزارت بهداشت در خصوص مادران باردار و تشویق زنان به زایمان طبیعی بوده است که در حال حاضر نیز در دستور وزارت بهداشت در طرح تحول سلامت است.
مولاوردی عنوان کرد: کمک به مادران برای داشتن یک بارداری و زایمان سالم و ایمن یکی از برنامههای مشترک وزارت بهداشت و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری بوده است همچنین اقدام به توزیع مکملهای دارویی در مناطق محروم برای سلامت مادران و نوزادان آنها شده است.
وی با اشاره به حمایت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری از برپایی همایشها و کنفرانسهای تعالی جمعیت تصریح کرد: علاوه بر تبلیغ و ترویج در حوزه ازدیاد جمعیت با همکاری وزارت بهداشت 17 کلینیک سلامت خانواده نیز از سوی معاونت رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده ایجاد شده است.
مولاوردی با تأکید بر اینکه باید جوانان را به این باور رساند که نیاز امروز کشور یه یک جمعیت جوان و پویا است اظهار کرد: در این راه باید همراهی و همکاری آن را به دست آورد، ضمن اینکه بحث زیرساختها و تحقق این اهداف که در سیاستهای کلی نیز به خوبی به آن اشاره شده است فراموش نکرد.
وی با بیان اینکه وقتی نیاز به فرزند آوری است نیاز به یک مقدمهای مانند اشتغال، مسکن و ازدواج جوانان است گفت: بعضا می بینیم طرحهایی ارائه شده که نقض غرض است؛ مانند طرح جمعیت و تعالی خانواده که یکی از مفاد آن اولویتهای استخدامی بدون مطالعه است مثلا پسر مجرد را در اولویت پایانی استخدام گذاشته اشت این فرد اگر شغل نداشته باشد چگونه میتواند ازدواج کرده و فرزندی داشته باشد؟
مولاوردی خاطر نشان کرد: باید سیاستهای جمعیتی را به صورت دقیق و کارشناسانه پیگیری کنیم تا نتایج مطلوبی را که به دنبال آن هستیم به دست آوریم.