کد خبر: 3500517
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
ابراهیم حاتمی کیا:

تصویرگری معضلات با اتکا به تعهد انقلابی؛ وظیفه هنر از منظر امام راحل

گروه هنر: کارگردان «آژانس شیشه‌ای» با بیان اینکه جشنواره روح الله برای خروج از شکل فرمایشی باید روش مد نظر امام (ره) را در پیش گیرد، اظهار کرد: بنیان گذار انقلاب تاکید داشت که هنر باید از شکل فرمایشی خارج شده و معضلات مردم را با اتکا به تعهد انقلابی تصویر کند.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) آیین افتتاحیه نخستین جشنواره فیلم «روح الله» با حضور ابراهیم حاتمی‌کیا، ابوالفضل جلیلی، محمد آفریده وجمعی از مستندسازان عصر امروز سوم خرداد ماه در نگارستان امام خمینی(ره) اصفهان برگزار شد. در ابتدای این مراسم پس از تلاوتی چند از آیات کلام مجید حجت الاسلام کمساری مدیر موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) با خیر مقدم به میهمانان برنامه اظهار کرد: تلاش ما این است تا از زبان سینما برای اشاعه اندیشه های امام بهره بریم. اندیشه هایی که می تواند بسیاری از نیازهای ما را برآورده سازد.

وی افزود: امام (ره) بر گردن سینما حق بزرگی دارد، چون در ابتدای انقلاب زمانی که شور و هیجان انقلابی وجود داشت و نگاه ها نسبت به هنر هفتم مساعد نبود ، سخنانی را در ابتدای ورود خود در بهشت زهرا بیان فرمودند که تاثیراتش تا به امروز در هنر این مرز و بوم پا برجاست.

در ادامه این مراسم کلیپی از هنرمند شهید مجید تیغ زاده پخش شد و سپس با حضور ابراهیم حاتمی کیا، محمد آفریده و حجت الاسلام کمساری از خانواده این شهید تجلیل به عمل آمد. پس از این آیین، ابراهیم حاتمی کیا نیز ضمن تشکر از محمد آفریده برای برگزاری این جشنواره اظهار کرد: این رویداد برای اینکه از شکل فرمایشی خارج شود باید روشی را در پیش گیرد که مد نظر امام (ره) بود. بنیان گذار انقلاب تاکید داشت که هنر باید از شکل فرمایش خارج شده و معضلات مردم را با اتکا به تعهد انقلابی تصویر کند.

 

اواخر دهه 60 برای تصویرگری از حضرت امام(ره) هو شدم

وی افزود: حضرت امام (ره) مسیر راه را روشن کردند که  تا پایان عمر گرانبهایشان این راه پر نورتر شد. در این میان خاطره ای را ذکر می کنم. در اواخر دهه 60 وقتی فیلم «مهاجر» را در خارج از کشور نمایش می دادند هر جا دو رزمنده فیلم الله اکبر - خمینی رهبر می گفتند جمعیت به اعتراض هو می کرند. در همان جا فهیمدم که دشمنی ها نسبت به امام تا چه حد است، اما خوشبختانه امروز وقتی می بینیم چنین جشننواره ای برگزار می شود و در آن جوانان بسیاری حضور دارند خدا را شکر می کنم.

حاتمی کیا در ادامه تصریح کرد: در زمان جنگ رزمندگان ما در مقابل 19 کشور می جنگیند. من به شخصه سربازان سودانی را در میان اسرا دیدم. جوانان آن روزهای ما به این نمی اندیشدند که به تنهایی در مقابل کشورهای مختلف ایستاده اند، بلکه با اتکا به فرمایین امام جانفشانی می کردند، امروز نیز مدافعان حرم این جانفشانی را در کشوری غریب انجام می دهند.

کارگردان فیلم «آژانس شیشه ای» با گله از وضعیت موجود گفت: بعد از فیلم «مهاجر» در فیلم از «کرخه تا راین» صحنه ارتحال حضرت امام و تشیع پیکرشان را نشان دادم، همان زمان به من اعتراض کردند که این صحنه را حذف کنم، چون ممکن است در خارج از کشور فیلم هو شود! آنها در توجیه گفتارشان می گفتند سینما زبان غیر مستقیم گویی است. همین نوع نگاه، باعث شده امروز سینمای ما از حضور امام بی بهره باشد. در این میان من مردم را مقصر نمی دانم، بلکه معتقدم این مسئولان هستند که باید پاسخگو باشند.

 

صلابت حضرت امام (ره) مثال زدنی بود

حاتمی کیا تاکید کرد: امام خمینی (ره) صلابتی داشت که در هیچ فردی نمونه آن را نمی توان مشاهده کرد. امام را شاید در جشنواره ها نتوان دید، اما در نقاط محروم و پایین شهر نام امام (ره) جریان ساز است. این اتفاق را من به عینه خود مشاهده کرده ام و امیدوارم در جشنواره روح الله نیز این صلابت اندیشه امام وجود داشته باشد.

وی در باره جشنواره «آیینه و آفتاب» نیز چنین گفت: تا چند سال پیش این جشنواره برگزار می شد. این رویداد هم امام (ره) را محور قرار داده بود، اما آنها فیلم های مرا که در چند تایی از آنها به امام پرداخته بودند، ندیدند، درصورتیکه معتقدم جوانانی که در این حوزه کار می کنند را باید تشویق کرد. 

حاتمی کیا ادامه داد: زمانی حجت الاسلام قرائتی می گفت هر فیلمسازی در فیلمش نماز نشان دهد من آن را تشویق می کنم، اما چگونه می شود که فیلمسازی نظیر من که درباره خمینی فیلمسازی می کند را نمی بینند؟ امیدوارم این جشنواره چنین رویکردی نداشته باشد و جوانی که در این حوزه کار می کند را ببیند. 

در انتهای این مراسم فیلم 7 دقیقه ای «عطر پنهان» ساخته ابراهیم حاتمی کیا پخش شد. این فیلم با محوریت سالروز در گذشت حضرت امام (ره) تولید شده است.

captcha