به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مدیر کل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان در نخستین نشست فصلی مجمع عالی کانونهای فرهنگی، تبلیغی در سال جاری گفت: وظیفه تشکلهای شاخص، تولید علم برای منظومه اقتصاد مقاومتی است.
رضا معممی مقدم در نخستین نشست فصلی مجمع عالی کانونهای فرهنگی تبلیغی در سال جاری که صبح امروز در موسسه تبیان آغاز به کار کرد، با بیان اینکه کاهش آمار بزهکاری و جرم و جنایت معاضدت در تحقق اقتصاد مقاومتی است، افزود: اعتماد سازی مردم به ضرورت گفتمان اقتصاد مقاومتی امری ضروری است. اقتصاد مقاومتی یک سیر تکاملی میخواهد.
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی بستر ساز اقتصاد اسلامی و بر اساس تولید است. تشکلها در مثلث تولید، عرضه و تقاضا به جز تولید، دو محورعرضه و تقاضا را هم بر عهده دارند.
معممی مقدم همچنین تصریح کرد: شعار سال باید گفتمان همه بویژه نخبگان شود. کارکرد اجتماعی تشکلهای دینی میتواند ۵ میلیارد دلار واردات دخانیات و واردات لوازم آرایشی و مصرف بیرویه را کاهش دهد. فرهنگ کار، فرهنگ مصرف، فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی، فرهنگ اقتصاد مقاومتی است و اقتصاد مقاومتی منحصرا برای یک سال نیست، برای آینده است.
مدیر کل تشکلهالی دینی و مراکز فرهنگی سازمان یادآور شد: اقتصاد مقاومتی در بستر سبک زندگی اسلامی معنا پیدا میکند. اقتصاد خانگی و مصرف بهعنوان یک موضوع علمی و قابل مطالعه، لازم است در هیئات و کانونهای فرهنگی آموزش داده شود. این آموزشها، مهارتهای زندگی لازم برای جامعه و نقشهای مختلف اجتماعیشان را در بر میگیرد.
وی اضافه کرد: بخش مرتبط با اقتصاد مقاومتی این آموزشها شامل دانش و اطلاعاتی درباره شناخت مواد غذایی و تهیه و نگهداری غذا و تغذیه، منسوجات و طراحی پوشاک و خیاطی، طراحی داخلی و چیدمان و دکوراسیون منزل، پیشگیری از خطرات و استفاده صحیح از وسایل و لوازم خانگی، آشنایی با مواد شیمیایی بویژه شویندهها و کاربرد آنهاشت.
معممی آموزشهای زیست محیطی استفاده از آب، انرژی، سوخت، آشنایی با اقتصاد و مدیریت منابع خانواده و برنامهریزی مالی، پسانداز، وام و بدهی، قدرت خرید و تورم، چگونگی صرفهجویی و کاهش هزینهها و کسب درآمد و تولید خانگی برای مصرف و فروش و موضوعاتی از این قبیل است. آشنایی افراد با این موضوعات و حمایت از کاربرد این شیوهها میتواند نقش موثری در موفقیت اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
معممی مقدم با تاکید بر اینکه وظیفه تشکلهای شاخص، تولید علم برای منظومه اقتصاد مقاومتی است، ادامه داد: کانونهای فرهنگی وظیفه تعیینی، تبیینی، تحلیلی، ترویجی و تبلیغی نه تزیینی دارند و تلاش ما فرهنگسازی یعنی گفتمان سازی و باورسازی و باور پذیری برای مخاطب باید باشد.
وظیفه ما نهادینه سازی فرهنگ اقتصادی واقتصاد فرهنگی است اقتصاد فرهنگی شامل تولیدات فرهنگی مثل نشریات، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمس، پویا نمایی و خدمات فرهنگی مثل نمایش و اردوها و...میشود.
وی اظهار داشت: اقتصاد فرهنگ یعنی اینکه بتوانیم از فرهنگ درآمد زایی کنیم و برای این مهم برگزاری دورههای آموزشی اقتصاد و فرهنگ مقاومتی برای دستگاهها و تشکلها ضروری است. منظور از فرهنگ سازی مدیریت فکر، مدیریت استراتژیک، مدیریت تغییر، مدیریت اجتماعی سازی، مدیریت فراگیرسازی و رفتار سازی است.