کد خبر: 3500896
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۷
داور جشنواره «روح الله»:

تصویرگری از امامی که ندیده بودند

گروه هنر: عضو هیئت داوران جشنواره «روح الله» گفت: خالق تمامی آثار جوانانی هستند که اغلب در زمان حیات امام(ره) هنوز به دنیا نیامده بودند، اما وقتی چنین عاشقانه به این موضوع ورود می‌کنند، نشان می‌دهند که شخصیت و تفکرات امام (ره) تنها مختص به زمان خاصی نیست.

ابوالفضل جلیلی، کارگردان سینما و داور جشنواره «روح الله» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره الزام برگزاری این رویداد سینمایی اینگونه توضیح داد: در ابتدای سخنانم باید روی این امر تاکید کنم که داور بودن من در جشنواره فیلم «روح الله» به این معنا نیست که برگزاری این جشنواره را تایید می‌کنم، اما درباره این رویداد باید بگویم که اجرای چنین رویدادی جزء ضرورت‌های سینماست، زیرا کشوری که رهبری چون امام خمینی داشته ضروری است به هر طریق ممکن اندیشه‌های این بزرگ‌مرد را اشاعه دهد. برای رسیدن به این خواسته نیز سینما بهترین مسیر است.

وی افزود: با توجه به این توضیح، برگزاری جشنواره «روح الله» را ضروری می‌دانم، اما اینکه این رویداد با چه کیفیتی برگزار شود، بحثی است که می‌توان به روی آن اظهارنظر کرد. در ضمن از نگاه من ورود موسسه تنظیم و نشر آثار امام در چنین رویدادی خود اقدامی مثبت محسوب می‌شود، زیرا اگر سینمای ما بتواند از حمایت نهادهای دولتی بهره ببرد بسیاری از کمبودهایش از بین خواهد رفت.

جلیلی درباره کیفیت تولیدات گفت: زمانی که قرار شد داوری جشنواره را قبول کنم، ابتدا اندیشیدم که با کارهایی رو به رو خواهم بود که عمدتاً کیفیت لازم را دارا نیستند یا اینکه فرمایشی بودن ویژگی اصلی تمامی کارهاست، اما وقتی فیلم‌ها را تماشا کردم دیدم که به واقع جدا از برخی ضعف‌های تکنیکی تمامی آثار عشقی را در خود نهان دارد که به فیلم‌های مورد نظر دلچسبی خاصی می‌دهد.

کارگردان فیلم «حافظ» ادامه داد: نکته جالب برای من اینجاست که خالق تمامی آثار جوانانی هستند که شاید زمان حیات امام(ره) هنوز به دنیا نیامده بودند، اما وقتی چنین عاشقانه به این موضوع ورود می‌کنند، نشان می‌دهند، شخصیت و تفکرات امام (ره) تنها مختص به زمانی خاص نبوده، برای همین است که یک جوان 25 ساله این گونه از مردی می‌گوید که اندیشه‌هایش دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده است.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا جشنواره‌های موضوعی معمولاً با استقبال خوبی مواجه نمی‌شوند، اینگونه توضیح داد: اینکه می‌بینیم جشنواره‌های موضوعی در کشور ما با استقبال خوبی مواجه نمی‌شوند دلیلش را در دو امر می‌توان جستجو کرد. ابتدا اینکه فرهنگسازی صحیح پیرامون آن انجام نمی‌شود و تنها برگزاری صرف یک جشنواره مد نظر است. دلیل دوم به تبلیغاتی بر می‌گردد که پیرامون آن رویداد انجام می‌شود، زیرا معرفی درست و گسترده یک رویداد سینمایی نقشی تاثیرگذار در کارکرد آن رویداد دارد.

این داور جشنواره‌های خارجی تاکید کرد: به نظرم زحماتی که محمد آفریده دبیر جشنواره و حجت الاسلام کمساری برای برگزاری این رویداد کشیدند نباید نادیده گرفته شود، چون معمولاً اتفاقات ارزشی در سینما نادیده گرفته می‌شود، اما در این رویداد عشقی وجود داشت که برای من بسیار دیدنی و جالب بود. با این توضیح امیدوارم در دوره‌های بعدی شاهد برگزاری این اتفاق به شکل گسترده‌تری باشیم.

وی در پاسخ به سؤال پایانی مبنی بر اینکه برای برگزاری بهتر جشنواره چه پیشنهادی به برگزار کننده این رویداد در دوره‌های بعد دارد، بیان کرد: یکی از آیتم‌هایی که به جشنواره این امکان را می‌دهد تا به شکلی بهتر برگزار شود، جوایزی است که برای برگزیدگان انتخاب می‌شود، چون این عامل انگیزه را برای حضور فیلمسازان بیشتر می‌کند. در ضمن برگزاری کارگاه‌های فیلمسازی در این حوزه اقدام دیگری است که به ارتقای ارزش‌های این جشنواره کمک می‌کند.

captcha