محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره اولویتهای اصلی مجلس دهم گفت: اولویت مهم مجلس دهم در حوزه سیاسی و بینالمللی به عقیده من نظارت دقیق بر چگونگی روند اجرای برجام و رصد رفتار طرف مقابل در لغو تحریمهاست. مجلس مصوب کرده است که هر سه ماه یکبار وزارتخانههای مربوطه باید گزارشی از روند اجرای برجام و انجام تعهدات طرف مقابل ارائه دهند، به ویژه آنکه آمریکاییها چندان به انجام تعهدات خود در برجام پایبندی نشان ندادهاند و لازم است مجلس دهم به صورت جدی و قاطعانه مسئله لغو تحریمها و عملیاتی کردن تعهدات غربیها را پیگیری کند.
وی با اشاره به اینکه اولویت مهم دیگر مجلس دهم پیگیری معضل بیکاری است، گفت: امروز معضل بیکاری به تهدیدی برای کشور تبدیل شده است و میتوان گفت هیچ تهدیدی بزرگتر از بیکاری برای کشور وجود ندارد و آمریکا و تهدیدات آنها نمیتوانند اقدامی علیه کشور انجام دهند اما این بیکاری است که در داخل خطر بزرگی محسوب می شود.
آصفری اظهار کرد: از اولویتهای مهم دیگر مجلس دهم میتوان به مسئله
آسیبهای اجتماعی و معضلات فرهنگی اشاره کرد؛ مواد مخدر و طلاق و مسائلی از
این دست به شدت جوانان و خانوادهها را تهدید میکند و لازم است برنامههای دقیقی
از سوی مجلس با همکاری دولت برای آن تدوین شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: امروز نرخ طلاق در جامعه افزایش پیدا کرده و سن اعتیاد و استفاده از مواد مخدر کاهش یافته است. همچنین افزایش سن ازدواج و به تبع آن کاهش تمایل به فرزندآوری از دیگر آسیبهای اجتماعی است که ابعاد سیاسی ـ امنیتی نیز پیدا خواهد کرد.
وی یادآور شد: در مورد مسائل فرهنگی نیز مجلس دهم باید توجه ویژهای به فضای مجازی و برنامهریزی برای مدیریت این فضا داشته باشد. امروز مهمترین ابزار دشمن برای تهاجم فرهنگی و ایجاد شبهههای اعتقادی در میان جوانان همین فضای مجازی است که مجلس میتواند قوانین پیشگیرانهای را در این راستا تصویب کند.
آصفری اظهار کرد: اما شاید مهمترین اولویت مجلس دهم در دوره پیش
رو تمرکز بر روی اقتصاد مقاومتی است؛ اقتصاد مقاومتی تنها نسخه شفابخش حل مشکلات
اقتصادی کشور است که میتواند به رونق تولید داخل، حل مشکل بیکاری و اشتغالزایی بیانجامد به ویژه آنکه قرار است هر سال در بودجه سالیانه میزان وابستگی کشور به نفت کاهش پیدا کند و این فرصت مناسبی برای تحقق اقتصاد مقاومتی و رونق تولید داخلی است.
آصفری درباره مهمترین نقاط قوت و ضعف مجلس نهم گفت: مهمترین نقطه قوت مجلس نهم این بود که در موضوع هستهای و مسئله برجام به صورت جدی و تخصصی وارد عمل شد و تلاش کرد در جهت تامین حقوق ملت عمل کند و در این خصوص جلسات متعددی را تشکیل داد و قوانین خوبی را به تصویب رساند که دولت را به حفظ دستاوردهای هستهای کشور ملزم میکرد.
وی اضافه کرد: نقطه قوت دیگر مجلس نهم توجه به نظام سلامت بود؛ مجلس با تصویب قانون نظام جامع سلامت هزینههای درمان مردم را کاهش داد که این مسئله کاملا در جامعه ملموس است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خاطرنشان کرد: همچین رویکرد استکبارستیزی، حمایت از فرمایشات رهبری، پیگیری دغدغههای ایشان و در اولویت قرار دادن آنان را میتوان نقطه قوت دیگر مجلس نهم بیان کرد.
آصفری نقطه ضعف مجلس نهم را کوتاهی در موضوع طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده دانست و گفت: این طرح در جهت برداشتن گامی مؤثر برای افزایش جمعیت کشور بود که متأسفانه در این زمینه مجلس نهم نتوانست اقدام خاصی انجام دهد.