کد خبر: 3502020
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹
چالش‌های توزیع کتب قرآنی/ 5

نبود سامانه گسترده توزیع؛ مشکل اصلی ناشران قرآنی

گروه ادب: مدیر توزیع انتشارات «قرآن و اهل بیت نبوت(ع)» گفت: سامانه توزیع و پخش کتاب به ویژه در حوزه نشر قرآنی پویایی و گستردگی لازم را ندارد و اغلب مراکز پخش با تعداد محدودی کتابفروشی در ارتباط هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در راستای تاکیدات رئیس مجلس و نیز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بر لزوم ساماندهی توزیع کتاب و اختصاص بودجه به این امر در برنامه ششم توسعه با کارشناسان مختلف حوزه نشر و توزیع به گفت‌وگو نشسته‌ایم که اکبر واحدی،‌ مدیر توزیع انتشارات قرآن و اهل بیت نبوت(ع) یکی از این صاحبنظران است.

واحدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا عنوان کرد: رفع چالش‌های توزیع در حوزه نشر قرآنی به اقدامات اساسی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری وابسته است. در بخش سخت‌افزاری دولت باید به بسترسازی حمایتی بپردازد و در کاهش هزینه پست و سرعت‌ بخشیدن به دسترسی مخاطبان به آثار ناشران اقدام کند. هزینه پست در سال‌های اخیر افزایش یافته و مخاطبان و ناشران گاه ناچار هستند دو برابر مبلغ کتاب را برای پست هزینه کنند که این رویکرد به صرفه نیست.

اکبر واحدی گفت: در بخش نرم‌افزاری نیز باید حمایت خاصی از اطلاع‌رسانی و تبلیغ کتب قرآنی انجام شود. اکنون هزینه تبلیغ کتاب در صداوسیما بالاست و اغلب روزنامه‌ها و سایت‌ها نیز روال آسانی برای اطلاع‌رسانی و معرفی کتاب ندارند. از سوی دیگر برای ساماندهی توزیع کتاب در حوزه‌های تخصصی لازم است بستر آموزش کارشناسی توزیع‌کنندگان فراهم شود.

وی تاکید کرد: انتشارات قرآن و اهل بیت نبوت در حوزه تخصصی نشر کتاب‌ها و محصولات مجموعه مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت دانشگاه تهران فعالیت می‌کند که شامل 14 مدرسه علمی و مذهبی است که به تولید علم در تخصص‌های مختلف، تدبر در قرآن در حوزه‌های علوم پایه، علوم اجتماعی، زبان، خانواده، حفظ قرآن تدبرمحور، تفکر در قرآن و ... می‌پردازد و مبنای آموزش‌های آنها کتاب تفسیر المیزان علامه طباطبایی است و منابع درسی هر مدرسه شامل کتاب‌های انتشارات قرآن و اهل بیت نبوت است.

مدیر توزیع انتشارات قرآن و اهل بیت افزود: مدرسه دانشجویی قرآن و عترت دانشگاه تهران که به مرور نام مجمع بر آن نهاده شد از سال 77 کار خود را کلید زد و از وجود اساتید دانشگاه تهران بهره برد. افزایش سطح آموزش در حوزه توزیع کتاب‌های تخصصی یک ضرورت است که باید سامانه توزیع علمی و روزآمد باشد و بستر ترجمه و توزیع کتاب‌های باارزش دینی و قرآنی کشورمان در عرصه بین‌الملل فراهم شود.

مدیر توزیع انتشارات قرآن و اهل بیت نبوت تاکید کرد: افزایش ویترین‌های فروش و توسعه نمایشگاه‌های کتاب می‌تواند به عنوان حمایت‌های خوب دولتی از حوزه توزیع باشد. به عبارت دیگر هر چه حلقه اتصال ناشران و مردم محکم‌تر باشد دسترسی به کتاب آسان‌تر است.

وی اظهار کرد: متاسفانه هم اکنون مراکز پخش کتاب خصوصاً در حوزه دینی و قرآنی پویایی ندارند و به طور گسترده فعالیت نمی‌کنند و فقط با حلقه محدودی از کتابفروشان ارتباط دارند. ضمن اینکه با برخی جهت‌گیری‌های ناعادلانه در این زمینه مواجه هستیم.

captcha