کد خبر: 3502180
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۲
بحرالعلوم خبر داد:

وزارت بهداشت میزبان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویی/ حضور پرقدرت وزارت بهداشت در نمایشگاه قرآن

گروه سلامت: در نشست کارشناسان قرآنی دانشگاه‌های علوم پزشکی ضمن اعلام میزبانی وزارت بهداشت برای جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویی بر حضور پررنگ وزارت بهداشت در نمایشگاه بین‌المللی قرآن تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست کارشناسان قرآنی وزارت بهداشت صبح امروز در وزارت بهداشت برگزار شد. در ابتدای این نشست، مهدی بحرالعلوم رییس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری جشنواره قرآنی دانشجویان علوم پزشکی در مرداد‌ماه امسال در مشهد مقدس، اظهار کرد: خوشبختانه برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی به لحاظ جذب شرکت‌کننده روند رو به رشدی نسبت به سال‌های گذشته داشتند، اما در برخی دانشگاه‌ها با روند کاهشی روبه‌رو بودیم. به هرحال باید دلایل این افزایش وکاهش‌ها را با حضور کارشناسان و اساتید فن تجزیه و تحلیل  کنیم تا از نتایج به دست آمده برای افزایش سطح دانش قرآنی شرکت کنندگان و سطح کیفی مسابقات استفاده کنیم.

وزارت بهداشت، میزبان جشنواره ملی قرآن دانشجویان
بحرالعلوم با اعلام این خبر که میزبانی برگزاری جشنواره ملی قرآن دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور برعهده وزارت بهداشت نهاده شده است، عنوان کرد: در جلسه هفته قبل شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی این موضوع مطرح شد و حداکثر آرا به تصویب اعضای جلسه رسید.
وی ادامه داد: در سال جاری این جشنواره ملی به میزبانی دانشگاه فرهنگیان در مشهد برگزار می‌شود و آبان‌ماه سال آینده این جشنواره به میزبانی وزارت بهداشت و  احتمالاً در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم دقت نظر و نظارت‌های مستمر هرچه منظم و دقیق‌تر برگزار شدن داوری مرحله دانشگاهی جشنواره و نحوه امتیازدهی در بخش‌های مختلف رقابت‌های قرآنی تأکید کرد و گفت: در برخی دانشگاه‌ها متاسفانه مشاهده شده که نظارت‌ها و دقت نظرهای لازم در داوری‌های مرحله دانشگاهی جشنواره انجام نشده که این سبب افت سطح کیفی مسابقات می‌شود. لذا در تلاشیم این نقاط ضعف در مراحل بعدی جبران شود.
بحرالعلوم در ادامه به کسب مقام نخست توسط حامد ولی‌زاده کارمند دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در بخش قرائت سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم اشاره و تصریح کرد: کسب این مقام که مایه افتخار همه ما در مجموعه دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت است را به جامعه قرآنی بخصوص دانشگاهیان تبریک می‌گویم.

حضور پررنگ وزارت بهداشت در نمایشگاه قرآن
در ادامه نشست بیژن مظاهری، مسئول بخش‌های هنری، ادبی و فناوری اطلاعات جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت، گفت: بخش‌های هنری، ادبی و فناوری اطلاعات از برنامه‌های جانبی بیست و یکمین جشنواره قرآن و عترت است که امسال در 14 رشته برگزار می‌شود.
مظاهری با اشاره به سوابق بخش جنبی جشنواره اظهار داشت: از سال 88 برای این‌که جشنواره قرآن و عترت فقط به مباحث قرآن محدود نشود بخش جنبی شامل ادبی، هنری و فناوری اطلاعات به آن اضافه شدکه به دلیل برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری وزارت بهداشت در سال‌های بعد به بخش‌های جنبی جشنواره قرآنی چندان توجه نشد و این بخش‌ها به جشنواره فرهنگی افزوده شد.
کارشناس قرآن و عترت وزارت بهداشت در ادامه سخنان خود افزود: از سال گذشته با انتصاب دکتر بحرالعلوم به سمت ریاست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، با پیگیری ایشان دوباره بخش‌های جنبی جشنواره که شامل سه بخش یاد شده است به جشنواره قرآن و عترت اضافه شد.
وی تأکید کرد: مسئولان و کارشناسان قرآنی دانشگاه‌ها تا پایان مرداد‌ماه فرصت دارند در بخش‌های جانبی در دانشگاه‌ها از متقاضیان و داوطلبان ثبت نام کنند و فرم‌های ثبت نام را به دبیرخانه جشنواره قرآنی ارسال کنند.
کارشناس قرآن و عترت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه آثار ارسالی دانشگاه با حسن امانت‌داری پس از جشنواره به صاحبان آن عودت داده می‌شود، گفت: کارشناسان مسئول برگزاری جشنواره در دانشگاه‌ها هرچه زودتر آثار را برای دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند تا با توجه به محدودیت زمانی تا زمان برگزاری جشنواره فرآیند داوری در فرصت مناسب انجام شود.
مظاهری به حضور وزارت بهداشت در نمایشگاه بین‌المللی قرآن که در ماه رمضان برگزار می‌شود اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته حضور وزارت بهداشت در جشنواره قرآنی تهران بسیار چشمگیر بود و حتی برخی از دانشگاه‌ها به طورمستقل در نمایشگاه قرآن شرکت می‌کردند. امسال نیز همانند سال گذشته آثار برگزیده بخش‌های جنبی جشنواره که شامل 14 رشته است در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کرسیم شرکت داده خواهد شد.
در ادامه نشست مهدی صالحی، مسئول بخش کتبی و پژوهشی بیست و یکمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به ارایه توضیحاتی مربوط به بخش‌های کتبی و پژوهشی بیست و یکمین جشنواره  پرداخت و گفت: دربخش پژوهش در محورهای مقاله نویسی، پایان نامه، نقد وتلخیص کتاب، دانشگاه‌ها تا 31 خرداد فرصت دارند که آثار ثبت نام شده را به دبیرخانه جشنواره مستقر درمرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت ارسال کنند.
صالحی، زمان داوری آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره را اواخر تیر و اوایل مرداد‌ماه اعلام کرد و افزود: داوری آثار توسط داوران مجرب و کارشناس حوزه مربوطه انجام می شود.
وی با اشاره به برگزاری سنجش کتبی جشنواره قرآن و عترت در دانشگاه‌ها گفت: کارشناسان قرآنی دانشگاه‌ها که مسئول برگزاری آزمون کتبی جشنواره هستند تا پایان هفته جاری فرصت دارند تا نتایج مرحله دانشگاهی را اعلام کنند و اسامی راه یافتگان به مرحله کشوری مشخص گردد.
مسئول بخشی کتبی و پژوهشی جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت افزود: مرحله دوم آزمون کتبی با حضور اساتید، دانشجویان و کارمندان به صورت منطقه‌ای، پنجم مرداد برگزار می شود وهر منطقه شامل 10 دانشگاه است.
وی تأکید کرد: دانشجویان برگزیده و نفرات برتر مرحله دوم به مرحله کشوری بیست و یکمین جشنواره قرآن و عترت راه پیدا می کنند.
در ادامه نشست ضرغام، مسئول برگزاری بخش شفاهی جشنواره نیز با ارایه آماری از نتایج اعلام شده مرحله دانشگاهی گفت: از 64 دانشگاه و دانشکده زیرمجموعه وزارت بهداشت 41 دانشگاه نتایج مسابقات شفاهی را اعلام کردند و سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز باید نتایج را تا پایان همین هفته اعلام کنند.
وی با اشاره به اینکه حداقل امتیاز برای راهیابی به  مرحله کشوری جشنواره در بخش شفاهی 80 امتیاز است، افزود: در دانشگاه‌هایی که حداقل 80 امتیاز توسط نفرات برتر آن دانشگاه کسب نشود، بر حسب تعداد دانشجو سهمیه‌ای در نظر گرفته می‌شود تا شرایط حضور در مرحله کشوری برای آن دانشگاه میسر شود.

ضرغام با اشاره به سطح مناسب جشنواره قرآن و عترت سال گذشته و برگزیدگان آن افزود: دانشجویانی که در جشنواره سال گذشته حائز رتبه‌های برتر شدند به صورت جداگانه بدون شرکت در رقابت به مرحله کشوری راه پیدا می‌کنند.
مسئول برگزاری بخش شفاهی جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت با اشاره به وجود معضل اختلاف سلایق در امتیازات‌دهی داوری مرحله دانشگاهی افزود: در مواردی مشاهده می شود دانشجویی امتیاز زیر 80 را آورده است اما نمره سطح تلاوت او نسبت به سایر دانشگاه بالاتر از امتیاز 80 است، برای رفع این نقیصه کارشناسان فایل صوتی و یا تصویری نفرات برتر را برای دبیرخانه جشنواره ارسال کنند تا در صورتی که اعتراضی توسط هر یک از دانشجویان صورت گرفت بتوان آن را ارزیابی و داوری کرد و به صورت مستند وکارشناسی شده به اعتراضات پاسخ داد.

captcha