کد خبر: 3502278
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۹
مهدی گلشنی:

حضور در مسجد باید در سبد فرهنگی مردم قرار گیرد

گروه جامعه: یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برگزاری مراسم فرهنگی و اجتماعی در مساجد یکی از راه‌های ایجاد جاذبه در مساجد است و حضور در مسجد باید در سبد فرهنگی مردم قرار گیرد.

مهدی گلشنی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و از چهره‌های ماندگار کشورمان به مناسبت فرا رسیدن دهه تکریم و غبارروبی مساجد که امسال با شعار «آینده را از مسجد بسازیم» برگزار می‌شود، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این نکته که مسجد باید برای عموم جامعه جذابیت داشته باشد، گفت: مساجد باید جذاب باشند، یعنی طوری که مردم احساس کنند فضا و مکان برای خودشان است.

وی با تأکید بر اصلاح انحرافات فرهنگی خاطرنشان کرد: در قدیم اینگونه بود که از صبح تا شب درب مساجد باز بود و اگر در طول روز هم کسی می‌خواست می‌توانست در مسجد حاضر شود اما اکنون در برخی مساجد قبل از نماز درب مساجد باز می‌شود و بعد از نماز هم بسته می‌شود.

همین صدای اذان می‌تواند از بسیاری انحرافات در جامعه جلوگیری کند

گلشنی اظهار کرد: مساجد باید جاذبه داشته باشند و جوانان این مکان را مناسب خودشان بدانند. همچنین مساجد باید در سبد فرهنگ ما قرار بگیرد، من خودم گاهی در مساجد حضور پیدا می‌کنم و این کمبود را مشاهده می‌کنم. یکی از اندیشمندان روسی که به ایران آمده بود تعریف می‌کرد که پیش از ایران به ترکیه رفته بوده و در تمام مواقع نماز، صدای اذان را می‌شنیده اما در ایران چنین چیزی را همه جا نشنیده است، باید این را هم ارتقا دهیم، همین صدای اذان می‌تواند از بسیاری انحرافات در جامعه جلوگیری کند.

وی همچنین افزود: از دوران کودکی یادم می‌آید که جنبه‌های دوست‌یابی، ارتباط برقرار کردن و مسائل دیگر در مساجد زیاد بود. مساجد می‌توانند جلساتی برای سخنرانی‌های مختلف بگذارند تا مردم پایشان به مساجد بیشتر باز شود، البته اجرای این کار نیازمند برنامه‌ریزی فرهنگی است و بدون مقدمه نمی‌شود.

رئیس گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف به نقش تعیین‌کننده مراکز فرهنگی اعم از رسانه ملی و ... در تغییر فرهنگ جامعه نسبت به مسجد اشاره کرد و افزود: این تغییر به تدریج می‌تواند صورت بگیرد و مردمی که در مسجد هستند باید احساس کنند که در محل زندگی خود حاضر شده‌اند.

این چهره ماندگار کشورمان بر لزوم تغییر فرهنگ حاکم بر جامعه تاکید کرد و اظهار داشت: در قدیم افرادی بودند که مردم برای نشستن پای جلسات سخنرانی‌شان تلاش می‌کردند و یا حتی شنیدن سخنرانی آنها از رادیو و تلویزیون را تحت هیچ شرایطی از دست نمی‌دادند، چون برای مردم جذاب بود. در زمان رژیم گذشته، مرحوم راشد یا مرحوم فلسفی که سخنرانی می‌کردند هر کس هر جا بود رادیو را روشن می‌کرد.

گلشنی در پایان برگزاری کلاس‌های متنوع برای جوانان و نوجوانان و برگزاری مراسم‌های فرهنگی و اجتماعی در مساجد را یکی از راه‌های ایجاد جاذبه در مساجد عنوان‌کرد.

captcha