کد خبر: 3502595
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۸
حاتمی‌کیا:

آداب شهدای حرم در سایه بودن آنهاست/ رونمایی از تمبر

گروه هنر: ابراهیم حاتمی‌کیا در قرائت بیانیه هیئت داوران همایش مدافعان حرم که شب گذشته، دهم خردادماه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد، اظهار کرد: آرزو داشتیم تصویری نزدیکتر و شفاف‌تر از فرزندان حضرت زینب(س) ببینیم، ولی می‌دانیم که آداب غربت غریبان این پهلوانان قافله، در سایه بودن آنهاست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آئین پایانی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم مدافعان حرم شب گذشته، دهم خردادماه در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد. در این مراسم جمع کثیری از مقامات و هنرمندان حضور داشتند. در ابتدای این مراسم پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید، محمدجعفر خسروی، مجری برنامه از میهمانان درخواست کرد که به احترام شهدای مدافع حرم دقایقی بایستند. سپس نماهنگی پخش شد که در آن لحظاتی از شهادت و تشییع پیکر شهیدان مدافعان حرم به تصویر کشیده شده بود.

در ابتدای این مراسم، حمید یادروج، دبیر نخستین جشنواره فیلم مدافعان حرم اظهار کرد: به نام خدایی که پیامبرش را امر کرد تا از حریم امن، راهی غربت شود تا مهاجرت الی‌الله را به پیروان آخرین فرستاده‌اش بیاموزد. به نام خدای مهاجران الی‌الله، آنان که گمشده 1400 ساله خود را در کوچه پس‌کوچه‌های دمشق جستجو می‌کنند. این جشنواره به همت خبرگزاری فارس و با همکاری موسسه فرهنگی هنری کتیبه نوای فاطمی و مرکز بسیج سازمان صدا و سیما بهمن‌ماه سال گذشته آغاز و فراخوان از اسفندماه سال گذشته اعلام شد. تصور ما شرکت 100 تا 150 اثر بود، ولی چیزی حدود 400 اثر به دبیرخانه ارسال شد که جای خوشحالی دارد که فیلمسازان ما به مقوله هنر پرداخته‌اند.

وی تاکید کرد: هدف‌گذاری ما از ابتدا این بود که نگاه‌های مردم را به سمت مدافعان حرم جلب کنیم. کسانی که بسیار مظلوم هستند و کمتر درباره آنها حرف می‌زنند. حتما شما هم شنیده‌اید که عده‌ای می‌گویند مدافعان حرم پول می‌گیرند و می‌جنگند. همین موضوع جرقه‌ای بود تا ما جشنواره‌ای ترتیب بدهیم و این نگاه نادرست را تصحیح کنیم. همچنین ما در حال برنامه‌ریزی هستیم که این آثار را در چند سالن سینمایی به نمایش دربیاوریم.

آداب شهدای حرم در سایه بودن آنهاست/ رونمایی از تمبر

در ادامه مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری در سخنانی بیان کرد: عنوان شهدای حرم به کسانی گفته می‌شود که با دفاع و جهاد هدفی غیر از خرسندی خدا و اهل بیت (ع) ندارند. شهدای مدافع حرم کسانی هستند که صادقانه جان خود را دور از وطن و در راه پاسداری از حرم اهل بیت (ع) فدا کردند. در ضمن همان‌گونه که خداوند فرموده است، شهدا زنده‌اند و هیچ گاه نمی‌میرند.

وی خطاب به خانواده شهدای حرم گفت: شما بزرگان سرمایه‌گذاری بزرگی برای آخرت خود کرده‌اید و بدانید شهدایتان بدون شما پا به بهشت نخواهند گذاشت. در ضمن این روزها که مصادف با ایام ارتحال حضرت امام (ره) است بدانید که امام ارزش‌هایی را در اسلام احیا کرد که یکی از بزرگترین آنها، مکتب شهادت است.

آداب شهدای حرم در سایه بودن آنهاست/ رونمایی از تمبر

سردار سلامی: اداره نبردهای طولانی با تضمین موفقیت جهان اسلام 

سردار سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران دیگر سخنران این مراسم بود و با بیان اینکه امروز ما در عصر توطئه‌ها قرار داریم گفت: در مقطع کنونی شاهد زوال یک تمدن پوسیده و رو به زوال و طلوع تمدنی دیگر هستیم.امروز تمدن غرب که با تکیه بر لیبرالیسم غیر از غارت ثروت‌های مادی و معنوی ملت‌های مظلوم، به راه‌ انداختن جنگ‌های بزرگ، انباشتن زاردخانه‌های هسته‌ای، آواره‌ کردن مردم بی‌گناه، کودتا، اشاعه استبداد و از بین بردن آزادی محصول دیگری برای بشریت نداشت، در حال فروپاشی است و در کنار آن تمدنی طلوع می‌کند که پیامش آزادی، عدالت، کرامت، احیای ارزش‌های انسانی، استقلال حقیقی، احترام به هویت انسان‌ها، صلح و دوستی و آرامش، امنیت و پیشرفت برای همه عالم است و این تمدن، تمدن اسلامی است.

وی تاکید کرد: تمدن غرب برای جهان اسلام هیچ فایده‌ای ندارد. امروز این تمدن پوسیده رو به زوال است. اسلام به حاکمیت رسیده و بذر آگاهی در قلب و ذهن مسلمانان عالم کاشته شده و انقلاب اسلامی توانسته توازن قدرت نظامی را به نفع مسلمانان تغییر دهد.اگر ما روزی در امتداد کرخه و کارون می‌جنگیدیم، امروز در شرق مدیترانه در حال جنگ هستیم و اگر در گذشته جهان اسلام میدان تاخت و تاز آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها و هم‌پیمانان آنها بود، امروز در هیچ سرزمین اسلامی فرش قرمز زیر پای مقامات آمریکا و انگلیسی پهن نمی‌کنند.در انتها باید بگویمما آماده‌ایم در وسیع‌ترین صحنه‌ها، نبردهای طولانی را با تضمین موفقیت جهان اسلام اداره کنیم.

ارجمند: به مدافعان حرم می‌بالم 

داریوش ارجمند، بازیگر سینما و تلویزیون هم در این اختتامیه پشت تریبون قرار گرفت و گفت: بر این شب فضایی حاکم است که حال من را دگرگون کرده است. برای همین می‌خواهم بگویم در دنیای امروز غرب و بخش‌هایی از شرق که به خاطر 100 دلار انسان می‌کشند، فرهنگ سرزمین من که به آن می‌بالم، فرهنگی ممتاز و مجزا از همه فرهنگ‌هاست.

وی افزود: ما یک فرهنگ متعالی داریم و مدافعان حرم حاصل همین فرهنگ هستند. از داشتن جوانانی که این گونه با عشق و ایمان جان خود را فدای اهل بیت (ع) می‌کنند خشنود و امیدوار هستم جامعه نیز به خوبی این ایثار را ببیند و بیش از قبل محتواگرا باشد.

ارجمند با چشمانی گریان اظهار کرد: توجه و علاقه مردم به پوستر همایش مدافعان حرم از جمله زیبایی‌هایی است که چراغ راه ما به شمار می‌آید تا در ادامه راه خود را گم نکنیم. در ضمن امیدوارم شهدای حرم آن دنیا شفاعت ما را نیز بکنند.

در این مراسم همچنین علیرضا افتخاری ترانه‌ای را با نام مدافع حرم اجرا کرد. وی قبل از اجرای ترانه خود گفت: ما یک قطره‌ در برابر دریا هستیم، آهنگ این کار را با علیرضا سپه‌وند و همایون پشتار و شعر احمد بابایی ساختهایم و من آن را به پیشگاه شما تقدیم می‌کنم.

آداب شهدای حرم در سایه بودن آنهاست/ رونمایی از تمبر

حاتمی‌کیا: داوری درباره شهدای مدافع حرم،‌ قضاوت ساده‌ای نیست

در  ادامه مراسم اختتامیه، ابراهیم حاتمی‌کیا بیانیه هیئت داوران را بدین شرح قرائت کرد: «داوری درباره هنرمندی که جان گرو می‌گذارد و لحظه‌ای جان‌آفرین شکار می‌کند، قضاوت ساده‌ای نیست. داوری درباره هنرمندی که خیل مستندسازان به توفیق الهی و همت بلند خویش برگزیده می‌شود تا پنجره‌ای بگشاید که از آن حیرتکده قال، حال ببینیم، قضاوت ساده‌ای نیست.

داوری در ایامی که هنوز خون گرم شهیدان مدافع حرم در جوش و شیدایی است، قضاوت ساده‌ای نیست. داوری با چشمان همیشه بارانی تجربه تازه‌ای بود. آخر مگر می‌شود فرزندان مظلوم زینب(س) را دید و مانع جوشیدن این احساسات شد. واقعا قضاوت ساده‌ای نیست. آرزو داشتیم تصویری نزدیکتر و شفاف‌تر از فرزندان زینب(س) ببینیم، ولی می‌دانیم که آداب غربت غریبان این پهلوانان قافله، در سایه بودن آنهاست و باید تا فجر پیروزی منتظر خورشید بمانیم.

آرزو داشتیم پرداختی نخبه‌تر و تحلیلی‌تر از این کارزار که جنگی نیابتی است، ببینیم، ولی می‌دانیم که تک‌تیراندازان کج‌اندیش سفیانی فرصتی برای این تأمل نمی‌دهند و عرصه همچون دوران مقدس بر جوانان تازه نفس و با غیرت و شیدا هموارتر است.

آرزو داشتیم رنگین کمان طیف‌های مدافع حرم را می‌دیدیم، ولی بعضی را غریبانه غایب دیدیم.

خدا کند آنها ثبت شده باشند و روزی از گنجه مصلحت خارج شوند. ما می‌دانیم مدافعان سلحشور حرم دل‌مشغولی‌های زیادی دارند، ولی بارها خودشان درباره تجربه رزمندگان دوران دفاع مقدس اذعان به کم‌بهایی کرده‌اند. عزیزان مدافع حرم، نسل فرزندان مدافع حرم فردا تصویر می‌خواهند و نه صرفاً خاطره‌نگاری. باید ثبت کرد، ولو در قاب‌های کوچک تلفن‌های همراه.

هیئت داوران اولین جشنواره مدافعان حرم بر آستان عزم همه فیلمسازانی که در این مسیر گام نهادند، بوسه می‌زند و این حرمت‌گذاران مصور عزم‌شان مقبول حضرت حق قرار گیرد.»

آداب شهدای حرم در سایه بودن آنهاست/ رونمایی از تمبر

در این مراسم برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند.

نماهنگ

در بخش نماهنگ هیئت داوران دو اثر را معرفی کرد.

دیپلم افتخار بهترین کلیپ به «موج دریا» به کارگردانی جواد مزدآبادی

تندیس جشنواره بهترین نماهنگ به «لبیک» به کارگردانی محمد و حسین بوشهری

لوح تقدیر دبیرخانه جشنواره نیز بنا به پیشنهاد هیئت داوران به حامد زمانی اهدا شد.

مستند

در بخش آثار مستند پنج اثر شایسته تقدیر انتخاب شد.

دیپلم افتخار جشنواره به روح‌الله رفیعی، کارگردان فیلم «خالد و مجتبی» 

دیپلم افتخار جشنواره به ناصر نادری، تهیه‌کننده و کارگردان فیلم «رد پای فرشته»

جایزه ویژه هیئت داوران به محمد هادی نعمت‌اللهی، کارگردان فیلم «فرمانده»

تندیس جشنواره برای بهترین کارگردانی به وحید فراهانی، کارگردان فیلم «بی‌جی»

تندیس بهترین فیلم جشنواره به فیلم «پل» به تهیه‌کنندگی مرتضی شعبانی و کارگردانی امیرحسین نوروزی

تندیس جشنواره و جایزه ویژه دبیر جشنواره بنا به پیشنهاد هیئت داوران به مجموعه آثار محسن اردستانی رستمی اهدا شد.

در این مراسم از خانواده شهیدان مدافع حرم از جمله مادر شهیدان مجتبی و مصطفی بختی تجلیل به عمل آمد. این مادر شهید در سخنانی کوتاه تصریح کرد: کاش 10 فرزند دیگر داشتم تا آن را فدای اسلام و مقام معظم رهبری می‌کردم.

پس از مراسم تجلیل از خانواده شهدای حرم، تمبر شهدای حرم توسط حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رونمایی شد.همچنین از محمدرضا حسینی بای (خبرنگار) نیز تقدیر به عمل آمد.

در این مراسم عبدالعلی علی عسکری، رئیس سازمان صداوسیما، حجت‌الاسلام اژه‌ای، رئیس شورای نظارت بر سازمان صداوسیما، سردار اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، سردار بهمن کارگر، علیرضا رضاداد، مسعود ده‌نمکی و ... حضور داشتند.

captcha