کد خبر: 3502872
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۰
مرادی:

جمعیت و آمایش سرزمینی در صدور مجوز مدنظر قرار گیرد/ برخی شهرها در مرز اشباع

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی گیلان با اشاره به اینکه در برخی از شهرها چون تالش و لنگرود مؤسسات قرآنی به مرز اشباع رسیده‌اند، تأکید کرد: باید صدور مجوز در این زمینه با توجه به تعداد جمعیت در هر منطقه انجام شود.

اميرحجت مرادی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی گیلان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درخصوص یکی از مصوبات هیئت 9 نفره رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی مبنی بر اینکه صدور مجوز مؤسسات قرآنی براساس آمایش سرزمینی انجام شود، گفت: آنچه که طی این جلسه مصوب شد این بود که محدودیتی برای صدور مجوز مؤسسات بر اساس تعداد جمعیت درنظر گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه در این جلسه مقرر شد که هر میزان که درخواست برای صدور مجوز باشد در صورت دارا بودن صلاحیت برای آنها مجوز فعالیت صادر شود، افزود: اما این مصوبه صحیح نیست به‌دلیل اینکه در خیلی از شهرستان‌های تعداد مؤسسات به مرز اشباع رسیده است مثلاً در حال حاضر در دو شهرستان تالش و لنگرود صدور مجوز نداریم به‌دلیل اینکه در این شهرستان‌ها به اندازه کافی مؤسسات قرآنی داریم که می‌تواند جمعیت آن دو را پوشش دهد.
مرادی عنوان کرد: صدور مجوز بیش از این نیز در آن شهرستان‌ها موجب می‌شود که مؤسسات جذابیت لازم را نداشته باشند و قرآن‌آموزان هر مؤسسه در این شهرستا‌ن‌ها به حدنصاب نرسد. لذا فکر می‌کنم که باید بحث آمایش سرزمینی را برای صدور مجوزها‌ی مؤسسات جدی بگیریم.
وی بیان کرد: همچنین باید به این مطلب توجه کنیم که تنها بحث تعداد جمعیت نباید در صدور مجوز پایه باشد بلکه میزان مخاطبان در هر شهر و شهرستان نیز باید معیار قرار بگیرد چون در برخی از شهرستا‌ن‌ها شاهد هستیم که علاقه‌مندان به فراگیری قرآن آنقدر چشم‌گیر نیست که از کلاس‌های آموزشی قرآن استفاده کنند.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی گیلان با تأکید بر اینکه در برخی از مکان‌ها حتی نیز با کمبود قرآن‌آموز در مؤسسات روبرو هستیم، اشاره کرد: اگر بخواهیم بی‌رویه اقدام به صدور مجوز شود به هم ریختگی در این جریان پیش می‌آید بنابراین توجه به جمعیت پایه و میزان استقبال باید برای صدور مجوز مؤسسات در‌نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد: نکته دیگر نیز این است که کلاس‌های قرآنی دستگاه‌هایی چون اوقاف و ... و صدور مجوزهای خانه‌های قرآن شهری از سوی این دستگاه‌های قرآنی مشابه، تأثیر خود را بر تعداد قرآن‌آموزان در مؤسسات قرآنی ـ مردمی نشان می‌دهد چون کلاس‌های قرآن آنها بدون اخذ شهریه انجام می‌شود و حال آنکه کلاس‌های مؤسسات چون مردمی است و براساس این هزینه‌ها مخارجش می‌گذرد، رایگان نیست.
مرادی تأکید کرد: لذا توجه به این نکات برای صدور مجوزها برای علاقه‌مند به تأسیس و راه‌اندازی مؤسسات مردمی مهم و قابل تأمل است.
captcha