
حسین طرقی، داور مسابقات بینالمللی قرآن در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در مورد اولین دوره مسابقات بینالمللی قرآن روشندلان جهان اسلام گفت: با توجه به اینکه زمانی که نابینایان با هم و با یک حس مشترک و شرایط مشترک دوره هم جمع میشوند و تجربیات خود را ردوبدل میکنند، میتواند بسیار منفعت داشته باشد.
وی افزود: این ارتباط بین افرادی که از یک وضعیت جسمی مشترک برخوردار هستند، میتواند یک زمینه برای کمکهای بیشتر به هم و انتقال تجربیات آنها در راستای پیشرفت بهتر در این مسیر و رسیدن به موفقیت داشته باشد. این تنها میتواند یکی از ضرورتهای این مسابقات باشد.
این حافظ کل قرآن کشورمان تصریح کرد: بنابر این این مسابقات میتواند، بسیار کمککننده باشد و افراد را در راه رسیدن به اهداف و موفقیتهای بیشتر کمک کند.
طرقی همچنین در مورد سطح این مسابقات اظهار کرد: سطح این مسابقات برای اولین دوره قانعکننده بود، اما هنوز جا دارد که بیشتر از این شود و امیدواریم در سالهای آینده وضع مسابقات و کیفیت آن چه از نظر برگزاری و چه از نظر سطح شرکتکنندهها بسیار بهتر شود.
این حافظ کل قرآن همچنین در مورد برگزاری این مسابقات به صورت همزمان با رقابتهای بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، گفت: حقیقت امر این است که به اعتقاد من زمانی که نابینایان در مسابقات معمولی کشوری و یا هر مسابقه دیگری که شرکت کرده و میکنند، خیلی راحت میتوانند، رتبه های برتر را کسب کنند.
وی با اشاره به اینکه منظور از این راحت رتبه کسب کردن نادیده گرفتن تلاشها نیست، افزود: این امکان برای یک نابینا وجود دارد که در مسابقات معمولی هم رتبه کسب کند، کما اینکه در ادوار گذشته افرادی همچون «احمد دباغ» و «عبدالغفور جوهرچی» حائز رتبه در رقابت با افراد معمولی شدهاند، پس نابینایان میتوانند در رقابت با افراد غیر نابینا رقابت کنند و مقام نیز کسب کنند.
طرقی با اشاره به اینکه این تعداد زیاد نبوده است، خاطرنشان کرد: شاید این احساس شده باشد که نابینایان زمانی که با هم رقابت داشته باشند، این حس مشترک خیلی بیشتر به آنها کمک و انگیزه برای کسب رتبه را در آنها مضاعف میکند. البته اینگونه هم نیست که اگر مسابقات مخصوص برای نابینایان نباشد، هیچ مسیری برای پیشرفت آنها در بحث قرآنی باز نباشد.
این داور مسابقات بینالمللی قرآن در بخش دیگری از گفتوگوی خود در مورد اثرگذاری مسابقات بینالمللی قرآن ویژه روشندلان بر این قشر جهت حضور در عرصه فعالیتهای قرآنی، گفت: قطعاً این اثرگذاری در بین نابینایان بسیار زیاد خواهد بود. این مسابقات برای نابینایان ایجادکننده انگیزه خواهد بود و این انگیزه را در بین شرکتکنندگان در زمان برگزاری مسابقات میشد به خوبی لمس کرد.
این حافظ کل قرآن کریم در ادامه در مورد سطح کیفیت حفاظ نابینا نسبت به سایر حافظان قرآن کریم، گفت: من در کلاسهایی که داشتهام شاهد حضور افراد نابینا و کمبینایی بودهام که بعضاً خیلی موفقتر از افراد سالم فعالیت کرده و به حفظ قرآن مبادرت ورزیدهاند. دیدهام که خیلی از بین جمعی که همه بینا هستند یک نابینا موفقتر بوده است، علت این امر شاید این باشد که حافظه تصویری افراد نابینا خلوتتر از افراد بینا هست و تمرکز بیشتری میتوانند داشته باشند، اما بیشتر از این تلاش خود فرد باعث این حضور قوی بوده است.
طرقی با تأکید بر اینکه نابینایی یک نقص عضو مانند هر نقص عضو دیگری است، گفت: اگر ما بخواهیم تنها برای نابینایان مسابقاتی را برگزار کنیم، کافی نیست و شاید مناسب باشد مسابقاتی را مخصوص افرادی که نقص دارند نیز برگزار کنیم. اگر ما باید برای یک قشر خاص یک مسابقه را برگزار میکنیم باید برای اقشار دیگری که در موازات با آن قشر هستند نیز مسابقاتی را برگزار کنیم.
وی خاطرنشان کرد: روی هم رفته افرادی که در این مسیر زحمت کشیدهاند، واقعاً زحمتشان قابل تقدیر است، من این زحمات را به عینه و از نزدیک دیدهام کسانی که با علاقه و با انگیزه گسترش فرهنگ قرآنی این کار را انجام دادهاند و واقعاً زحمت و تلاششان ستودنی است و باید از آنها قدردانی شود. شاید این مسابقات باعث خیری شود تا ما شاهد برپایی مسابقات قرآن در بین اقشاری همچون کمتوانان جسمی و حرکتی و ... باشیم. شاید این امر باعث بسط و نشر فرهنگ قرآنی شود و لذا نباید این کارها را تخطئه کنیم، مطلق رد کنیم و یا به هر نحوی نادیده بگیریم.