کد خبر: 3504135
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۰
غضنفری عنوان کرد:

بهترین راه ورود به ماه قرآن/ رحمت رمضان به چه کسانی نمی‌رسد؟

گروه جامعه: رئیس دانشکده علوم و فنون قرآن تهران به همه افرادی که ماه رجب و شعبان را از دست داده‌اند ولی می‌خواهند ورودی با معنویت به ماه رمضان داشته باشند توصیه کرد، حلالیت بگیرند، استغفار کنند و صلوات بفرستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی غضنفری، رئیس دانشکده علوم و فنون قرآن تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که بهترین اقدامی که امروز به عنوان آخرین روز ماه شعبان برای ورود بهتر به ماه مبارک رمضان می‌توان انجام داد، چست؟ گفت: بهترین کارها ذکر استغفار و صلوات بر پیامبر(ص) است.

وی توصیه کرد: نیتی با خداوند داشته باشیم و از خدا بخواهیم که توفیق روزه داری و اقامه روزه را نصیب ما کند، سیر مطالعاتی در مورد تفسیر قرآن و مباحث قرآنی را نیز از امروز آغاز و تلاش کنیم طی ماه رمضان نه صرف قرائت که به تفسیر و تعمق در قرآن کریم نیز بپردازیم.

نباید صرفاً واژه‌ها را پی در پی تکرار کنیم/ تدبر مهم است

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: نباید صرفاً واژه‌ها را پی در پی تکرار کنیم، هر چند این کار هم مستحب است، اما فهم آیات قرآن و تدبر در آن با قرائت قرآن قابل مقایسه نیست. انفاق به مومنان بسیار سفارش شده است و نیز اکرام والدین و اگر پدر و مادر ناراضی باشند روزه بی‌اثر است.

رحمت بی‌حد رمضان تنها شامل یک گروه نمی‌شود

وی با اشاره به حدیثی از حضرت رسول (ص) که فرمودند، رحمت بی حد ماه رمضان، شب های قدر، عید فطر و ... شامل حال یک گروه نمی‌شود؛ تصریح کرد: کسنی که بغض مومنی در دل وی باشد، این رحمت شامل حالش نمی‌شود و یکی از بهترین کارهایی که می توان ماه رمضان را با آن آغاز کرد حلالیت طلبیدن از مومنان است.

کسی که رجب را درک کرده رمضان متفاوتی خواهد داشت

نویسنده کتاب سه جلدی «ره رستگاری» با اشاره به توصیه های مکرر در خصوص روزه داری آخرین روز ماه شعبان، گفت: البته برای کسب فیوضات ماه رمضان بهتر است انسان از ماه رجب شروع کند، ماه رجب ماه پاکسازی انسان است و ماه شعبان ماه انس با ولایت است و ماه رمضان ماه خداوند است و کسانی که ماه رجب را به عنوان اولین ماه سیر و سلوک آغاز کرده اند، ماه رمضان آنها با بقیه ماه ها تفاوت خواهد کرد.

وی در ادامه به بیان ویژگی‌های ماه رمضان پرداخت و عنوان کرد: اولین ویژگی ماه رمضان این است که رحمت الهی نسبت به بقیه ماه‌های سال بسیار وسیع‌تر است و حتی وارد شده است که «دست های شیطان بسته است شما با گناهانتان دست‌های شیطان را باز نکنید». امکان اعمال خیر در این ماه مضاعف است، روزه غیر از اینکه خود عبادت است، ظرف عبادت نیز هست. کسانی که نماز می‌خوانند کار دیگری نمی‌توانند انجام دهد چرا که نمازش باطل می‌شود، اما کسی که روزه می‌گیرد در عین روزه داری کارهای مختلفی می‌تواند انجام دهد، روزه علاوه بر اینکه خود واجب است، ظرف واجب‌های دیگر هم هست مثلاً انسان می‌تواند خیرات کند، سخن نیکو بگوید، صله ارحام کند و ... همه اینها موجب می‌شود که برکات روزه بالا برود.

روزه، عملی که مال خداست و خدا پاداش آن است

نویسنده کتاب دو جلدی «اخلاق در قرآن و سنت» با اشاره به حدیثی قدسی از حضرت رسول(ص) که می فرمایند: خداوند فرموده است «الصوم لی و أنا اجزی به» گفت: این حدیث به دو صورت معنی می‌شود، یکی اینکه «روزه مال من است و من پاداش آن هستم» و دیگری اینکه «روزه مال من است و من به آن پاداش می دهم» در هر دو معنی، مفهوم بلندی نهفته است.

وی ادامه داد: در هر عملی انجام آن مهم است اما روزه داری ترک است، در سایر عبادات ما کاری انجام می دهیم مثلاً خمس می دهیم، امر به معروف می کنیم و ... اما در روزه داری کارهایی را انجام نمی‌دهیم پس امکان ریا در آن وجود ندارد چرا که ریا در عمل است نه در ترک عمل. لذا بالاترین عملی که درجه اخلاص دارد روزه است.

این خطیب کشورمان در پایان گفت: روزه دار بودن مهم نیست بلکه اقامه روزه مهم است، همانند نماز که در قرآن خواسته شده است که نماز اقامه شود. وقتی روزه دار هستم ولی دیگران روزه خواری می‌کنند باید امر به معروف کنیم اگر این کار را نکنیم در واقع بی روزه هستم.

ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۳/۱۷ - ۰۹:۲۱
0
0
با عرض سلام و تشکر از این مصاحبه بنده نکات خوبی از این مطلب یاد گرفتم و ضمن تشکر از شما لطفا در خصوص تأثیر روزه داری بر قوت محبت بین همسران و خانواده هم مطلب بگذارید
عباس علائی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۳/۱۸ - ۰۹:۱۶
0
0
سلام چرا از این نویسنده در باره رفتار خانواده مصاحبه نمی شود
captcha