کد خبر: 3504580
تاریخ انتشار : ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۴
دولابی:

قرآن مهمترین سلاح مسلمان در جهاد کبیر است

گروه فعالیت‌های قرآنی: عضو خبرگان رهبری گفت: ایستادگی برابر مشکلات دنیوی و طیف گسترده دشمنان و تربیت نیروهای کارآمد در میدان جهاد کبیر کار افرادی است که به طور کامل پیام قرآن را فهمیده و نشر می‌دهند لذا مهمترین سلاح مسلمانان در این نوع جهاد آشنایی با قرآن است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، حجت‌الاسلام محمد حاج ابوالقاسم دولابی منتخب مردم استان زنجان در مجلس خبرگان و داور بین‌المللی قرآن کریم عصر روز گذشته، 17 خردادماه در دومین همایش تجلیل از حافظان کل قرآن استان که در کانون امام خمینی(ره) اراک برگزار شد گفت: فعالان حوزه قرآن در راه گسترش فرهنگ قرآنی نگاهی به شیوه کار اهل باطل داشته باشند.
وی تصریح کرد: اهل باطل برای پیشرفت حوزه فعالیت خود یک نفر را در رأس هرم قرار داده و سه نفر را به عنوان زیر شاخه اصلی انتخاب می‌کنند همین زنجیره ادامه پیدا می‌کند و هر یک از این سه نفر به صورت هرمی عضو می‌گیرند اگر این روش در فعالیت‌های قرآنی وجود داشته باشد قطعاً گام‌های بهتری برداشته خواهد ‌شد.
حجت‌الاسلام حاج ابوالقاسم دولابی به آیه 52 سوره مبارکه فرقان اشاره کرد و افزود: در این آیه شریف خداوند دستور به جهاد داده و همه باید به سلاح در برابر تهاجم دشمن تجهیز شوند، جهاد به دو دسته جهاد اصغر و اکبر تقسیم می‌شود، جهاد اصغر جهاد سخت افزاری و رویارویی با دشمن است که در این عرصه جهادگران اسلحه به دست می‌گیرند و با ظالم و متجاوز می‌جنگند.

جهاد اکبر مقابله با هوای نفسانی است

این مقام مسئول از جهاد با نفس و شیطان به عنوان جهاد اکبر نام برد و افزود: این نوع جهاد به مراتب بزرگتر از جهاد اصغر است در این عرصه جهادگر باید بر هوا و هوس خود غلبه کند، گاهی دشمن در جهاد اکبر در زوایای پنهانی وجود ما مستتر است و از نظر قلبی انسان را زمین می‌زند.
وی به فرمایش مقام معظم رهبری در توضیح جهاد کبیر اشاره کرد و ادامه داد: جهاد کبیر از جهاد اکبر بزرگتر است در این نوع جهاد باید از مواضع فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی که دشمن آنها را هدف قرار داده دفاع کرد، دشمن در جهاد کبیر بنیان اعتقادی، رفتاری، اجتماعی و شخصیتی را نشانه می‌گیرد مسلمانان باید هوشیار باشند که دشمنان از چند نقطه مهم به نظام اسلامی حمله کرده‌اند تا باورهای ما را تغییر دهند.
این داور بین‌المللی قرآن تصریح کرد: نوع نگاه ما به زندگی بر پایه باورها شکل گرفته و همین نگاه رفتار انسان را تعریف می‌کند باید مراقب بود دشمن با احاطه بر زندگی مسلمانان دیدگاه‌های ما را تغییر ندهد، دشمن با تغییر دیدگاه به دنبال تغییر رفتار است اگر ما در عرصه باورها و رفتار تغییر داشته باشیم مشکلاتمان چندین برابر خواهد شد.

نگاه قرآنی مانع از رشد افکار دشمن است

حجت‌الاسلام حاج ابوالقاسم دولابی پناه بردن به قرآن را گامی استوار برای دوری از وسوسه دشمن دانست و اضافه کرد: باید سعی کرد در همه جا دیدگاه قرآنی داشته باشیم در این صورت دشمن نمی‌تواند در لایه‌های پنهان ذهن ما ریشه دواند و رشد کند، از حافظان انتظار ترویج فرهنگ قرآنی می‌رود هر یک از شما حافظان می‌توانید 5 نفر را با لذت حفظ قرآن آشنا کنید و این چرخه همچنان ادامه داشته باشد تا جامعه‌ای قرآنی را شاهد باشیم.
عضو خبرگان رهبری، قرآن را مهمترین سلاح در جهاد کبیر دانست و افزود: ایستادگی در برابر مشکلات دنیای مادی و طیف گسترده دشمنان و تربیت نیروهای قوی و کارآمد در میدان جهاد کبیر کار افرادی است که به طور کامل پیام قرآن را فهمیده و نشر می‌دهند.
وی با تاکید بر اینکه باید دنبال محتوامحوری در نشر قرآن باشیم اظهار کرد: قرآن تنها کتابی است که در دوران مختلف و متناسب با عقول بشری حرف برای گفتن دارد در هر دوره‌ای نکاتی از آن استخراج می‌شود که در دوران قبل نبوده این مهم حاکی از آن است که قرآن کتابی جامع و کامل برای هدایت جهان بشری است.
این داور بین‌المللی قرآن کریم در پایان از رشد حفظ قرآن در کشور ابراز خرسندی کرد و با بیان اینکه این مهم دارای نواقصی است که باید رفع شود تصریح کرد: آشنایی با مقدمات زبان عربی قبل از ورود به عرصه حفظ کمک می‌کند تا در این وادی با مفاهیم و محتوای قرآن نیز آشنا شویم.
captcha