علی رام نورایی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره اظهارنظر سردار قاسم سلیمانی درباره سینمای دفاع مقدس اظهار کرد: آنچه وی در خاطرات خود از هشت سال دفاع مقدس بیان کرد، باید به عنوان الگو در فیلمسازی در نظر گرفته شود تا آثاری که در این حوزه تولید میشود را به نحو درست و واقعی جلوی دوربین ببریم. سردار سلیمانی به استفاده از تکهکلامهایی چون «حاجی» و «سید» نقد کرده و معتقد است که در آن زمان اکثر رزمندگان یکدیگر را با نام کوچک یا در برخی مواقع با عنوان «برادر» خطاب میکردند، اما در فیلمهای دفاع مقدسی مواردی مشاهده میشود که به هیچ وجه با واقعیات آن دوران همخوانی ندارند.
وی افزود: آنچه که در سینمای دفاع مقدس شاهد هستیم، الگوهای تکراری است که بارها در فیلمهای مختلف شاهد آن بودهایم و ارائه چنین تصاویری برای مردم کوچکترین جذابیتی ندارد. همین مسئله سبب شده است که این دست فیلمها دیگر در گیشه موفقیتی نداشته باشند. همچنین باید این نکته را اضافه کنم که تلاش کردهایم که از رزمندگان و شهدای هشت سال دفاع مقدس چهرههایی مقدس تصویر کنیم، در صورتی که رزمندگان همان کسانی بودند که آنها را در کوچهها و خیابانهای شهر میدیدیم، پس چرا میخواهیم با نگاههای غلوآمیز مردم را از سینمای مورد نظرمان دور کنیم.
بازیگر فیلم دفاع مقدسی «گلوگاه شیطان» ادامه داد: برای ساخت یک فیلم موفق دفاع مقدسی، نمیتوان فقط روی یک آیتم تکیه کرد، بلکه گزینههای متعددی وجود دارند که باید برای آن اثر هزینه کرد. این معایب از فیلمنامه شروع شده و به حوزههایی چون مدیریت سینما تعمیم پیدا میکند. برای همین تا همه شرایط مساعد نباشد، نباید انتظار روزهای خوبی را برای سینما داشت. البته انتظار میرود که حمایت نهادها و سازمانهای دولتی در این حوزه نقش مهمی در موفقیت این ژانر ایفا کند، چون بخشی از رسالت این سازمان فرهنگسازی است.
امکانات موجود جوابگوی فیلمهای دفاع مقدسی نیست
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: امکاناتی که برای سینمای دفاع مقدس لحاظ شده به هیچ وجه جوابگوی الزامات و نیازمندیهای این ژانر نیست. من این امر را به خوبی در چند فیلم دفاع مقدسی تجربه کردم. این محدودیت در فیلمهای جنگی به نوعی بود که ما برای حفظ جان خود نیز با مشکل رو به رو بودیم. با چنین وضعیتی چه انتظاری میتوان داشت. این کمبودها را در کنار تولیدات روز سینمای هالیوود قرار دهید که با سرمایهگذاری کلان، فیلمهایی را تولید میکنند تا به تجاوزگری خود لباس مناسب بپوشانند! اتفاقی که متاسفانه تا حدودی هم در انجام آن موفق بودهاند.
نورایی در انتهای سخنان خود تاکید کرد: فعالیت در حوزه سینمای دفاع مقدس باید تنها با یک انگیزه انجام شود و آن هم ادای دین به رزمندگان و شهداست، اما متاسفانه آنچه که میبینیم نه فقط ادای دین محسوب نمیشود، حتی برخی مواقع به دلیل پرداخت بسیار ضعیف، رنگی از خیانت به خود میگیرد! برای همین بسیار مهم است که اگر میخواهیم به این حوزه ورود کنیم در ابتدا باید ببینیم توانایی انجام پرداختن به این موضوع را داریم یا خیر، سپس به آن ورود کنیم.