کد خبر: 3505173
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۶

فراز و نشیب‌های نمایشگاه شمیم وحی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: با وجود عمر کوتاه دو ساله نمایشگاه شمیم وحی، این نمایشگاه با نکات قوت و ضعفی همراه بوده است که شاید تقویت برخی از آنها و مرتفع کردن برخی دیگر موجب ارتقای بهتر فعالیت این نمایشگاه شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، همزمان با ماه مبارک رمضان حرف از برپایی نمایشگاه‌های قرآن در سطوح مختلف بین‌المللی و منطقه‌ای و یا در سطح کشور و استانی از سوی نهاد‌ها، دستگاه‌ها و ارگان‌ها به میان می‌آید. اما در این میان با وجود حضور مؤسسات اندک در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم شاید وجود نمایشگاهی ویژه تشکل‌های قرآنی ـ مردمی و مکانی برای خودنمایی این مؤسسات حس می‌شد. تشکل‌های قرآنی ـ مردمی که نقش مهم و مؤثری در پیروزی انقلاب اسلامی و تجمع انقلابیان و رد و بدل شدن بیانیه‌ها و سخنرانی‌های حضرت امام خمینی(ره) و سایر اطلاعات مرتبط با انقلاب داشته‌اند، هرچند پیش از پیروزی انقلاب اسلامی این تشکل‌ها به‌صورت جلسات قرآنی سنتی متداول بودند و پس از این پیروزی عظیم به منظور شناسنامه‌دار کردن این فعالیت‌های مردمی و اعطای مجوز نام مؤسسات را بر آنها نهادند.  
اما امسال به‌عنوان دومین سال متوالیست که نمایشگاهی ویژه تجهیزات مؤسسات، مراکز و دارالقرآن‌ها از سوی شهرداری تهران به همت شورای عالی قرآن شهرداری تهران تدارک دیده شده است. نمایشگاهی از جنس مؤسسات قرآنی و توجه به تجهیز کردن آن در آستانه ماه مبارک رمضان و برای اجرای بهتر برنامه‌ها در ماه ضیافت الهی.
باغ موزه دفاع مقدس در اراضی عباس‌آباد که نمادی برای اشاعه فرهنگ مقاومت، شهادت و ایثار است امروزه شاهد شمه‌ای از حمایت‌ها و تجهیزات مؤسسات، تشکل‌های قرآنی ـ مردمی و دارالقرآن‌های مناطق 22 گانه شهر تهران است. هنگامی که وارد محوطه اصلی باغ موزه می‌شویم بنرهای نمایشگاه خودنمایی می‌کند و حکایت از برپایی نمایشگاهی با عنوان شمیم وحی دارد اما شاید کمرنگ بودن این بنرها در بزرگراه حقانی و یا در فضای نزدیک‌ترین مترو به این نمایشگاه موجب گمنامی این نمایشگاه برای سایر قرآن‌دوستان شده باشد.
نمایشگاهی که اگر بگوییم سالیان سال مجموعه‌های قرآنی ـ مردمی منتظر برپاییشان بوده‌اند و همراهی دو شمیم حمایتی از مجموعه‌های قرآنی و شمیم ماه میهمانی خدا را همراه دارد، دور از ذهن نیست. این نمایشگاه که امسال با بودجه‌ و اعتبار دو برابری نسبت به سال گذشته به منظور تجهیز دو هزار و  700 مؤسسه قرآنی، خانه قرآنی شهری، خانه قرآن و عترت سرای محلات، جلسات قرآن شاخص شهر تهران برپا شده با حضور محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و خیل کثیری از اساتید و پیشکسوتان قرآنی و با حضور اندک مسئولان قرآنی کشورمان افتتاح شد که حکایت از استقبال قرآنیان از این طرح که عمری دوساله دارد، می‌کند.
دنباله فلش‌ها و بنرهایی نمایشگاه شمیم وحی را می‌گیرم و در همان ابتدای باغ موزه حضور سوله‌های سفید رنگ خودنمایی می‌کند که حکایت از حضور غرفه‌ها در آنجا دارد. هر چند تیغ گرمای هوا و نور خورشید در طول روز از لذت حضور بسیاری از روزه‌داران برای بازدید از نمایشگاه می‌کاهد و بسیاری ترجیح می‌دهند در لطافت هوا برای تماشا و بهره‌مندی از این نمایشگاه حضور پیدا کنند اما بازهم استقبال مطلوبی از نمایشگاه است هرچند بیشتر آنها را مسئولان مجموعه‌های قرآنی شهر تهران برای دریافت بن کارت‌ها و خرید تجهیزات به خود اختصاص داده‌اند اما در این میان هستند افرادی که پای ثابت نمایشگاه‌های قرآن هستند و یا افرادی که به‌‌دلیل تبلیغات اندک این نمایشگاه جذب بازدید از آن شده‌اند و یا افرادی که به‌دلیل بهره‌مندی از ویژه‌برنامه‌های شب‌های شیدایی باغ موزه طی ایام ماه مبارک رمضان حضور دارند و یا بعضاً افرادی که به‌دلیل ادای فریضه نماز به مسجد جامع خرمشهر این محل آمده‌اند و جذب بنرهای این نمایشگاه شده و به اتفاق خانواده و یا به پیشنهاد یکی از اعضای خانواده برای بازدید و خرید مراجعه کرده‌اند.
غرفه‌های این نمایشگاه که به صورت جدا شده در دو سوله سخت‌افزاری و ارائه تجهیزات و اقلام کمک آموزشی و نرم‌افزاری چون تأمین محتوا، عفاف و حجاب، مکتوب و طراحی لوگو و دکور و ... در دو بخش شمالی و جنوبی قرار دارد با بخش اداری و صدور شناسنامه و پذیرش باهم متصل شده‌اند.
شاید طولانی بودن صف انتظار مراجعه‌کنندگان در بخش پذیرش در روز افتتاحیه برای تبدیل حواله‌کردها به بن‌کارت‌ها با وجود تعبیه کردن صندلی‌ها و دستگاه برودت ضعیف، کمی خسته‌کننده و خارج از حوصله مراجعه‌کنندگان بود اما پس از گذشت زمانی حدود دو ساعته از این ازدحام کاسته شد و طی روزهای بعد نیز مسئولان براساس روزهای مشخص شده برای دریافت بن‌کارت‌هایشان مراجعه می‌کنند.
اگر بخواهیم نگاهی منصفانه به برپایی این نمایشگاه که عمری کوتاه دو ساله دارد و چهار روز از برپایی‌اش می‌گذرد، داشته‌ باشیم با کم و کاستی‌هایی در کنار نقاط قوتش روبرو هستیم. کمی تبلیغات، عدم استفاده از فضای سرپوشیده و تالارهای اختصاصی باغ موزه برای برپایی غرفه‌ها با توجه به ماه مبارک رمضان و حضور روزه‌داران، کمی دستگاه‌های برودت و یا مجهز کردن غرفه‌ها به پنکه‌هایی که خنکای آنچنانی ندارند و اعلام تخفیف‌های غیرقابل ملموس عرضه محصولات از نکاتیست که شاید مرتفع کردن آنها موجب حضور بیشتر مردم و اطلاع اکثریت قرآن‌دوستان از برپایی این چنین نمایشگاه‌هایی است.
اما نکته مهم و قابل تأمل بیشتر این است که مجموعه‌های قرآنی ـ مردمی نیازمند در سطح استان‌ها و سایر شهرها بیشتر از تهران هستند که شاید نیازمند حتی اندک تجهیزات برای برپایی حتی یک کلاس ساده قرآن هستند و کاش شهرداران سایر استان‌ها به برپایی چنین نمایشگاه‌های مشابهی برای مجموعه‌های قرآنی ـ مردمی شهرشان اقدام کنند هرچند با بودجه اندک و ارائه خدمات اندک.
یادآور می‌شود، دومین نمایشگاه فرهنگ قرآنی شمیم وحی ویژه تجهیز مؤسسات، مراکز و دارالقرآن شهر تهران از ۱۶ تا ۲۳ خردادماه از ساعت ۱۷ تا ۲۳ در باغ موزه دفاع مقدس پذیرای عموم علاقه‌مندان است.
captcha