مصطفی محدثی خراسانی، عضو شورای شعر آئینی رسانه ملی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه حمید سبزواری تمام مؤلفههای شعر انقلاب اسلامی را در خود جمع کرده بود و میتوان گفت قطعات پازل شعر انقلاب در شعر وی قابل ردیابی است، عنوان کرد: با اینکه شاعران زیادی در روند و پویایی جریان شعر انقلاب اسلامی سهیم هستند و هر یک قطعهای از کالبد شعر انقلاب را شکل دادهاند، ولی نمونه جامع و کامل و مانع شعر انقلاب که تمام مؤلفههای این شعر را دارد را میتوان در آثار مرحوم سبزواری جستوجو کرد.
محدثی خراسانی ادامه داد: مرحوم سبزواری تنها کسی بود که مصداق جامع شاعر انقلاب محسوب میشد و تاثیرگذاری وی را در شاعری دیگر که تمام مؤلفهها را گرد آورده باشد نمیتوان پیدا کرد.
این پژوهشگر ادبی تاکید کرد: این امر جدا از حضور وی در عرصه خلق سرودهای انقلابی است که از این منظر کسی را به مرتبه وی در تاریخ شعر فارسی نداریم. وی شاعری بود که توان بالای خود را در ارائه و معرفی ارزشهای انقلابی و دفاع مقدس و دفاع از مستضعفین فلسطین به کار برد و به دنبال حرکت جهان اسلام به سمت امت واحده بود.
وی درباره سبک شاعری سبزواری گفت: استاد سبزواری پیرو مکتب ادبی خراسان و زبانش دارای استحکام این سبک بود. ضمن اینکه در اشعارش شاهد باریکبینیهای سبک هندی هستیم و میتوان سبک وی را تلفیقی از خراسانی و هندی دانست. شاکله و شالوده شعر سبزواری خراسانی با رگههایی ظریف از سبک هندی همراه بوده است.
عضو شورای شعر آئینی رسانه ملی با اشاره به اینکه سبزواری پرکارترین شاعر انقلاب اسلامی بوده است، گفت: وی علاوه بر مشارکت در خلق سرود ملی جمهوری اسلامی، صاحب سرود «خمینی ای امام» نیز است که برای همیشه جاودان میماند و زمزمه وی که «وقت است تا برگ سفر، برباره بندیم» به یادگار میماند.
محدثی خراسانی تاکید کرد: از جمله مهمترین آثار سبزواری میتوان به «سرود درد»، «سرود سپیده»، «سرودی دیگر»، «بانگ جرس» و «تو عاشقانه سفر کن» اشاره کرد.