حمیدرضا شکارسری، منتقد و پژوهشگر ادبی و از شاعران آئینی کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه مرحوم حمید سبزواری به عنوان یک شاعر مجرب، اوایل انقلاب با قرار گرفتن در کنار شاعران جوان و راهنمایی آنها نقش بیبدیلی را در پیشبرد شعر انقلاب داشته است، عنوان کرد: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی شعر انقلاب در مرحله حساسی قرار داشت و به لحاظ تجربی و سابقه شعری در میان شاعران انقلاب دچار کمبود بود.
شکارسری ادامه داد: اوایل انقلاب بیشتر شاعران منتسب به انقلاب جوان بودند و جای تجربه شاعری خالی بود. درآن دوره شاعران باتجربهای چون حمید سبزواری و مشفق کاشانی به جرگه شاعران انقلاب پیوستند و شاعران جوان را از تجربه خود بهرهمند کردند.
این پژوهشگر ادبی تاکید کرد: شعر انقلاب بهگونهای احیاگر قوالب کلاسیک بود و حضور شاعران مجربتر که در این موقعیت پشتیبان شاعران جوان و راهنمای آنها در کاربرد درست واژگان و استفاده از بهترین سبک و شیوه بیان بودند و آثار قابل توجهی سرودند، نقش مهمی در پیشبرد جریان شعر انقلاب داشته است.
وی گفت: سبزواری قبل از پیروزی انقلاب نیز همسو با جریان انقلاب مردمی و اسلامی شعر میسرود و اشعارش زمینهساز وقوع انقلاب شد. فقدان این شاعر بزرگ ضربه بزرگی بر پیکر ادبیات معاصر و انقلاب اسلامی است و امیدواریم شاعران دیگر ادامهدهنده راه وی باشند.
شکارسری تاکید کرد: به دلیل اینکه اوایل انقلاب شرایط سیاسی جامعه بهگونهای بود که لحن حماسی را طلب میکرد، در آن مقطع رویکرد شاعران انقلاب از جمله حمید سبزواری به سبک سخته خراسانی بود که البته نمیتوان تمایلات سبکی عراقی و هندی را در اشعار این شاعر بزرگ نادیده گرفت.
وی با اشاره به اینکه سبزواری پرکارترین شاعر انقلاب اسلامی بوده است، گفت: حمید سبزواری از شاعران بزرگ انقلاب اسلامی بود که هنر شاعری خود را وقف انقلاب و دفاع از مستضعفین جهان کرد.
از آثار استاد حمید سبزواری میتوان به دیوان اشعار، کاروان سپیده، یاد یاران، سرود درد، گزیده ادبیات معاصر و سرود سپیده اشاره کرد.