به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در نشست خبری که امروز، 23 خردادماه در مکان اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با حضور جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد، به تشریح برنامههای قرآنی این مرکز در ماه رمضان پرداخت.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور اظهار کرد: با توجه به مصوبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی مبنی بر اختصاص بودجههایی به شورای راهبری فعالیتهای قرآنی استانها، اتحادیه نماینده خود را در شورای راهبری فعالیتهای قرآنی استانها معرفی کرد و با توجه به بودجههای اختصاص یافته به استان تهران، موفق به طراحی برنامههایی برای ماه رمضان شدهایم.
محمدی با اشاره به برنامههای اتحادیه تشکلهای قرآنی استان تهران در ماه رمضان بیان کرد: اتحادیه در ماه رمضان در استان تهران و شهرهای اطراف، برنامههای مختلف قرآنی را درنظر گرفته است که میتوان به برپایی 65 محفل انس با قرآن کریم با حضور قاریان بینالمللی و ممتاز، قرائت 15 قاری بومی، برپایی 35 محفل قرآنی در روستا و 30 محفل در شهر با همکاری ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.
وی افزود: اتحادیه در تهران و شهرستانهای آن، 15 نمایشگاه قرآنی را به مدت یک هفته برگزار میکند که اختتامیه این نمایشگاهها با تجلیل از خادمان قرآن هر شهر همراه خواهد بود که برگزاری این نمیشگاهها به منظور معرفی و شناخت بیشتر خادمان قرآنی شهرستانهاست.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآنی ادامه داد: برپایی محافل جزءخوانی قرآن کریم در 30 نقطه از استان تهران، برپایی همایش صمیمی مدیران مؤسسات قرآنی با حضور 700 مدیر قرآنی استان که دارای مجوز هستند و بیان نقطه نظرات مدیران و تشریح چگونگی ادغام دو اتحادیه از دیگر برنامههایی است که در ماه رمضان از هفته آینده در استان تهران برپا میشود.
حضور مؤسسات قرآنی در نمایشگاه قرآن
محمدی با تأکید بر اینکه انتخاب مصلای امام خمینی(ره) بهعنوان مکان نمایشگاه بینالمللی قرآن، انتخاب شایستهای است، تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی که در برپایی نمایشگاه در مکان دیگر، طی سالهای گذشته وجود داشت، امسال امیدواریم با تغییر مکان نمایشگاه از ظرفیتهای مؤسسات به نحو احسن بتوان بهرهمند شد.
وی با اشاره به اینکه امسال از 33 مؤسسهای که طرحهای فاخر و ملی در طول سال ارائه کردهاند، دعوت شده است، افزود: مؤسسات برتری چون مؤسسه بیتالاحزان، جامعةالقرآن الکریم، مهد قرآن، ثارالله و ... که ظرفیت بالایی برای ارائه گزارش طرحهای ملی دارند در نمایشگاه حضور دارند و همچنین با توجه به شعار نمایشگاه مبنی بر «به سوی فهم قرآن»، مؤسساتی که در حوزه تدبر در قرآن کریم فعالیت دارند نیز تجمیع میشوند.
ارائه خدمات بیمه تکمیلی به فعالان قرآنی
محمدی اظهار کرد: متأسفانه بیمه فعالان قرآنی از کانالی که باید حرکت میکرد، حرکت نکرد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ورود قابل توجهی نداشت و اتحادیه تشکلهای قرآنی در مورد بیمه فعالان قرآنی با معاونت تأمین اجتماعی جلساتی را تشکیل داد که در حال حاضر در حال پیگیری بیمه فعالان هستیم که با ابلاغ بودجه سال 95 بتوان این امر را تحقق بخشید.
وی به تعاملاتی که در بحث بیمه فعالان قرآنی با نهادهای دیگر تاکنون صورت گرفته است، اشاره کرد و گفت: اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور، با وزارت اقتصاد و دارایی مبنی بر استفاده فعالان قرآنی از خدمات بیمه ایران تعاملاتی ایجاد کرده است که بر اساس آن، خدمات بیمهای مانند بیمه تکمیلی درمانی، بیمه مسئولیت مراکز مهدهای آموزشی و بیمه آتشسوزی است که در حال حاضر در حال ثبت نام از قرآنیان از طریق سایت اتحادیه هستیم.
اتمام طرح «میزان» تا پایان ماه رمضان
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با اشاره به طرح میزان خاطرنشان کرد: اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت طی چند ماه گذشته، طرحی برای جمعآوری اطلاعات مؤسسات قرآنی آغاز کرده است که بهعنوان یک پایگاه اطلاعرسانی در کشور از سوی مخاطبان رصد شود و بهعنوان یک رصدخانه مجازی در اختیار قرار گیرد که بر این اساس نام این طرح میزان نامگذاری شده است که در حال حاضر در حال تکمیل است که امیدواریم بخشی از این درگاه تا پایان ماه رمضان آماده شود.
محمدی با اشاره به اینکه اتحادیه تشکلهای قرآنی در حوزه حفظ ورود داشته است، تصریح کرد: این اتحادیه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم، در زمینه حفظ قرآن طرحهای فاخری را با همکاری مؤسسات مجری اجرا کرده است که میتوان به طرح ملی رحله که در تابستان برای نوجوانان در زمینه حفظ 4 جزء قران کریم است، اشاره کرد و همچنین طرح «پنجرهای رو به آسمان» نیز در ماه رمضان یکی دیگر از طرحهای حفظ است که امیدواریم با اختصاص بودجه بتوان این فرصت را غنیمت دانست.
وی به
عملکرد مؤسسات قرآنی در سال گذشته تأکید و خاطرنشان کرد: مؤسسات قرآنی
همواره به صورت خودجوش در حال فعالیت قرآنی هستند که در این راستا، اتحادیه تشکلهای قرآنی در سال گذشته 80 میلیارد ریال بهعنوان وام قرضالحسنه به مؤسسات قرآنی پرداخت کرد که
این موضوع به نوعی برای اولین بار در نظام
بیسابقه بوده است و این وام موجب سرپا ایستادن مؤسسات قرآنی تاکنون شده
است زیرا در سال 94 ریالی بودجه به
حوزه قرآن تزریق نشد که جای تأسف
دارد.
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآنی درباره اعتبارات سال 90 بیان کرد: یک تتمهای از اعتبارات سال 90 باقی مانده بود که با تصویب شورای توسعه فرهنگ قرآنی، بخش از این اعتبارات به کمیسون آموزش عمومی اختصاص یافت و مبلغ یک میلیارد و 300 میلیون به اتحادیه تشکلهای قرآنی واریز شد و بنابر مصوبه مقرر بود که از طریق طرحهای مؤسسات قرآنی هزینه شود و طرحهای مختلفی هم بر اساس فراخوانی که داشتهایم برای اختصاص اعتبار اخذ شده است. تاکنون بیش از 50 طرح ملی به تصویب رسیده است که امیدواریم تا پایان تیرماه بتوانیم این اعتبار را به طرحهای آموزشی اختصاص بدهیم.
محمدی در پایان خاطرنشان کرد: به تازگی دبیر شورای راهبری قرآنی مراسم
اربعین را بهعهده اتحادیه گذاشته است که بهدنبال آن، فراخوان عمومی و
ملی طرحهای فاخر قرآنی ویژه اربعین اخذ شد که امیدواریم برای کیفیت
بخشی مراسم اربعین امسال، با یک وحدت روحیه و انسجام با دستگاههای قرآنی،
این مراسم را با کیفیت و معنوی برپا کنیم.