کد خبر: 3507035
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۷
حسینی:

حیات و ممات امت اسلامی به امر به معروف‌ونهی از منکر وابسته است

گروه اجتماعی: خطیب جمعه ساوه گفت: طبق سیره اهل‌بیت(ع) اگر جامعه‌ای امر به معروف‌ونهی از منکر را ترک کند خواهد مُرد رفتار مردم در برابر این سنت الهی بیانگر حیات یا ممات آنهاست هر فردی برای نشان دادن حیات واقعی باید از خودش بپرسد آیا نسبت به این واجب الهی حساس است یا خیر؟

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ازاستان مرکزی، گردهمایی طلایه‌داران امر به معروف و نهی از منکر با حضور جمعی از مسئولان و مردم شهرستان ساوه شامگاه دوشنبه، 24 خردادماه برگزار شد.
حجت‌الاسلام سید ابراهیم حسینی، امام جمعه شهرستان ساوه در این مراسم گفت: در اینکه امر به معروف و نهی از منکر امری بسیار ضروری است بحثی نیست، به اعتقاد امام علی(ع) اگر در یک جامعه امر به معروف و نهی از منکر ترک شود آن جامعه مرده محسوب می‌شود.
وی ادامه داد: مردم سه دسته‌اند؛مردمی که از نگاه امام علی(ع) زنده هستند و نسبت به منکرات و قانون شکنی‌ها از صمیم قلب ناراحت می‌شوند و به زبان ابراز و اقدام عملی می‌کنند، دوم مردمی هستند که ناراحت می‌شوند و به زبان هم ابزار می‌کنند ولی اقدام عملی نمی‌کنند این دسته از مردم نیمه‌زنده هستند، اما یک عده فقط ناراحت می‌شوند آن هم نه همیشه، این دسته از افراد در حکم مردگان هستند.
وی درباره تارکان امر به معروف و نهی از منکر گفت: کسی که امر به معروف و نهی از منکر را در سه مرحله قلبی، زبانی و عملی ترک می‌کند مرده و بی‌خاصیت است، ما باید علائم حیاتی از خودمان نشان دهیم به این معنا که از خودمان بپرسیم آیا نسبت به معروف و منکر حساس هستیم یا خیر؟ حساسیت به این امر غیرت دینی نام دارد.
 امام جمعه ساوه افزود: برخی معتقدند امر به معروف و نهی از منکر یک واجب همگانی نیست و به قشر خاصی اختصاص دارد، این باور خلاف دین است امر به معروف و نهی از منکر فقط وظیفه دولت و نیروی انتظامی نیست، دولت اسلامی بر اساس قانون متعهد شده که جامعه را به سمت رشد فضیلت و گسترش فضائل اخلاقی هدایت کند.
حجت‌الاسلام حسینی ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر مراتب و مراحلی دارد، در بعضی از مراتب طبق قرآن واجب عینی است، آیت‌الله سیستانی در مراحل امر به معروف و نهی از منکر معتقد است در مرتبه قلب باید احساس ناراحتی کرد و در مرتبه بعدی باید این ناراحتی اظهار شود و اگر گفته شد و اثر گذاشت از عهده ما ساقط می‌شود اما اگر اثر نداشت باید چند نفر تذکر زبانی بدهند تا اثرگذار شود.
وی افزود: برخورد با منکران و هنجارشکنان با حکومت است و ما حق نداریم به نام اسلام و شریعت خارج از اخلاق عمل کنیم، فردی باید اقدام کند که از نظر اخلاقی تأیید شده باشد و شرایط امر به معروف و نهی از منکر را داشته باشد ما آنچه شرع گفته است را انجام می‌دهیم و نه اینکه بخواهیم عقده‌گشایی کنیم یا اینکه بخواهیم اقتدار خودمان را نشان دهیم.
 خطیب جمعه ساوه در پایان گفت: طبق نظر قرآن مردم باید امت باشند و ساماندهی شده کار را انجام دهند همه باید به میدان بیایند تا امر به معروف و نهی از منکر احیا و منکرات برچیده شود این به میدان آمدن برای لشکرکشی نیست بلکه هدف این است که  امت مورد تأکید قرآن شکل بگیرد.
captcha