به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، نمایشگاه بینالمللی قرآن این روزها در حالی در مصلی تهران کار خود را آغاز کرده و پذیرای علاقه مندان است که همچون هر نمایشگاه دیگری که ممکن است با غیبت تعدادی از دستگاه ها و نهادها برگزار شود، بدون حضور برخی نهادها و دستگاه ها کار خود را آغاز کرده است.
در حالی که اهمیت نمایشگاه برای صاحبان کالا و خدمات در هر موضوع و زمینه ای نیاز به توضیح ندارد و همه بر اهمیت آن واقف هستند، اما برخی مواقع دیده می شود که با وجود نقش مهم نمایشگاه، تعدای غیبت در آن را بر حضور ترجیح می دهند. حضوری که هم برای نمایشگاه مهم است و هم برای صاحب کالا و خدمات، چرا که هر نمایشگاهی با حضور حداکثری است که اهمیت دوچندانی پیدا میکند و هر کالا و خدماتی نیز با حضور در نمایشگاه است که می تواند به معرفی خود بپردازد.
با همه این بحث ها نمایشگاه بیست و چهارم نیز همچون هر نمایشگاه دیگری در حالی از روز دوشنبه 24 خردادماه کار خود را آغاز کرده است که غایبان سرشناسی دارد، غایبانی که هر کدام دلایلی را برای عدم حضور خود در نمایشگاه قرآن دارند.
اولین و شاید مهمترین غایب نمایشگاه بیست و چهارم قرآن را شاید سازمان دارالقرآن الکریم دانست، سازمانی که فعالیت تخصصی قرآن دارد و عدم حضورش در نمایشگاه قرآن که محل عرضه فعالیت های قرآنی به مخاطبان است، جای هیچ توجیهی را باقی نمی گذارد.
سازمان دارالقرآن الکریم در سالهای گذشته و خصوصاً یکی دو سال اخیر دو وظیفه را در نمایشگاه قرآن بر عهده داشت، وظیفه اول برگزاری و مدیریت محافل و مراسم و وظیفه دوم نیز جمع آوری قرآن ها فرسوده و ساماندهی آنها بود.
امسال و در نمایشگاه بیست و چهارم با توجه به اینکه نمایشگاه قرآن به مصلی تهران نقل مکان کرده و معاونت فرهنگی مصلی نیز هر سال در ایام ماه مبارک رمضان مراسم شب های نورانی را برگزار می کند، مدیریت برگزاری محافل و مراسم بر عهده معاونت فرهنگی مصلی نهاده شده و جایی برای فعالیت سازمان دارالقرآن الکریم باقی نمانده است.
در زمینه قرآنهای فرسوده و معاوضه آن با قرآن های نو نیز که در سال های قبل توسط سازمان دارالقرآن الکریم صورت می گرفت، امسال تا کنون که روز سوم نمایشگاه قرآن است، برنامه هی برای قرآن های فرسوده طراحی نشده است، ظاهراً در این زمینه صحبت هایی با سازمان دارالقرآن انجام شده که هنوز حضورشان در این بخش نهایی نشده است. اگر این سازمان در این بخش نیز فعالیت نداشته باشد، شاهد غیبت این سازمان تخصصی قرآنی که در نمایشگاه قرآن خواهیم بود.
بسیج و فعالیت های قرآنی آن دومین غایب بزرگ نمایشگاه بیست و چهارم قرآن است، غیبتی که البته حواشی متعددی را نیز به دنبال داشت، حاشیه ای که به اظهارنظر یکی از مدیران کمیته های نمایشگاه قرآن در مورد غرفه های مربوط به شهدای قرآنی بر می گشت و باعث شد تا دارالقرآن بسیج مستضعفین قید حضور در نمایشگاه را بزند.
دارالقرآن بسیج و سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ سرانجام با مسئولان مصلی تهران وارد مذاکره شده و در فضایی خارج از شبستان مصلی اقدام به برپایی غرفه کردند. تا فرصت مغتنم نمایشگاه قرآن را به این صورت دریابند.
شهرداری تهران و سازمان فرهنگی هنری آن را باید یکی دیگر از غایبان بزرگ نمایشگاه بیست و چهارم به حساب آورد، اگر شهرداری و سازمان فرهنگی و هنری آن در نمایشگاه حضور می یافت باید شاهد عرضه فعالیت های آن در بخش مؤسسات دولتی می بودیم که این امر محقق نشد.
در مورد دلایل عدم حضور شهرداری در نمایشگاه قرآن، اطلاعات چندانی در دست نیست اما به احتمال زیاد برپایی نمایشگاه ترنم وحی در باغ موزه دفاع مقدس نمی تواند با این عدم حضور بی ارتباط باشد. طی دو سال گذشته که نمایشگاه قرآن در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد شهرداری تهران حضور سیار چشمگیری داشت و یک از عوامل تمدیدهای چند روزه در آن دوره ها بود.
علاوه بر این مجموعه ها باید از غیبت چهره های قرآنی در سه روز ابتدایی نمایشگاه قرآن نیز صحبت شود، انتظار می رفت که در روزهای ابتدایی نمایشگاه قرآن، چهره های قرآنی و فعالان این عرصه تنور بازدیدها را گرم کنند که تا کنون این کار صورت نگرفته است. هرچند در این زمینه بازدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از مراسم افتتاحیه می توانست، یخ بازدید چهره ها و شخصیت ها را آب کند اما در این روزها کماکان شاهد سردی فضا از حیث حضور چهره ها و شخصیت ها در نمایشگاه قرآن هستیم.
این تنها بخشی از نهادهایی بودند که عدم حضورشان در نمایشگاه قرآن ملموس بود، مطمئناً هستند نهادها و مؤسسات دیگری که در این دوره هیچ حضور در نمایشگاه قرآن نیافته اند، در روزهای آینده در مورد این مؤسسات و نهادها بیشتر اطلاع رسانی خواهد شد.