به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، اولین نشست بخش نابینایان کمیته بانوان بیستو چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن با حضور سما بابایی، حافظ کل قرآن کریم و دارنده رتبه اول مسابقات قرآن اردن در سال 95 بعد از ظهر امروز، 26 خردادماه ماه با حضور جمعی از قاریان و حافظان قرآن نابینا در محل این کمیته برگزار شد.
وی در این نشست با تاکید بر عمل کردن به فرایض قرآنی بعد از قرائت قرآن گفت: قاریان ما امروز باید بعد از قرائت قرآن به مرحله عمل به مبانی و دستورات آن برسند و آن را در زندگی خود کاربردی کنند.
بابایی ادامه داد: تفکر و اندیشه در هرکاری و همچنین عاقبت اندیشی معنای تدبر در قرآن است. ارتباط از زبان به قلب شرط تدبر در قرآن است و زمانی میتوانیم بگوییم ایمان آوردهایم که آیات قرآن کریم را در قلب خود نیز احساس کنیم و عملا در تمامی اعضا و جوارهمان این احساس را داشته باشم.
این حافظ قرآن در ادامه با اشاره به روشهای ساده حفظ و تدبر در قران کریم، گفت: برای تدبر آسان در قرآن کریم راهکاری سادهای وجود دارد که میتوانیم ضمن فهم قرآن به آن نیز عمل کنیم. البته باید گفت که فهم و تدبر در قرآن مخصوص متخصصان قرآنی صرف نیست و قرآن کریم با وجود پیچیده بودن بسیار ساده است.
وی افزود: با این تفاسیر هر انسانی میتواند با توجه به فهم خود در قرآن نیز تدبر کند به شرط آنکه با اصول و قوانین صحیح این کار را انجام دهد. روش این کار هم به صورت قرائت روزانه آیات قرآن کریم است. به صورتی که هر فرد میتواند روزانه حداقل 10 آیه از قرآن کریم را بخواند و بعد از خواندن با مراجعه به تفسیر و ترجمه معتبر توضیحات خود را در مورد آن آیات کامل کند.
بابایی با اشاره به مثالی تصریح کرد: پیامبر بزرگ اسلام(ص) برای آموزش قران به یارانش روزانه ده آیه به آنان میاموخت و ضمن آموزش در مورد هرآیه نیز توضیحاتی را بیان میکردند. ما نیز باید اینگونه باشیم و روزانه به قران مراجعه کنیم. این رجوع همراه با تفسیر و تدبر باعث افزایش اطاعات و جمعآوری مطالب قرانی در ذهن خواهد شد که میتوانیم به راحتی در موضوعات مرتبط، آنها را استخراج و استفاده کنیم.