به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله محمد امامی کاشانی، امروز 28 خرداد، در خطبه دوم نماز جمعه تهران به بحث مصلای امام خمینی(ره) تهران اشاره کرد و گفت: در ابتدا درباره مصلی به تصمیمگیران توصیه میکنم به این مسئله اهمیت دهند که مشکلات این مکان باید حل شود و اینگونه نباشد که در این ایام، نماز جمعه در زیر آفتاب برگزار شود.
وی در ادامه افزود: دنیای استکبار، دنیائیست که خود را روز به روز نشان میدهد و تاریخ هم نشان داده و اوضاع و احوال هم خوب حکایت میکند از اینکه انقلاب اسلامی و اسلام اصیل به سرعت در حال حرکت به جلو است؛ اکنون چه در یمن و چه در سوریه، پول سعودی، سیاستگذاری صهیونیستها و قدرت آمریکا، جنایات بسیاری در برابر اسلام انجام میدهد اما اسلام اصیل به پیش میرود.
خطیب جمعه تهران ادامه داد: در این زمینه دو نکته مهم است؛ اول اینکه انقلاب اسلامی چه اهمیتی دارد و دوم اینکه دنیا چه برخوردی دارد و چگونه باید با دنیا برخورد کرد؟ به جد میگویم تنها کسی که در کشور به خوبی این مسئله را تحلیل میکند شخص مقام معظم رهبری است.
آیتالله امامیکاشانی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب همه مسائل را میبینند و اظهارنظر میکنند و توصیه میکنم قدر این رهبری و این فکر و این انسان بزرگ را بدانیم و نگذاریم کلمات و نظرات ایشان در غربت به سر ببرد. توصیه دیگرم این است که به این مطلب دل ببندیم که رمز بقای انقلاب توجه به این بیانات گرانقدر رهبر معظم انقلاب است.
وی افزود: دنیای اسلام باید در برابر برنامههای دنیای استکبار در عراق، سوریه، یمن و سایر نقاط متحد شود. مسلمان، شیعه و سنی ندارد و همه باید با وحدت نگذاریم دشمنان اسلام، پیامبر اسلام و قرآن را بر زمین بزنند و تمام دنیای اسلام در این قضیه مسئول است.
خطیب جمعه تهران خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که در بحرین، مساجد را میبندند و علمای شیعه را زندانی و شکنجه میکنند؛ بنابراین باید با جهان اسلام همدردی کنیم. نکته دیگر این است که متأسفانه در پاکستان شیعیان را میکشند و عدهای از علمای شیعه اعتصاب کرده و اهل سنت و حتی مسیحیان با آنها همراه شده اما متأسفانه دولت پاکستان سکوت کرده است و ما از دولت پاکستان میخواهیم در این سیاست خود تجدیدنظر کند.
وی با اشاره به روز مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: مواد مخدر و روانگردان متعدد همانند شیشه به معضل بزرگی برای جامعه تبدیل شده است و خانوادهها را نابود میکند؛ این امر سیاست آمریکاست. این وظیفه همه ماست که در زمینه مبارزه با مواد مخدر تلاش کنیم و بنده از نیروی انتظامی بابت زحمات شبانهروزی در مبارزه با مواد مخدر تشکر میکنم.
آیتالله امامیکاشانی افزود: نکته دیگر مربوط به سالروز شهادت شهید چمران است و در این روز، به ایشان، همه شهدا و امام شهدا درود میفرستیم.
وی همچنین در خطبه اول نماز جمعه این هفته با اشاره به اهمیت ماه مبارک رمضان اظهار کرد: خداوند در آیه 185 سوره مبارکه بقره درباره ماه مبارک رمضان و نزول قرآن کریم میفرماید: ماه مبارک رمضان، ماهی است که قرآن بر آن نازل شده است. کسی که هلال ماه را مشاهده کرد باید روزه بگیرد و اگر بیمار یا در سفر است در زمان دیگر باید تدارک کند و این حکم روزه است که خدا را بزرگ بدارید برای اینکه با نزول قرآن در ماه مبارک رمضان شما را هدایت کرد.
آیتالله امامی کاشانی ادامه داد: در فلسفه روزه، سه کلمه در قرآن کریم آمده است. در یک کلمه فلسفه بیان شده که شاید باتقوا باشید. در آیه 185 سوره بقره به دو نکته دیگر اشاره شده که یکی خدا را بزرگ بشمارید و دیگر اینکه شاید شاکر باشید؛ بزرگ شمردن خدا به طور قطع بوه و به صورت احتمال نیست.
خطیب جمعه تهران افزود: راز این بیانات این است که ممکن است در روزه یا در شکرگذاری کاری صورت گیرد که ارزش روزه را از بین ببرد و در آنجا که میگوید خدا را بزرگ بشمارید برای این است که خود روزه گرفتن و نخوردن و نیاشامیدن به دلیل فرمان خداست. پس وقتی همه این رفتارها به فرمان خداست بنابراین بزرگ شمردن خدا صادق است مگر اینکه عکس آن انجام شود.
وی ادامه داد: اما درباره اینکه خدا بزرگ است، خداوند در سوره مباره رعد در آیات 9 و 10 میفرماید خداوند بزرگ و متعال است و بسیار عظمت دارد و نکته در عظمت خداست. در همین سوره در آیات دیگری فرموده است خداوند همه چیز را میداند و کسانیکه در دل شب و تاریکی عمل خلافی انجام میدهند و آنها که در روز حرکت میکنند، خداوند کارهای آنها را میبیند.
آیتالله امامی کاشانی اظهار کرد: در این شبها و مخصوصا شبها قدر از خدا بخواهید که چنین کند که سال ما سال ظهور امام عصر(عج) باشد و دعا کنیم که همه خاشاکها را از اعمال ما بردارد و اعمال ما را برای خود قرار دهد.
وی در پایان ضمن تبریک ولادت حضرت امام حسن مجتبی(ع) اظهار کرد: از امام حسن مجتبی(ع) پرسیدند مروت چیست و آدم شایسته چه کسی است؟ که فرمودند: چنین انسانی سه علامت دارد؛ یکی اینکه انسان بر دین خود حریص باشد. دوم مال خود را اصلاح کند و خمس و زکات خود را پرداخت کرده و رد مظالم کند و سوم اینکه حقوق را ادا کند.