کد خبر: 3507956
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۹

شماره شصت‌و‌یکم فصلنامه «اقتصاد اسلامی» منتشر شد

گروه اقتصاد: شماره 61 فصلنامه علمی ـ پژوهشی «اقتصاد اسلامی» از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، فصلنامه علمي پژوهشی «اقتصاد اسلامي»، به صاحب امتیازی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و سر دبیری عباس عرب‌مازار به شماره شصت و یکم خود رسید.
این مشاره از «فصلنامه اقتصاد» اسلامی حاوی شش مقاله با عناوین «برآورد اثر سرمایه دینی روی مصرف کالاها و خدمات ضروری و تجملی در جامعه شهری ایران» به قلم مرتضی عزتی و شیوا قربانزاده
، «اثر صداقت در بازارهای مالی بر متغیرهای اقتصادی» نوشته زهرا نصرالهی و علی شفیعی و «بررسی اثر عقدهای بانکداری اسلامی بر نرخ بیکاری در ایران» به قلم سیدعلی پایتختی اسکویی و عباس عرب‌مازار است.
«بررسی تطبیقی کانال‌های اثرگذاری سیاست پولی بر بخش واقعی در چارچوب اقتصاد نئوکلاسیک و اسلامی» نوشته سعید فراهانی‌فرد، محمدنقی نظرپور و موسی شهبازی غیاثی «آسیب‌شناسی تعاونی‌های اعتبار و ارائه الگوی مطلوب» به قلم سیدعباس موسویان، سیدمحسن فاضلیان و مهدی علی‌حسینی و «الگوی خلق اعتبار در بانکداری اسلامی متأثر از اندیشه شهید صدر» نوشته ایمان باستانی‌فر، محمدرضا حیدری و وحید مقدم، دیگر مقالات این شماره از فصلنامه «اقتصاد اسلامی» هستند.

در چکیده مقاله «بررسی اثر عقدهای بانکداری اسلامی بر نرخ بیکاری در ایران» به قلم سیدعلی پایتختی اسکویی و عباس عرب‌مازار آمده است: در نظام بانکداری اسلامی (بانکداری بدون ربا) توزیع منابع به‌وسیله عقدهای اسلامی صورت می‌گیرد. به‌وسیله این عقدها بانک‌ها تسهیلات مورد نیاز مشتریان را در چارچوب قراردادهای اسلامی تنظیم کرده و در اختیار آنها قرار می‌دهند.

هدف اصلی مقاله پیش ‌رو بررسی اثر عقدهای اسلامی بر نرخ بیکاری در اقتصاد ایران است. برای اینمنظورازداده‌هایفصلی سال‌های 1379 ـ 1392 بابه‌كارگیریروشآزمونكرانه‌هاو خود رگرسیون با وقفه‌های توزیعی (ARDL) استفادهشده است.

نتیجه‌های تحقیق نشان می‌دهد كه در بین عقدهای اسلامی، فقط نرخ رشد مانده تسهیلات مبادله‌ای اثر منفی بر نرخ بیکاری دارد. به عبارت دیگر با افزایش تسهیلات مبادله‌ای، نرخ بیکاری در اقتصاد ایران کاهش می‌یابد؛ در حالی‌که نرخ رشد مانده تسهیلات مشارکتی و تسهیلات قرض‌الحسنه اثر مثبت بر نرخ بیکاری دارند. ضریب تصحیح خطای برآوردشده مدل نشان می‌دهد که 36 درصد از عدم تعادل در نرخ بیکاری در دوره بعد تعدیل می‌شود.

علاقمندان می‌توانند برای تهيه اين فصلنامه به سايت سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامی به نشانیhttp://poiict.org/category/eqtesad_islami مراجعه كنند.

captcha