حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیاکبر حسینی، مدیرگروه تفسیر ترتیبی و ترجمه قرآن مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره «تفسیر جوان» گفت: حدود 6 سال بود که به دلیل اهمیت و ضرورت، تدوین «تفسیر جوان» در اولویت و دستور کار قرار میگرفت، اما آغاز کار به دلیل مشکلات بودجه با مشکلاتی همراه شده بود.
وی افزود: کارهای مقدماتی این تفسیر قرآنی که قرار است در 10 مجلد تدوین شود، انجام شده و تدوین آن از سال جاری کلید میخورد و در حال حاضر منتظر تصویب آن از سوی شورای پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی هستیم.
حجتالاسلام حسینی با بیان اینکه این کار با مدیریت رضا حبیبی انجام خواهد شد، عنوان کرد: در صورتی که کار تدوین این تفسیر آغاز شود، تفسیر کاملی بر تفاسیر شیعی اضافه خواهد شد و همه متن قرآن تفسیر میشود، با این تفاوت که به زبانی ساده و برای مخاطبان جوان از جمله دانشجویان و دانشآموزان مقطع دبیرستان ارائه خواهد شد.
وی با اشاره به نیازسنجی جوانان در رابطه با تفسیر قرآن ادامه داد: براساس نیاز مخاطبان برخی مباحث بسط داده خواهد شد، همچنین مباحث عقلی پررنگتر میشود تا مورد استفاده جوانان قرار گیرد.
حجتالاسلام حسینی در پاسخ به اینکه آیا در گذشته چنین تفسیری برای جوانان تدوین نشده است، بیان کرد: در گذشته کارهایی به اسم تفسیر برای این مخاطبان انجام شده، اما به واقع کار چندان کامل و جامعی نبوده است؛ در حالی که در این تفسیر به این موضوع دقت شده که مدیریت کار به کسی واگذار شود که از روانشناسی جوانان مطلع است و نیازهای آنها را میشناسد.
وی در ادامه گفت: تفاسیری مانند «تفسیر باران» خدامیان آرانی، «تفسیر جوان» محمد بیستونی و «تفسیر مهر جوان» محمدعلی رضاییاصفهانی نیز به چاپ رسیده است، اما به نظر میرسد کار چندان جدی نیستند.