کد خبر: 3508638
تاریخ انتشار : ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۸

ارائه درس‌گفت‌وگوی نسبت علم و دین از 28 تیر

گروه دانشگاه: درس‌گفت‌وگوی مدرسه آزاد فکری دانشگاه صنعتی شریف با عنوان نسبت علم و دین از 28 تیرماه ارائه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، درس‌گفت‌وگوهای مدرسه آزاد فکری دانشگاه صنعتی شریف با ارائه سخنان برخی از نظریه‌پردازان در خصوص نسبت علم و دین (و نظریه علم دینی) در 15 جلسه برگزار می‌شود.
3 جلسه گفت‌وگو نیز با حضور علی پایا، فیلسوف ایرانی و از روشنفکران دینی معاصر، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند، عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم و خسرو باقری، استاد دانشگاه تهران برپا خواهد شد. این کلاس‌ها دوشنبه‌ها از ساعت 10:30 تا 16 و سه‌شنبه‌ها از ساعت 10:30 تا 13 برگزار می‌شود، ضمن اینکه شروع دوره نیز از 28 تیرماه خواهد بود.
علاقه‌مندان برای ثبت نام در این دوره‌ها می‌توانند به سایت مدرسه به نشانی http://azadfekrischool.ir/ مراجعه کنند.
همچنین علاقه‌مندانی که ساکن تهران نیستند نیز می‌توانند به‌صورت مجازی در این دوره‌ها شرکت کنند.
بنا بر این گزارش، دیدگاه‌های متنوع و مختلفی درباره نظریه علم دینی وجود دارد. موافقان آن طیفی با چندین اندیشه متنوع هستند و مخالفان آن نیز همچنین. به‌صورت خلاصه نظریه علم دینی به این سبب متولد شد که دغدغه‌ای در برخی از اندیشمندان برای هماهنگی علم و آموزه‌های دینی وجود داشت. آن‌ها بیان می‌کنند که اعتقاد ما به صحت متون اسلامی و دلایل قاطع ما برای حقانیت آن‌ها ایجاب می‌کند که به علمی معتقد باشیم که نه تنها با منابع دینی در تعارض نباشد، بلکه از آن‌ها نیز تغذیه کند.
اما مخالفان این نظریه نیز با دیدگاه‌های مختلف، دلایل متنوعی علیه آن اقامه می‌کنند. از این دلایل می‌توان به اعتقاد به اسارت علم در پرتو این دیدگاه، تفاوت جایگاه علم و دین و نقش متفاوت هر کدام از آن‌ها و استقلال و همچنین قواعد جهان‌شمول علم در مقام داوری اشاره کرد.
captcha