کد خبر: 4310957
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۴
معرفی یک مدخل ضروری و روشن‌گر برای علاقه‌مندان به فلسفه

چگونه پرسش‌های هر روزه ما تبدیل به پژوهش‌های پیچیده فلسفی می‌شوند

آخرین اثر ترجمه شده تیموتی ویلیامسن کتابی است به نام «فلسفه‌ورزی: از کنجکاوی متعارف تا استدلال منطقی»؛‌ در این اثر مؤلف تلاش کرده تا بگوید فیلسوفان به چه چیزهایی و چگونه می‌اندیشند. ویلیامسن خواننده را قدم به قدم با ابزارهای کار یک فیلسوف آشنا می‌کند و در این مسیر از دو دام رایج در کتاب‌های فلسفی پرهیز می‌کند؛ عامه‌پسندی و تکلف.

چگونه پرسش‌های هرروزه ما تبدیل به پژوهش‌های پیچیده فلسفی می‌شوند

به گزارش ایکنا، کتاب فلسفه‌ورزی: از کنجکاوی متعارف تا استدلال منطقی اثر تیموتی ویلیامسن، تلاشی است برای آنکه بگوید فیلسوفان به چه چیزهایی و چگونه می‌اندیشند.

ویلیامسن در این اثر  خواننده را قدم به قدم با ابزارهای کار یک فیلسوف آشنا می‌کند و در این مسیر از دو دام رایج در کتاب‌های فلسفی پرهیز می‌کند: او نه دقت و عمق فلسفی را فدای عامه‌پسندی می‌کند و نه خواننده را درگیر جزئیات فنی و کسالت‌بار آثار کاملاً تخصصی می‌کند. نتیجه، اثری است که روش فلسفی را به شکلی دقیق و در عین حال قابل فهم برای مخاطب غیرمتخصص شرح می‌دهد.

این کتاب نه یک تاریخ فلسفه یا مروری بر مکاتب مختلف، بلکه یک راهنمای عملی برای درک «روش» و «فرآیند» فلسفیدن است. 

در معرفی کتاب آمده است:

چگونه پرسش‌های هرروزه ما از جبر و اختیار، خیر و شر، واقعیت و وهم، معرفت و جهل و بسیاری امور دیگر، راه به پژوهش‌های پیچیده فلسفی می‌برند، پژوهش‌هایی که خیلی اوقات زبانی دشوارفهم دارند؟ چرا فیلسوفان را همواره شخصیت‌هایی مخالف‌خوان می‌انگارند و مناقشه‌کردن تا چه حد در فعالیت فلسفی آنان نقش دارد؟

چرا چنین به نظر می‌رسد که برای فیلسوف، معنای بیشتر واژگان همیشه مورد سؤال‌ است؛ آن هم واژگانی که بر حسب ظاهر، همه ما می‌توانیم بدون هیچ مشکلی از آنها استفاده کنیم و آنها را بفهمیم؟ نقش سناریوپردازی‌های عجیب و غریب و احتمالات بسیار بعیدی که فلاسفه از آنها به‌عنوان مثال و شاهد به نفع دیدگاه خود استفاده می‌کنند در فعالیت فلسفی چیست؟

میان این‌همه نظریه و دیدگاه فلسفی، کدام‌یک در نهایت نظریه صحیح و نهایی برای فهم جهان خواهد بود؟ چرا فلاسفه اصرار دارند که می‌بایست برای هر دیدگاهی استدلالی داشت و اصلا استدلال چیست؟ آیا فلسفه همان تاریخ فلسفه است؟ سایر دانش‌ها و خصوصا علم تجربی، چه نسبتی با فلسفه دارند؟ آیا فلسفه صرفا یک نوع مدل‌سازی برای فهم جهان است؟ آیا فلسفه امروزه دانشی مرده است و دیگر آینده‌ای ندارد؟

درباره نویسنده:

تیموتی ویلیامسن، استاد فلسفه دانشگاه آکسفورد و از برجسته‌ترین فیلسوفان تحلیلی و منطق‌دانان عصر حاضر، در این کتاب تلاش می‌کند تا پاسخی درخور برای پرسش‌های یاد شده تدارک ببیند؛ پاسخی که شایسته عنوان «روش‌ فلسفی» باشد. از دیگر آثار او می‌توان به کتاب‌های: فلسفه ورزی، روش فلسفه، گفت و گوی چهار نفره و فلسفه پردازی اشاره کرد.

این کتاب با ترجمه محمدصدرا منعمی از انتشارات نشر نو  در 171 صفحه به دست علاقه‌مندان خود رسیده است.  

انتهای پیام
captcha