به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) فراخوان همایش «حج در پویه تاریخ» از سوی انجمن ایرانی تاریخ و دانشگاهالزهراء (س) منتشر شد.
بر اساس این فراخوان محورهای پیشنهادی اولین همایش حج در پویه تاریخ عبارت است از:
حج: آسیبها و راهکارها (سیاست، موانع، سازمانها و نهادهای متولی حج، حوادث تاریخی، اقتصاد، جغرافیا و...)
حج: نقد و نظر، مفاهیم و اندیشهها( وحدت بخشی، بررسی متون مرتبط، مباحث فکری، عرفان، هنر، مذاهب اسلامی، سنت و مدرنیته و.. )
حج: مناسک و آیینها (اعمال، عبادات، ادعیه)
حج: تمدن اسلامی (ریشهها، گفتمانها، سنن، نهادها، مراکز و سازمانها، فناوری، علوم و صنایع و...)
شرایط شرکت در همایش عبارت است از:
مقالات باید در چهارچوب موضوع و محورهای پیشنهادی همایش ارائه شود. مقالاتی که در موضوع همایش باشند اما جزء محورهای اعلام شده قرار نگیرند با تأیید شورای علمی قابل پذیرش خواهند بود.
ارائه مقالات در قالب سخنرانی و پوستر امکانپذیر خواهد بود.
چکیده مقالات حداکثر 250 کلمه و شامل طرح مسئله، پرسشها، روش تحقیق، دستاوردها و واژگان کلیدی است و حداکثر واژگان مقاله تا 5000 کلمه است. ارجاعات نیز باید در پاورقی آورده شود و مقاله دارای فهرست منابع و مآخذ باشد.
مقاله در قالب Word و Pdf ارسال شود و ذکر مشخصات کامل نویسنده یا نویسندگان و شماره تماس در صفحه اول مقاله ضروری است. همچنین مقرر شده است که مقالات برگزیده در مجله علمی پژوهشی چاپ شود.
مسئولان برگزاری این همایش تصریح کردهاند که مقالات ارسالی نباید پیش از این در جایی منتشر و یا ارائه شده باشد و علاقهمندان به ارسال اثر به این همایش میتوانند چکیده مقالههای خود را تا تاریخ 30 مرداد ماه به آدرس : history.hajj@gmail.com ارسال کنند، علاقهمندان همچنین تا 15 مهر ماه فرصت دارند که اصل مقاله خود را به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.
اولین همایش حج در پویه تاریخ روزهای پنجم و ششم آبان ماه سال جاری برگزار میشود.
در همین خصوص آمنه ابراهیمی، دبیر اجرایی همایش «حج در پویه تاریخ» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه رشته پژوهشگران این مرکز تاریخ است به همین دلیل عنوان تاریخ به این همایش داده شده است، گفت: البته هیچ محدودیتی برای ارسال مقاله در سایر حوزهها وجود ندارد و علاقهمندان میتوانند در انواع شاخههای مختلف حج را مورد بررسی و پژوهش قرار دهند.
وی با تأکید بر اینکه موضوع تاریخ بستر بزرگی است که بسیاری از موضوعها در قالب آن گنجانده میشود، اظهار کرد: با توجه به شرایط خاصی که در خصوص حج برای کشور ما به وجود آمده احساس کردیم ضرورتی برای پرداختن به این موضوع وجود دارد.
ابراهیمی با اشاره به پیشینه تاریخی بسیار زیاد رخدادهای حج گفت: در برحههای زمانی و اشکال مختلف رخدادهای زیادی در حوزه حج بروز کرده اما کار زیادی از منظر تاریخی بر روی این حوزهها صورت نگرفته است.
وی با تأکید بر اینکه داشتن دیدگاه منطقی و علمی به موضوع حج بهتر و کارسازتر از داشتن صرف نگاه احساسی است، گفت: موضوعاتی مانند فاجعه منا و سقوط جرثقیل در حج سال گذشته نیز میتواند موضوع پژوهش پژوهشگران قرار گیرد و ما در محور «حوادث» چنین رخدادهایی را مد نظر قرار دادهایم.
دبیر اجرایی همایش حج در پویه تاریخ از دریافت چکیدههای مقالههای متعدد در دبیرخانه این همایش خبر داد و گفت: با توجه به مهلت زمان ارائه چکیده به نظر میرسد که با حجم قابل توجهی از مقالههای ارسالی مواجه خواهیم شد.
وی
در پاسخ به این سؤال که آیا سازمانهایی مانند سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم
رهبری در امور حج و زیارت با شما در این همایش همکاری دارند؟ گفت: تعدادی از
نهادها و سازمانها اعلام همکاری کردهاند.