مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره مسابقه حافظان حرم گفت: ادبیات همواره به اتفاقات پیرامون خود واکنش نشان میدهد، در همه جای دنیا از جمله ایران وقتی اتفاقی میافتد، جوامع گوناگون نسبت به آن واکنشهای گوناگون نشان میدهند و در این راستا معمولاً ادبا چند قدمی از دیگران هم جلوتر رفتهاند، به این معنی که وضعیت اجتماعی و تحولات آن را زودتر از دیگران دریافت میکنند و تنها پدیدهای که از آن کمی عقب میمانند، جنگ است.
وی افزود: در رابطه با حافظان حرم، کشورمان ناخواسته درگیر جنگ شد و با توجه به اینکه این موضوع برای حوزه ادبیات جدی است و با حرمهای اهل بیت(ع) پیوند خورده، فرصتی مهم و مغتنم است تا اهل ادب به آن ورود کنند.
قزلی ادامه داد: در طول تاریخ دو بار حمله به حرم اهل بیت(ع) را تجربه کردهایم، یک بار تخریب کامل و یک بار هم آسیب جدی به آن وارد شده است. با توجه به این سابقه تاریخی تصمیم عمومی در مجموعه نظام جمهوری اسلامی این است که اجازه ندهد این تخریب و آسیب به حرم اهل بیت(ع) چه در سوریه و چه در عراق رخ دهد و همین امر هم باعث شد که به فکر مسابقه شعر و داستان بیفتیم و وارد گود مشارکت در این ماجرا شویم.
وی با اشاره به تبلیغ نه چندان زیاد و آغاز کار فراخوان مسابقه شعر و داستان یک دقیقهای حافظان حرم عنوان کرد: در حال حاضر آمار دقیقی از تعداد آثار رسیده ندارم، اما ارسال آثار از همان روز نخست فراخوان وجود داشته و باید منتظر پایان فراخوان باشیم؛ چرا که در انتهای مسیر آثار بیشتری میرسد.
قزلی در پاسخ به اینکه چرا در اغلب مسابقات و جشنوارههای ادبی شاعران و نویسندگان حرفهای ورود نمیکنند، گفت: این موضوع طبیعی است، اما برنامههایی را برای مشارکت آنها داریم، کما اینکه در شعر «حجةالوداع» هم این کار انجام شد و کسانی که شاعر و نویسنده حرفهای بودند در حوزه داوری آثار مشارکت کردند؛ از این رو در این مسابقه هم این برنامه برای پیشکسوتان اجرا خواهد شد.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی از نویسندگان و شاعران برای ارسال آثار به مسابقه «حافظان حرم» دعوت کرد و گفت: ما در این مسابقه نوشتن داستان کوتاه و شعر را انتخاب کردیم تا در زمان کوتاهی قابل استفاده باشد، اما این حوزه ظرفیت نگارش داستانهای بلند و رمان را نیز دارد.