کد خبر: 3509091
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۵
سیف اعلام کرد:

اجرای طرح جامع آموزش‌ قرآن در دو سطح عمومی و تخصصی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: عضو هیئت‌علمی مؤسسه مهد قرآن کریم با اشاره به اجرای طرح جامع آموزش قرآن توسط این مؤسسه قرآنی اظهار کرد: در این طرح سعی شده آموزش‌ها و فعالیت‌های قرآنی در دو سطح عمومی و تخصصی طراحی و برنامه‌ریزی شود.

اجرای طرح جامع آموزش‌ قرآن در دو سطح عمومی و تخصصی
سیدمهدی سیف، عضو هیئت‌علمی مهد قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اجرای طرح جامع آموزش قرآن کریم توسط این مؤسسه قرآنی اظهار کرد: یکی از کارهای مهمی که هنوز نتوانستیم به طور جدی به آن بپردازیم، تقسیم‌بندی آموزش و برنامه‌های قرآنی به دو سطح عمومی و تخصصی است. هر چند پیش از این چنین تقسیم‌بندی وجود داشته است، اما برنامه‌ها نظم و ترتیب مطلوبی نداشته است.

این مدرس و فعال قرآنی افزود: در آموزش‌ها و برنامه‌های قرآنی اکثراً همه را در یک سطح می‌بینند و به این مسئله توجه نمی‌کنند که برخی افراد، مبتدی بوده و برخی متخصص هستند.

سیف با تأکید بر اینکه آموزش و برنامه‌های قرآنی باید به دو سطح عمومی و تخصصی تقسیم‌بندی شود، گفت: آنچه که هر فرد مسلمان ضروریست بداند و بتواند مهارتش را در حوزه قرآن به دست بیاورد با عنوان آموزش عمومی و یا سواد قرآنی نامیده می‌شود؛ بر این اساس، درست خواندن حداقلی قرآن به گونه‌ای که شایسته هر فرد مسلمانی است در سطح عمومی، آموزش داده می‌شود.

وی افزود: در این سطح، صحت قرائت قرآن و درست خواندن قرآن مورد توجه قرار می‌گیرد، به‌گونه‌ای که کلمات و آیات قرآن را درست بخوانیم و فهم اولیه‌ای از آیات، متناسب با عموم مردم در دسترس افراد قرار گیرد.

سیف با بیان اینکه ارتباط، انس و الفت مستمر همه روزه با قرآن، نکته دیگری است که در آموزش عمومی قرآن مورد توجه قرار می‌گیرد، اظهار کرد: برخی، قرآن یاد می‌گیرند، اما به دلیل اینکه ارتباط‌شان مستمر نیست، آیات و مفاهیم آن را فراموش می‌کنند؛ از این رو ما باید به سه اصل توجه کنیم؛ دسترسی به مهارت درست‌ خواندن قرآن، دسترسی به درک و فهم اولیه عمومی قرآن و ارتباط و انس و الفت مستمر همه روزه با قرآن.

وی خاطرنشان کرد: مؤسسه مهد قرآن در عین حالی که رویکرد اصلی‌اش حفظ قرآن بوده است، اما اخیراً برنامه آموزش جامع قرآن را مورد توجه قرار داده که این آموزش‌ها را به دو سطح عمومی و تخصصی تقسیم شده است.

سیف با بیان اینکه این آموزش‌ها برای عموم مردم طراحی و برنامه‌ریزی شده است، گفت: برای افراد مبتدی آموزش عمومی و برای افراد علاقه‌مند و توانمند، قرائت تخصصی، مفاهیم تخصصی، حفظ تخصصی و انس و الفت جدی‌تر با قرآن در نظر گرفته شده است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که آموزش و پرورش، آموزش عالی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان دارالقرآن‌ الکریم و مؤسسات بزرگ قرآنی کشور به رویکرد عمومی و تخصصی آموزش قرآن توجه کنند و آموزش‌ها و فعالیت‌های قرآنی خود را متناسب با این دو حوزه ارائه کنند.

captcha