کد خبر: 3509411
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۶
کتابسازی در حوزه ادبیات/ 8

رفع موانع نگارش کتب‌ قرآنی با نیازسنجی

گروه ادب: یک نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به موانع نگارش کتاب‌های دینی با بیان اینکه اغلب نویسندگان رغبتی برای ورود به این حوزه ندارند و همین امر سبب شده آثار شاخص اندکی داشته باشیم، افزود: در نگارش کتاب باید مسائل مورد نیاز کودکان را شناسایی کرده و براساس همین نیازها، الگوهایی را از میان ائمه اطهار(ع) معرفی کنیم.

سوسن طاقدیس، نویسنده کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: کتابی درباره حضرت فاطمه زهرا(س) نوشته‌ام که به دلیل مسائلی روی دستم مانده و ناشر آن را چاپ نمی‌کند و معتقد است که آنچه همه کتاب‌ها نوشته‌اند باید همان‌ها را کپی کنم و بنویسم.
وی افزود: من در این زمینه 2 هزار کتاب را بررسی کرده‌ام که اغلب آنها تکرار مطالب گذشته است و چندان کاربردی برای نوجوانان ندارد. در کار جدیدی که نوشته‌ام، سعی کرده‌ام از حضرت فاطمه(س) و حضرت علی(ع) چهره‌ای نشان دهم که بتواند الگوی نوجوان امروز قرار گیرد.
طاقدیس ادامه داد: موانعی که بر سر راه اغلب کارهای دینی است، بر سر این کار هم وجود دارد و من با پشتوانه 30 سال تحقیق که چه کنیم کتاب‌های مذهبی بر نوجوانان اثرگذار باشد، مجبورم همه تجربیات گذشته را کنار بگذارم و به قوانین نادرست این حیطه تن بدهم و آنچه را که دیگران نوشته‌اند، من هم تکرار کنم و هزینه کتابم را از ناشر بگیرم و ناراحت آن نباشم که کاری انجام داده‌ام یا خیر.
این نویسنده تصریح کرد: زمینه فکری و فرهنگی که در رابطه با مسائل دینی است و تعصبی که بر سر مسائل دینی وجود دارد، مانع از معرفی الگوی درست با شیوه‌ای مناسب برای نوجوانان می‌شود.
وی در ادامه عنوان کرد: در نگارش کتاب یا باید مسائل مورد نیاز کودکان و نوجوانان را شناسایی کرده و براساس همین نیازها، الگوهایی را از میان ائمه اطهار(ع) معرفی کنیم و یا اینکه بدون توجه به دنیای امروز، نوآوری و نیاز مخاطب، کتاب‌هایی بنویسیم که به درد جامعه هدف نمی‌خورد.
طاقدیس یادآور شد: زمانی که می‌خواستم زندگی حضرت یوسف(ع) را بنویسم، عنوان می‌شد که چند سطر در این باره در قرآن آمده است و چگونه یک کتاب نوشته و یا فیلم ساخته می‌شود؛ از این رو باید یکسری موارد را بر اساس شواهد تاریخی بنویسیم و یکسری مسائل را حدس بزنیم؛ البته در این زمینه باید توجه کنیم که آنچه می‌نویسم موهن نباشد.
وی با بیان اینکه در این کتاب مستقیم به دوره کودکی حضرت فاطمه(س) پرداخته شده است، بیان کرد: در این کتاب سعی کرده‌ام سؤال‌هایی را که برای نوجوانان پیش می‌آمد پاسخ دهم، به عنوان مثال یکی از سؤالات این بود که حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) در دوران کودکی سال‌ها در یک خانه با هم زندگی می‌کردند، روابط آنها چگونه بود؟ که می‌تواند موضوع بحث‌برانگیزی باشد و من در این اثر به تناسب سن نوجوانان،‌ درباره روابط سالم آنها صحبت کرده‌ام، البته نه اینکه وارد جزئیات شوم، اما ناشر آن را نمی‌پذیرد.
وی گفت: اغلب ناشرانی که در حوزه کودک و نوجوان فعالیت می‌کنند، نه ادبیات کودک و نوجوان را می‌شناسد، نه به مسائل دینی آشنایی کافی دارند و نه دنیای امروز را می‌شناسند، اما تصمیم‌گیرنده اصلی آنها هستند و مانع چاپ کتاب می‌شوند.
طاقدیس با بیان اینکه کسانی که در چاپ شدن یا نشدن کتاب مؤثر هستند، باید مطالعه کنند، اظهار کرد: به دلیل وجود مسائلی از این دست، اغلب نویسندگان رغبتی به نگارش کتاب در رابطه با موضوعات دینی و قرآنی نشان نمی‌دهند و ما آثار شاخص و فاخر برای این گروه سنی کم داریم.
یادآور می‌شود، سوسن طاقدیس تاکنون کتاب‌های متعددی برای گروه کودک و نوجوان به نگارش درآورده و از جمله این کتاب‌ها می‌توان به «انقلاب و لاله‌ها»، داستان‌هایی درباره پیامبر(ص) و ... اشاره کرد، همچنین وی در سال 1386 موفق شد جایزه کتاب سال را دریافت کند و لوح تقدیر دانشگاه الزهرا(س) برای مجموعه فعالیت هنری، لوح سپاس از مرکز امور مشارکت زنان ریاست جمهوری سال 1379، جایزه پروین اعتصامی در سال 1384 از جمله جوایز این نویسنده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۴/۰۲ - ۱۱:۵۴
0
0
برای نگارش کتاب باید نیازها سنجیده شود و بعد چاپ شود
captcha