حجتالاسلام والمسلمین مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه ایده و طرح یادواره شهدای قرآنی استان کلید خورد، اظهار کرد: کارگروه ابتدایی این جلسه روز گذشته، اول تیرماه با حضور احسانی، مسئول عملیات قرارگاه خاتمالاوصیا(عج) استان برپا شد که طی آن طرح اصلی برپایی یادواره شهدای قرآنی استان ریخته شد.
وی با اشاره به پیشبینیهای انجام شده درباره اجرای این همایش از لحاظ مدعوین و نهادهایی که میتوانند همکاری در این زمینه داشته باشند، بیان کرد: طرح اصلی عوامل اجرایی و اعتبار لازم و زمانبندی یادواره طی جلسه روز گذشته انجام شد که ظرفیت 400 نفری برای این همایش در نظر گرفته شد چون سالنهای استان ظرفیت بیشتر از این را ندارند.
امیدیان با اشاره به اینکه مقرر شد این همایش 23 مرداد، روز مقاومت اسلامی و در بازه زمانی نصف تا یک روزه، اضافه کرد: این همایش با محتوایی چون آثار 24 شهید قرآنی، کتابچه موضوعی درباره مفاهیم آیات مرتبط با جهاد و شهادت، نمایشگاه دستاورهای قرآنی و شهدا و آثار قرآنی در قالب تواشیح با موضوع شهدای قرآنی برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه هماهنگیهای لازم با مسئولان ارشد استان وکارشناسان مرتبط در خصوص برپایی این همایش انجام میشود، تصریح کرد: هدف از این طرح معرفی شهدای قرآنی است که طی این همایش سازمانهایی که دارای شهدای قرآنی هستند به صورت خاص معرفی میکنند و همچنین شهدای قرآنی جدید را شناسایی و معرفی کنیم تا الگوسازی شهدای قرآنی بهعنوان اسطورههای قرآنی در حوزه جهاد بین مردم معرفی شود.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی لرستان بیان کرد: طی این همایش 16 نهاد اعلام آمادگی کردهاند که یا آنها دارای شهید قرآنی هستند و یا رسالتشان ایجاد توجه به شهدای قرآنی چون ادارات کل بنیاد شهید، ارشاد، آموزش و پرورش، اوقاف، حفظ آثار، جهاد کشاوری، صدا و سیما، فرمانداری و شهرداری، سپاه و حوزه هنری سازمان تبلیغات، قرارگاه، اتحادیه لرستان هستند.
وی عنوان کرد: فعالیتهایی که باید در حوزه عوامل اجرایی انجام شود به پیش از همایش چون انجام هماهنگیهای لازم، بحث مالی و ... و حین همایش چون دکورسازی، طراحی، مستندسازی و بحث مالی باز میگردد.
امیدیان با اشاره به برنامههای اصلی و جانبی این همایش، گفت: طی این مراسم قرائت قرآن توسط قاری بینلمللی، پخش سرود جمهوری اسلامی توسط ارتش، ارائه گزارشی از همایش توسط دبیر، سخنرانی در حوزه قرآن و جهاد و شهادت، تجلیل از خانواده شهدا، همخوانی گروه تواشیح با موضوع شهید قرآنی، رونمایی از کتاب وآثار و شهدای قرآنی، سرود و قرائت بیانیه است که توسط مراجع تقلید و یا از سوی بنیاد شهید و یا سپاه صادر میشود.
وی عنوان کرد: همچنین در حاشیه این همایش برنامه جانبی چون برپایی نمایشگاه آثار در حوزه قرآن وشهادت، توزیع بسته فرهنگی و پذیرایی است. همچنین هشتم تیرماه نیز جلسه با دستگاههای مرتبط برگزار میشود تا وظایف تقسیمبندی شود که پس از آن دستگاهها موظف به تشکیل کارگروههایی هستند تا در بازه زمانی 9 تا 15 تیرماه هستند سپس 15 تیرماه گزارشی از کارگروهها بیان میشود همچنین 22 تیرماه نیز گزارش آمادهسازی فضای یادواره انجام میشود و 22 تیرماه نیز جلسه هماهنگی نهایی برنامهها اجرا میشود و 23 تیرماه نیز یادواره برگزار میشود.