به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، همایش فهم قرآن و تعالی فرهنگ کار «به سوی فهم قرآن»، امروز دوم تیرماه در سالن نشستهای بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن برگزار شد. در ابتدای این مراسم مجتبی نورانی مدیرکل دفتر فرهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: تلاش ما در وزارت تعاون و سازمانهای تابعه بر این امر استوار بوده تا با شناخت ظرفیتهای بتوانیم بهتر و بیشتر معرف ظرفیتهای قرآنی باشیم. در این راستا برنامههای گستردهای نیز در نظر گرفتهایم تا قادر باشیم کاری که انجام میدهیم تاثیرگذاری لازم را داشته باشم.
وی افزود: فعالیتهایی قرآنی که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام میشود به اندازهای چشمگیر است که ما را به داشتن یک سازمان برتر قرآنی امیدوار میکند. دلیل این توجه نیز به عقیده من در یک امر مستتر است آن هم اینکه رویکرد قرآنی در بخشهای مختلف نمایشگاه میتواند دستاورد بسیاری خوبی داشته باشد که هم جامعه از آن بهرمند شود هم اینکه سازمان مربوطه به واسطه آن رشد کمی و کیفی داشته باشد.
نورانی ادامه داد: جامعه ما ماهیتی قرآنی دارد. برای همین تمام سازمانها و نهادهای دولتی و غیر دولتی باید رویکرد قرآنی داشته باشند . در کنار این توضیح باید توجه داشت که یک سازمان به تنهایی قادر نیست مروج فرهنگ قرآنی در جامعه باشد. برای همین ضروریست تمامی سازمانها به یاری یکدیگر شتافته تا بهترین دست آورد را بتوان برای رواج فرهنگ قرآنی در جامعه در نظر گرفت.
قرآن؛ کتاب زندگی است
منصور نورانی، معاونت امور فرهنگی اجتماعی سازمان تامین اجتماعی به عنوان دیگر سخنران این مراسم تصریح کرد: قرآن تنها کتابی برای خواندن نیست، بلکه از این معجزه الهی به عنوان درس زندگی میتوان بهره برد. همچنین باید این نکته را مد نظر قرار داد که درس زندگی در قرآن تنها محدود به زمانی خاص نمیشود، بلکه همیشه میتوان از آن برای زندگی بهتر سود برد.
وی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی در تصمیمات
و سیاستگذاری های خود همیشه تاکیدات قرآنی به روی عملکرد تک تک بخشهایش داشته
است. در این راستا به چند نمونه از کارهای قرآنی که در این سازمان انجام شده اشاره
میکنم.
اعتصامی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: در سال 92 پس از احیای معاونت فرهنگی در سال 92 ابتدایی ترین کارش را به روی حوزه قرآنی متمرکز کرده است. برای همین با تشکیل حوزه قرآن و عترت در سازمان تامین اجتماعی سعی داریم کار قرآنی را سرلوحه اقدامات خود قرار دهیم.
وی افزود: در سال 93 برگزاری مسابقه نسخههای آسمانی قدمی دیگر بود که در سال 93 آن را برگزار کردیم. در این برنامه سعی بر این بود که با برگزاری مسابقات قرآنی این انگیزه را در بین بخشهای مختلف سازمان تامین اجتماعی ایجاد کنیم که با استعانت از قرآن کارکردهای بیشتری در سازمان های مربوطه خود داشته باشند.
ظرفیت قرآنی سازمان تامین اجتماعی را بالا ببریم
این مدیر ادامه داد: از نگاه من سازمان تامین اجتماعی به اندازه چهار وزارت خانه گستردگی دارد برای همین کارکردی که میتوان برای آن متصور بود بیش از دیگر سازمان هاست. برای همین بالا بردن ظرفیتهای قرآنی تصمیم مهم در این سازمان است که همیشه به انجام آن تاکید داشتهایم. یکی از راههای رسیدن به این خواسته نیز این است، روحانیونی که در این سازمان کار میکنند با برنامههای ارشادی خود، این انگیزه را در سازمان ایجاد کنند که پرداختن به قرآن در تمامی بخشهای زندگی به آنها کمک میکند، دست آوردهایی که جدا از دستآوردهای معنوی برای آنها بازخوردهای بسیار خوبی دنیایی نیز در پی خواهد داشت.
اعتصامی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: از دیگر کارهایی ما در حوزه فعالیتهای قرآنی به حضورمان در نمایشگاه بینالمللی قرآنی بر میگردد؛ اتفاقی که از سال 92 رخ داد و برای ما دست آوردهای بسار خوبی در پی داشت. برای همین در ادامه آن را با جدیت دنبال میکنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: تدوین
جزوات آموزش اخلاق حرفهای، اقدام دیگری است که ما در سازمان تامین اجتماعی انجام
دادهایم تا به نوعی کارهای قرآنی خود را به شکل آکادمیک به تمامی بخشهای سازمان،
آموزش دهیم. در کنار کارهای که از آن نام بردیم. اقدامات دیگری نیز در حوزه کارهای
قرآنی انجام دادهایم تا شادی در این جلسه عرفی همه آنان نباشد، ولیکن این نکته را
میتوانم بگویم که پرداختن به قرآنی یکی از توجهات جدی و همیشگی ما در سازمان
تامین اجتماعی است.
پچههایمان را از کودکی با قرآن محشور کنیم
بعد از سخنان اعتصامی، گروه همخوانی مهد کودک
ایران مهر که زیر نظر سازمان بهزیستی کشور
فعالیت میکند به اجرای برنامه پرداخت. این بخش از مراسم به ابزار احساسات حاضران
در جلسه مواجه شد. بعد از اجرای نمایش موزیکال این گروه مربیان این بچهها (ظریفه
کشاورز هدایتی) در سخنانی کوتاه گفت: اگر کودکان را از زمان نونهالی با قرآن آشنا
کنیم در بزرگسالی نیز این نزدیکی وجود خواهد داشت، البته باید به یاد داشته باشیم
که زبان هنر بهترین ابزار است تا کودکان ما نزدیکی بیشتر به آموزههای قرآنی داشته
باشند.
بخش دیگر این مراسم مربوط به مراسم تجلیل از فعالان قرآنی میشد. در این بخش از این مراسم، حجت الاسلام سید محمدی، مهدی رضایی، حجت الاسلام والمسلمین سید ملاحسنی، ظریفه کشاورز هدایتی، محمد علی همتی و مهدی ظریف ذاکریان تجلیل به عمل آمد.
انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور آخرین سخنرانی بود که در این مراسم به ایراد سخن پرداخت. وی در ابتدای سخنانش تاکید کرد: تمام افتخار ما این است که به کسانی خدمت میکنیم که از فرصتهای زندگی فردی و اجتماعی همسان دیگر اقشار جامعه بهره نبردهاند، البته این افتخار بزرگ ماست که چنین خدمتی را بر عهده داریم، اما تلاش خواهیم کرد که به مدد قرآن این خدمت رنگ الهی نیز به خود گیرد.
وی تاکید کرد: یکی از اقدامات ما در سازمان
بهزیستی کشور برگزاری مسابقات بینالمللی
نابینایان کشور بود که برای من دستآوردهایش حیرتآور بود. این مسابقات با حضور
هفده کشور برگزار شد و نتایج آن هم بسیار چشمگیر بود.
درک قرآنی خود را بالا ببریم
محسنی بندپی به توضیح فوق اضافه کرد: سازمان بهزیستی کشور سعی دارد با درک عمیق از قرآن شرایطی را فراهم آورد تا با تشکلهای قرآنی، کارکرد این سازمان را هر چه بیشتر به سمت موضوعات قرآنی سوق دهیم. یکی از این قبیل اقدامات که نگاهی ریشهای به قرآن دارد، ایجاد تسهیلات برای کسانی است که میخواهند مهد کودک های قرآنی بزنند. اقدامی که به نظرم با نگاه دقیق به آن میتوان نسل جوان قرآنی تربیت کرد.
وی در انتهای سخنانش تاکید کرد: یکی از ویژگی
مهم قرآن جهان شمول بودنش است. برای همین تمام مردم جهان میتوانند از برکات قرآن
بهره ببرند. برای همین ایجاد روابط بین المللی به ما کمک میکند تا آموزه های قرآن
را به جهان صادر کنیم؛ اقدامی که در سازمان بهزیستی مد نظر است.
در انتهای این مراسم، گروه تواشیح روشندلان سازمان بهزیستی به اجرای برنامه پرداخت و سپس در سرای قلم نمایشگاه بین محمد مهدی حیدریان معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی معاونت قرآن و عترات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تفاهمه نامهای برای همکاری قرآنی منعقد شد.