کد خبر: 3510035
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۶

عرضه بیش از 90 کار قرآنی محصول مرکز طبع و نشر طی بیست سال گذشته

گروه ادب: مرکز طبع و نشر قرآن، طی بیست سال گذشته بیش از 90 محصول قرآنی تهیه کرده که در اختیار مردم قرار گرفته است.

میثم معافی، مدیر روابط عمومی مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران در حاشیه برگزاری بیست‌و‌چهارمین نمایشگاه قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) درباره فعالیت‌های مرکز طبع و نشر اظهار کرد: این مرکز بیش از بیست سال است که به فرمان مقام معظم رهبری تشکیل شده و طی این زمان نیز کارهای زیادی انجام داده است. برای مثال هم اکنون در بخش کتابت قرآن، نقش سیاست‌گذار را ایفا می‌کند به این نحو که آیین‌نامه و مسائلی که مرتبط با قرآن است را بررسی می‌کند، سپس به بخش‌های مربوطه ابلاغ می‌کند.

وی افزود: ما ادعای این را داریم هر متون دینی که چاپ می‌شود از طریق بچه‌های مرکز طبع و نشر بررسی شده است. این نظارت از فونت‌های قرآنی شروع و تا ترجمه، شرح آیات، کارهای هنری، تذهیب و...  ادامه پیدا می‌کند.

وی درباره اقدامات تخصصی این مرکز هم چنین توضیح داد: واحد تحقیق و پژوهش، کارهای علمی مرکز را انجام می‌دهد و واحدهایی چون آماده‌سازی، پشتیبانی و انتشارات مرکز هم دیگر وظایف مرکز را رسیدگی می‌کنند. دست‌آورد این تلاش بیست ساله مرکز نیز در عرضه بیش از 90 عنوان کار قرآنی نمود پیدا می‌کند. همچنین تولید فونت‌های قرآنی یکی از کارهای زیبا و مثال‌زدنی این مرکز است که به آن توجه ویژه شده است.

برگزاری ماهانه دو کارگاه قرآنی در مرکز طبع و نشر

این فعال قرآنی ادامه داد: واحد دارالکتابه مرکز هم، حدود پنج سالی است تاسیس شده، در این واحد حدود 200 نفر از کاتبان قرآن در حوزه نسخ و ثلث با ما همکاری دارند. این اساتید هر ماه دو جلسه کارگاه حضوری دارند که در آنها کار کتابت قرآن به خط نسخ و ثلث آموزش داده می‌شود. این کار باعث شده افرادی که در حوزه کتابت قران دارای استعداد هستند شناسایی شوند تا در ادامه آنها به سمت کتابت قرآن هدایت شوند.

معافی درباره فونت‌های این مرکز هم چنین اطلاع‌رسانی کرد: خط عثمان طه یکی از خط‌های جا افتاده است که بین تمام قاریان و حافظان جایگاهی والا دارد. بر اساس فونت خط عثمان طه نسخ عربی را به شکل رایانه‌ای خلق کرده‌ایم. این فونت نیز در دو شکل است. یکی خط عثمان طه در شکل قدیمی و دیگری عثمان طه با ساختار جدید. برای همین در زمان حال، این فونت‌ها به راحتی در اختیار علاقمندان قرار گرفته تا بتوانند به راحتی خط عثمان طه را تایپ کنند.

وی در پایان این گفت‌وگو تاکید کرد: در زمینه نسخ ایرانی نیز پس از بررسی‌های انجام شده، این نتیجه به دست آمد که خط مرحوم نی‌ریزی بهترین خط برای کتابت قرآن در بین ایرانیان است، پس فونت این خط را درست کردیم تا حاصل آن قرآن‌های بسیاری باشد که با این خط (نسخ ایرانی) کتابت شده است.

captcha