مسعود خسروی، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری منطقه 8 در ابتدای مراسم افتتاحیه این مرکز قرآنی گفت: در سالروز میلاد کریم اهل بیت(ع) و همچنین همزمان با لیالی قدر، دارالقرآن الکریم مزین به نام شهیدان صابری و در مکانی که تقدس آن به اهالی محل تثبیت شده است، افتخار داریم افتتاح دارالقرآن الکریم مرکزی منطقه 8 را راهاندازی کنیم.
وی درباره جایگاه قرآن و فعالیتهای قرآنی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص عمل و تدبر در قرآن برای جوانان، اظهار کرد: ما معتقدیم که عمل به قرآن اساس قرآن کریم است و تدبر در قرآن از مسائل مهم قرآنی است. معتقدیم که باید به قرآن عمل کرد و فکر و عمل جامعه را قرآنی کرده و در مباحث قرانی وظیفه مهمی بر دوش مدیران منطقه است که باید فضاهایی در منطقه در جهت توسعه فعالیتهای قرآنی ایجاد شود.
خسروی درباره سیاست فعالیت قرآنی، بیان کرد: با تشکیل شورای قرآن منطقه، فعالیت خود را آغاز کردهایم؛ شناسایی هفت جلسه قرآن شاخص، 12 مؤسسه قرآنی، شناسایی 108 جلسه خانگی قرآن، برگزاری چندین جشنواره، راهاندازی 114 خانه قرآن و در راستای کیفیت و استمرار بخشی به خانههای قرآنی با دارالقرآن مرکزی هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین کوششی در ادامه این مراسم گفت: با اعتقاد به کارآمدی دین در اداره جامعه، طی سالهای اخیر فعالیتهای فرهنگی اجتماعی شهرداری مبتنی بر قرآن و عترت جلو میرود.
وی افزود: اقدامات خوبی تا کنون در حوزه قرآن صورت گرفته است که میتوان به تمرکز و انسجام و راهبری فعالیتهای قرآنی در شهرداری تهران اشاره کرد که به همین منظور شورای عالی قرآن شهرداری به ریاست شهرداری تهران و عناصر قرآنی، فعالیتهای قرآنی را آغاز کرده است و در مصوبات این شورا، به بحث ایجاد دارالقرآنهای مرکزی در مناطق 22 گانه اشاره شده است که این مراکز به عنوان محلی برای فعالیتهای قرآنی شهرداری در منطقه تبدیل شوند و در راستای انسجام بیشتر فعالان قرآنی در منطقه تلاشهایی انجام شود.
کوششی با اشاره به اینکه دارالقرآن منطقه 8، یازدهمین منطقه است که دارالقران آن راهاندازی شده است، تصریح کرد: دارالقرآنهای مرکزی سه وظیفه به عنوان فعالیتهای اصلی دارند که میتوان به حرکت مسیر قرآنی کودکان قبل از دبستان، آشنایی با مهارتهای زندگی مبتنی بر فعالیتهای قرآنی و تربیت نیروهای قرآنی تاکید کرد.
وی در ادامه افزود: محلات مختلفی داریم که در محلات نیز به نوبه خود خانههای قرآن و عترت شکل گرفته است که در منطقه 8، در سیزده محله، 13 خانه قرآن و عترت شکل گرفته که راهبری آنان با این دارالقرآن است.
حجتالاسلاموالمسلمین صادق زاده، مشاور شهردار بیان کرد: فعالیتهایی که شهرداری انجام میدهد، بسیار گسترده است و در ماه رمضان به 1400 مسجد، مبلغی بالغ بر 20 میلیارد ریال اختصاص داده شده است تا در جهت بهرهمندی مردم از این ماه صورت گیرد.
وی تصریح کرد: مشکلات جامعه به دلیل فاصله بین مردم و قرآن است که اگر جامعهای قرآنی شود، دنیا را فتح میکند و راهاندازی دارالقرآن، ارزش معنوی منطقه را چندین برابر کرده است.
نوری شهردار منطقه 8 در ادامه طی سخنانی بیان کرد: قرآن کتاب زندگی، حیات بخش و نجات بخش است؛ نجات از آنچه که دست و پای انسان را بسته است نیز از سوی خداوند نازل شده که برای رهایی از پیچیدگیهای زندگی، چارهای جز توسل و تمسک به قرآن نداریم.
وی اظهار کرد: اگر قرار است در این ظلمات و دهلیز دهشتناک که دنیای استکبار
برای ما درست کرده است، یک نور باشد، تنها نور کتاب الهی است که چراغ راه است.
نوری با اشاره به افتتاح این مراکز قرآنی در محلات تصریح کرد: این مراکز راهی برای بسط و گسترش فرهنگ قرآن در جامعه است و به ویژه دارالقرآن الکریم که مزین به نام سه شهید قرآنی است. راهاندازی این دارالقرآن در راستای تاکیدات قالیباف، شهردار تهران بوده است که در جهت راهاندازی آن تلاش صورت گرفت.
شهردار منطقه 8 ادامه داد: این دارالقرآن الکریم مرکزی، سیاستگذار فعالیتهای قرآنی در سطح منطقه است که ایجاد همگرایی، وفاق و سیاست واحد اثر بخش فعالیتهای قرآنی را برعهده دارد.