کد خبر: 3510340
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۸

جزئیات دومین همایش معرفی دستگاه‌ها و استان‌های برتر قرآنی/ تجلیل از دو وزیر و رونمایی از طرح‌های ملی

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون هماهنگی و نظارت راهبردی دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اینکه در همایش تجلیل از دستگاه‌ها و استان‌های برتر از دو وزیر تجلیل خواهد شد،‌ گفت: همچنین در این همایش علاوه بر رونمایی از دو طرح ملی، یک سند چشم‌انداز نیز رونمایی خواهد شد.

جزئیات دومین همایش معرفی دستگاه‌ها و استان‌های برتر قرآنی/ تجلیل از دو وزیر و رونمایی از طرح‌های ملی
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، برنامه رادیویی افق بعدازظهر امروز، پنجم تیرماه به موضوع پایش فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌ها و استان‌ها اختصاص یافت و مهمانان آن نیز حجت‌الاسلام سعید بهمنی، ‌از اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی به صورت حضوری و محمد انجم شعاع، معاون هماهنگی و نظارت راهبردی دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به صورت تلفنی همراه بود.
در ابتدای این برنامه محمد انجم شعاع، معاون هماهنگی و نظارت راهبردی دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به بیان توضیحاتی در مورد پیشینه پایش و نیز دومین همایش تجلیل از دستگاه‌های برتر قرآنی پرداخت و گفت: همایشی که امروز برگزار می‌شود، دومین جلسه تجلیل از دستگاه‌های برتر قرآنی است که سال قبل اولین دوره آن برگزار شد. در برنامه سال قبل فعالیت‌های قرآنی که سال‌های بعد از انقلاب صورت گرفته است مورد ارزیابی قرار گرفت.  با توجه به اینکه ساماندهی این فعالیت‌ها نیازمند مطالعه و بررسی وضعیت موجود بود طرح پایش مطرح شد.
وی افزود: لذا سال 93 در دبیرخانه شورای توسعه پایش قرآنی از دستگاه‌ها مصوب شد، ‌ترکیب این پایش نیز شامل ترکیبی از اعضای کمیسیون‌ها و اساتید قرآنی کشور بود تا از طریق این هیئت وضعیت فعالیت دستگاه‌ها در زمینه قرآنی بررسی شود.
انجم شعاع در ادامه در مورد اهداف پایش با اشاره به اینکه بخشی از این پایش برای بازمهندسی ماموریت‌ها و اهداف و ایجاد یا حذف ساختارهای جدید و موازی بوده است، گفت:  بخش دیگری از اهداف پایش نیز برای تعیین تکلیف بود که اگر نیاز به بازمهندسی در این زمینه است این کار صورت بگیرد. بخش دیگری از این پایش ناظر بر این است که اگر دستگاهی فراتر از توان خود اقداماتی را انجام داده است که منشا تحول ملی شده، باید ارزیابی می‌شد و بعد هم در قیاس با دستگاه و فعالیت‌های دیگر نمره‌گذاری می‌کردیم.
رئیس هیئت پایش قرآنی دستگاه‌ها اظهار کرد: هیئت پایش در دو سال قبل این کار را انجام داده و جمع‌بندی خود را در پایان این دور دو ساله داشته است، در سال اول 18 و سال دوم نیز 19 دستگاه پایش شدند. پایش از استان‌ها نیز به همین صورت ادامه داشت. در کنار این کارهای برجسته و ملی که برخی دستگاه‌ها در کشور داشتند نیز مورد ارزیابی قرار گرفت لذا پایش سال 94 ادامه پایش 93 بود به اضافه اینکه پایش استان‌ها نیز بررسی شد و مورد جمع‌بندی قرار گرفت.
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد تقویم پایش و یکساله یا دوساله بودن آن،‌ گفت: تقویم پایش یکساله است، پیش بینی ما این بود که هر ساله باشد اما عملاً در جلسه شورا وقتی بحث شد، قرار شد تغییراتی در زمانبندی انجام شود که به بعد از اتمام پایش واگذار شد. در حال حاضر نیز عملاً پایش دو سالانه شده است.  
انجم‌شعاع همچنین در مورد جزئیات بیشتر همایش تجلیل از دستگاه‌ها و استان‌های برتر، عنوان کرد: این مراسم ساعت 18 در یکی از سالن‌های حوزه هنری برگزار می‌شود، در ابتدا مهمان این مراسم آقای لاریجانی بود که این امر منتفی شد، اما آیت‌آلله بوشهری  به عنوان مهمان از حوزه علمیه قم و از چهره‌های سیاسی نیز علاوه بر دو وزیر که لوح تکریم دریافت خواهند کرد، شاهد حضور رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نیز خواهیم بود. در همایش امروز 13 دستگاه تقدیر می‌شوند و پنج استان نیز به عنوان استان برتر تجلیل خواهند شد، دو طرح ملی نیز رونمایی می‌شود و یک سند چشم‌انداز یکی از استان‌ها رونمایی خواهد شد.
معاون هماهنگی و نظارت راهبردی دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در مورد ملاک‌ها و شاخص‌های انتخاب دستگاه‌ها و استان‌های برتر نیز گفت: هشتاد درصد شاخص‌های ما برای انتخاب دستگاه و استان برتر ناظر بر تکالیفی که دستگاه‌ها موظف به اجرای آن بوده‌اند، برخی از این تکالیف اسناد مصوبه دولت، برخی مصوبه مجلس و برخی هم شورا بوده است. گاهی هم هیئت امنای دستگاهی اسنادی را تولید کرده‌‌اند که موظف به اجرای آن بوده‌اند. از همه اینها مهم‌تر و در واقع مهم‌ترین شاخص ما تطبیق عملکرد دستگاه‌ها با فرمایشات مقام معظم رهبری بوده است.
وی در بخش پایانی صحبت‌های خود به رونمایی از مجموعه فرمایشات مقام معظم رهبری به دستگاه‌ها در حیطه فعالیت‌های قرآنی اشاره کرد و افزود: شاخص‌های ما در کل، تطبیق عملکرد دستگاه‌ها با اسناد بوده است، در حوزه فرایندها و اجرا چندان ورود جدی نداشته‌ایم چرا که این کار در کمیسیون‌ها صورت می‌گیرد. بنابراین بخش عمده‌ای از این شاخص‌ها در هر دستگاهی نسبت به دستگاه دیگر متفاوت است.
در بخش دیگری از این برنامه حجت‌الاسلام والمسلمین سعید بهمنی، رئیس هیئت پایش در دبیرخانه کمیسیون‌های سه گانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در مورد تأثیرات پایش در روند فعالیت‌های قرآنی گفت: هیئت پایش برای نشان دادن فعالیت‌های قرآنی ستادی تشکیل شده است، «محمد انجم شعاع» مسئولیت پایش بخش صف را بر عهده دارد و ما نیز مسئولیت پایش بخش ستاد که شامل کمیسیون‌ها و دبیرخانه شورا است، را بر عهده داریم.
وی در ادامه با اشاره به تفاوت هیئت پایشی که خود ریاست آن را بر عهده دارد با هیئت پایشی که امروز همایش تجلیل از دستگاه‌های قرآنی را برگزار می‌کند، افزود: این هیئت اواخر سال قبل تشکیل شد، در ابتدا حکمی که داده شده بود دو ماهه بود، به لحاظ گستره کار طی این مدت فرم‌ها هم آماده نشد، لذا دو اتفاق افتاد که اولین آن وسیع‌تر شدن وقت و دیگری هم تمدید حکم بود.
بهمنی در مورد اعضای این هیئت نیز اظهار کرد: دبیر این هیئت «محمد انجم شعاع» است و «حمیدرضا کفاش»، «ابوالفضل خوش منش» و «حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی» به عنوان دبیران کمیسیون‌های سه گانه از اعضای این هیئت هستند. همچنین سیدعلی سرابی و لاله افتخاری از دیگر اعضای این هیئت هستند، چند نفر دیگر هم هستند که چون در جلسات شرکت نداشته‌اند حضورشان منتفی است.
این عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در برنامه افق، در پاسخ به دلایل انتخابش به عنوان رئیس این هیئت به تمرکزی که بر روی فعالیت‌های پژوهشی داشته است، اشاره کرد و گفت: تمرکز کار من در پژوهش است و به خصوص اخیراً بر روی مدل‌سازی متمرکز شده‌ام، اما از طرف دیگر در جمع دوستان در شورا احساس شده است که شاید به لحاظ قرابت و ارتباط عاطفی که در عین صراحت کلام با کمیسیون‌ها داشته‌ام، دوستان را ترغیب کرده است تا بنده در این مسئولیت حضور داشته باشم.
وی در مورد جلساتی که تا کنون توسط این هیئت برگزار شده است، نیز خاطرنشان کرد: تا کنون شش جلسه برگزار کرده‌ایم در جلسات ابتدایی به صورت نمادین به مجلس رفتیم و در آنجا جلسات برگزار شد. فرم‌های سطح انتظار گزارش‌گیری را در جلسات اول و دوم و سوم مشخص کردیم و بعد هم با کمیسیون‌ها برای گزارش‌گیری مکاتبه شد. بخشی از گزارش‌ها از دو کمیسیون دریافت شد و در دستور کار قرار گرفت. این دریافت‌ها با دو هدف بوده است، هدف اول کاستی‌هایی را که خود هیئت در عناصری که گزارش خواسته است، شامل می‌شود و هدف دوم نیز این بوده است که احیاناً اگر گزارش نیاز به تکمیل دارد، آنها را پردازش کنیم.
رئیس هیئت پایش در دبیرخانه کمیسیون‌های سه‌گانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در برنامه افق در پاسخ به سؤال مجری این برنامه در مورد اینکه با این فعالیت‌ها شورای توسعه فرهنگ قرآنی گسترده و حجیم‌تر می‌شود یا خیر، گفت: در سامانه شورای عالی انقلاب فرهنگی یک ستاد فوق‌العاده مفیدی در کشور شکل گرفته است که الگوی چنین ستادی را در کشورهای منطقه و فرامنطقه سراغ ندارم که در این سطح افراد خبره یک امر، به علاوه حاکمیت و مردم حضور داشته باشند. نزدیک به 20 سال است در این ستاد حضور دارم و احساس می‌کنم در مرحله تفکر و تصمیم‌سازی و برخی امور دیگر پردازش کافی انجام می‌شود و بهتر از این میسر نبوده است.
بهمنی افزود: البته این یک فرصت مغتنم است، گاهی اوقات سطح ستادی است که به اقتضا کم و زیاد می‌شود، پایش یک ستاد است، و ساختار نیست تا بگوئیم شورا حجیم‌تر شده است، چرا که از درون اعضا است و یک زمانی وجود نخواهد داشت.
وی در ادامه در پاسخ به یکی دیگر از سؤالات مجری برنامه در مورد کم کاری دستگاه‌ها در مورد یکی از منویات مقام معظم رهبری که تربیت حافظان قرآن کریم بوده است، اذعان کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری به لحاظ شأن رهبری بالاترین جایگاه را دارد، توجه به این فرمایش مقام معظم رهبری بر عهده کمیسیون آموزش عمومی و تبلیغ و ترویج است و البته فعالیت‌های خوبی هم داشته‌اند. یکی از سیاست‌ها و اولویت‌های تخصیص منابع این است که مؤسسات مردمی همیشه در اولویت هستند لذا ما در پایش این موضوع را کنترل می‌کنیم.
این عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی با تأکید بر اینکه در سطح ستادی بیش از این نیز انتظار نیست، بیان کرد: ما حتی ارزیابی هم نداریم، پایش را ما اینگونه معنا کرده‌ایم که ما فقط گزارش دقیق و ناصحانه تهیه می‌کنیم حتی ارزیابی هم نمی‌کنیم، گزارش را به شورا می‌دهیم تا شورا اگر خواست تقدیر کند یا هر کار دیگری را انجام دهد.
بهمنی در بخش پایانی صحبت‌های خود در مورد محوریت سیاست‌های هیئت پایش نیز گفت: پایش فقط نشان دادن است و نه چیز دیگر برای اینکه از هیجانات ارزیابی و نظارت تخلیه شود، نیاز است به خوبی ببینیم چه اتفاقی افتاده است، اگر این را خوب ببینیم زمینه ارزیابی منصفانه و دقیق فراهم می‌شود، پایش در اصطلاح لاتین یعنی مانیتور کردن. البته فراتر از این به گونه‌ای گزارش‌ها را احصاء می‌کنیم که اگر روزی فعالیت‌ها رهگیری شود شورا خواهد فهمید که هر دستگاه چه فعالیتی را انجام می‌دهد یا انجام داده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۴/۰۵ - ۲۰:۰۳
0
3
این منشور اومد که مشکلات توسعه فرهنگ قرآنی رو حل کنه و ایرادات دستگاهها را برطرف کنه یا سالی یه بار از همه تشکر کنه؟؟؟!!!!!
captcha