محمود فرشیدی، دبیرکل کانون تربیت اسلامی در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به این سوال که شیوه تعلیم و تربیت اسلامی در نظام آموزشی فعلی کشور تا چه میزان اجرایی شده و نقش معلم و خانواده در این میان چقدر است؟ گفت: رشد و تعالی هر جامعهای موثر از ريشه تربيتی آن جامعه است. مقام معظم رهبری نیز بارها بر مسئله تربیت تاکید داشتهاند که بر همین اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تدوین شده است.
وی با بیان اینکه در آموزش و پرورش، بحث تعلیم و تربیت از دشوارترین و حساسترین موضوعات است، گفت: فرزندان ثروتهای بیبديل خانوادهها هستند كه به عنوان يك امانت ارزشمند به دست معلمان و مربيان سپرده شدهاند. آموزش و پرورش كار تكميلی خانوادهها را در حوزه تعلیم و تربیت انجام میدهد و در اين كار تكميلی از مشاركت خود خانواده نیز نبايد غفلت کرد. البته مشاركت صرفا بعد مالی نیست، بلكه مشاركت معنوی، تربيتی و فكری نیز مورد استقبال مدارس قرار میگیرد.
نقش مشاركت خانواده در حوزه تعلیم و تربیتفرشیدی با تاکید بر اینکه در سند تحول بنيادين آموزش و پرورش، خانواده یکی از اركان مهم تعليم و تربيت ديده شده است، افزود: تعليم و تربيت اسلامی به عنوان آنچه كه برای تربيت انسان مورد نياز است، توسط خداوند، انبياء الهی و ائمه اطهار(ع) بهاندازه كافی بيان شده است. با مطالعه قرآن و ديگر منابع اصيل اسلامی نیز به اين واقعيت و حقيقت غير قابل انكار خواهیم رسید، كه نقش مشاركت خانواده در حوزه تعلیم و تربیت باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم به نتايج مورد نظر و اهداف آموزش و پرورش به نحو مطلوب دست پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه برای نتیجه گرفتن در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید معلمینی را تربیت کنیم که باورمند به این سند باشند، خاطرنشان کرد: نحوه آموزش ما نیز باید متناسب با فرهنگ اسلامی باشد و برنامهریزی آموزشی هم باید متناسب با این موضوع نهادینه شود تا بتوان به یک نتیجه موفق رسید.
مدارس اسلامی بیش از 70 سال قدمت دارنددبیرکل کانون تربیت اسلامی با تاکید بر اینکه در کشور تجربیات 70 سالهای را در زمینه تعلیم و تربیت اسلامی در مدارس داریم که این الگوها باید مستندسازی و در مدارس استفاده شود، گفت: ما مدارسی را داریم که تحت عنوان مدارس اسلامی بیش از 70 سال قدمت دارند.
فرشیدی بیان کرد: این مدارس را شهیدان بهشتی، باهنر و رجایی قبل از انقلاب تاسیس کردند و در آنها همانطور که زنگ ریاضی، فیزیک و ادبیات وجود دارد زنگ نماز هم دیده شده است و در این موارد بچهها نسبت به مسائل ارزشی و اسلامی پایبند میشوند و حتی به خارج از کشور هم که میروند به این موارد پایبند هستند.