به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، سیدمحمد حسینی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تاثیر برگزاری جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در تبلیغ و ترویج آموزههای رضوی گفت: رشتههای مختلف این جشنواره اعم از هنرهای تجسمی، ادبیات، شعر و ... که به زبانهای مختلف هم امکان شرکت و رقابت در آنهاست، زمینه انتقال آموزههای رضوی را به شیوه مطلوب فراهم میکند.
وی با بیان اینکه رشتههای متنوع این جشنواره اهل فکر و هنر را جذب میکند، اظهار کرد: این جذب حداکثری، زمینهساز تولید آثار در همه این حوزههاست. باید توجه داشت وقتی از فرهنگ دینی سخن میگوییم منظور فرهنگ اهل بیتی است از اینرو، وقتی بتوان اخلاق و آموزهها و نیز موضعگیریهای امام رضا(ع) را در ابعاد اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را عرضه و تبلیغ کرد در واقع فرهنگ اهل بیت(ع) را عرضه کردهایم.
حسینی با تاکید بر لزوم اعمال خلاقیت و ابتکار در دورههای مختلف برگزاری جشنوراه بینالمللی امام رضا(ع) تصریح کرد: میتوان از معبر این جشنواره زمینه انس و آشنایی و پیوند نسل جوان با معارف رضوی را هموار کرد؛ البته هر چه آثار کیفی تر و تنوع بیشتر باشد این زمینه بیشتر فراهم میشود. خوشبختانه حوزه و دانشگاه نیز با بنیاد بین المللی امام رضا(ع) پیوند خوردهاند و این نوید ارتقای کیفی جشنواره را میدهد.
این استاد دانشگاه درباره تاثیر ترویج و تبلیغ آموزههای رضوی در جلوگیری از آسیبهای فرهنگی بیان کرد: مقام معظم رهبری برای فرهنگ اهمیتی خاصی قائلاند و حتی فرمودند: فرهنگ در درازمدت نسبت به اقتصاد اهمیت بیشتری دارد، اما شاید برخی مسئولان چنین برداشت و نگاهی نداشته باشند از اینرو، نوعی بیاهتمامی در امور فرهنگی مشاهده میشود و نیاز است اقدامات ایجابیِ متنوع و گستردهای انجام شود.
وی با تاکید بر لزوم اقدام و عمل همراه با ابتکار ابراز کرد: اگر اقدام و عمل نداشته باشیم محصولات فرهنگی دیگران در جامعه راه مییابد و جایگزین مولفههای فرهنگ خودی میشود؛ از این رو، برگزاری چنین جشنوارههایی خیلی موثر است چراکه هم میتوان از مضامین و مفاهیم والا استفاده کرد و هم قالب و فرم زیبا را در انتقال آنها به کار برد.
حسینی تاکید کرد: اگر اهتمام داشته باشیم و سرمایهگذاری کنیم اصحاب فرهنگ و هنر نیز جذب شده و چون خلق آقار هنری به مطالعه نیاز دارد آنگاه درپی مطالعه سیره و آموزههای حضرت رضا(ع) بین جامعه هنری با این مفاهیم و معارف غنی انس و الفت ایجاد میشود و نهایتا همه جامعه از برکات این مهم بهرهمند میشوند.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: برگزاری هفتههای فرهنگی رضوی، برگزاری نمایشگاههایی در خارج از کشور و با همکاری رایزنیهای فرهنگی هم میتواند در اینباره راهگشا باشد.
وی با اشاره به تغییر دبیرخانه جشنواره بین المللی امام رضا(ع) به بنیاد در دولت دهم ابراز کرد: در همان زمان اساسنامه این بنیاد در شورای فرهنگ عمومی تصویب و هیئت امنایش با حضور افراد حقیقی و حقوقی تشکیل شد و ردیف اعتباری جداگانه یافت و در راستای فعالیتهای آن دانشنامه امام رضا(ع) با همکاری جمعی از فضلا در قم پایهگذاری شد و نیز آثار خوبی در این مدت تولید شده که میتواند دستمایه تولید آثار هنری قرار بگیرد چراکه بدون پشتوانه مطالعاتی و تحقیق کارهای هنری، سطحی و ناقص خواهد بود.
حسینی با اشاره به تمرکز فعالیت بنیاد بین المللی امام رضا(ع) در دهه کرامت خاطرنشان کرد: در این زمان با همکاری دستگاهها و نهادهای مختلف و حضور مهمانان خارجی از فعالان و خادمان فرهنگ رضوی تقدیر میشود و همین مسئله انگیزهساز برای دیگران در ورود به این ساحت مقدس و خلق آثار فاخر است گرچه کار برای اهل بیت(ع) باید با انگیزه رضای خدا باشد نه تقدیر و جایزه؛ همچنین این جشنواره میتواند به الگویی برای برگزاری جشنواره ویژه سایر ائمه(ع) نیز تبدیل شود.