محمدمهدی خواجه محمودآباد، مدیر مؤسسه مهد قرآن فاطر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با مشکلات و دغدغههای موجود در راه اجرای فعالیتهای قرآنی به ویژه در مؤسسات قرآنی مردمنهاد، اظهار کرد: متأسفانه با وجود فعالیتهای گسترده انجام شده در کشور در زمینه قرآن کریم به ویژه پس از انقلاب اسلامی، استقبال و اشتیاق مردم بهویژه نسل جدید به آموزههای قرآنی مقداری کمرنگ شده است.
وی ادامه داد: باید در این زمینه فعالیتهای بیشتری صورت گیرد و فرهنگ و آموزش قرآن، رنگ و بوی بیشتری پیدا کند، البته تاکنون برنامههای زیادی در زمینه قرآن و فعالیتهای قرآنی انجام شده اما باید این برنامهها بهتر شود که هم فراگیر شده و هم به صورت عمومی شود.
خواجه محمودآباد با بیان اینکه باید حمایت بیشتری از مؤسسات قرآنی شود، تصریح کرد: اکنون حدود دوسال است که مجوزی برای مؤسسات قرآنی صادر نمیشود و هیچگونه مجوزی اعطا نشده است. برای مثال خود بنده از فروردینماه سال 93 برای أخذ مجوز اقدام کردهام که هنوز به جایی نرسیده است.
مدیر مؤسسه مهد قرآن فاطر با بیان اینکه چرا مجوز مؤسسات قرآنی صادر نمیشود؟ ادامه داد: البته پیش از ماه مبارک رمضان مسئول سازمان دارالقرآن الکریم اعلام کرد که در مدت کوتاهی این مشکل رفع میشود که ما نیز در انتظار هستیم تا این امر نهایی شده و یکی از بزرگترین مشکلات موجود در این زمینه رفع شود.
وی در ادامه افزود: یکی از مشکلات موجود بر سر راه مؤسسات قرآنی همین امر است که چرا صدور مجوز مؤسسات باید اینقدر طول بکشد و کسانی که زندگی خود را برای قرآن قرار دادهاند و زحمت کشیدهاند، هنوز برای دریافت مجوز مشکل دارند.
خواجه محمودآباد در ادامه بیان کرد: طرحهای زیادی در جامعه قرآنی جهت تبیین و ترویج قرآن اجرا میشود ولی عملا نتیجه اصلی دیده نمیشود و باید در این زمینه ریشهیابی کرد که چرا با این همه کار قرآنی که انجام میشود، هنوز فقر آموزههای قرآنی و زندگی قرآنی در جامعه دیده میشود.
مدیر مؤسسه مهد قرآن فاطر در ادامه گفت: شاید نیازمند این باشیم که پیشکسوتان قرآنی حضور پررنگتری در میدان داشته باشند و شاید یک حرکت جهادی لازم است تا اینکه بتوانیم با یک آسیبشناسی جدی بر همسوسازی فعالیتهای قرآنی مجامع قرآنی اقدامی کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شاید با استفاده از یک روانشناسی کار، بتوان موضوع را مرتفع کرد، اظهار کرد: برای مثال هر نهادی امروز در حد خود کار قرآنی انجام میدهد مانند اینکه رسالت سازمان اوقاف بر حفظ قرآن است و نیز امور اجرایی و تأسیس دارالقرآنهای مرکزی از موارد شاخص شورای عالی قرآن شهرداری است که در این زمینه کار جدی آغاز شده است.
خواجه محمودآباد تصریح کرد: آیا برنامههای قرآنی که در این چند سال انجام شده موفق بوده است؟ آیا در این زمینه آسیبشناسی شده است؟ برای مثال راهاندازی برنامه شمیم وحی که جهت تجهیز دارالقرآنها و استقبال از ماه مبارک رمضان است، کاری نو و شایسته است ولی با توجه به روند اداری انجام شده آیا رضایت قرآنیان یا مخاطبان را به دنبال دارد؟
مدیر مؤسسه مهد قرآن فاطر در ادامه بیان کرد: باید آموزههای قرآنی در سنین پایه نهادینه شود و این کار میتواند در آموزش و پرورش به طور جدی انجام شود و از این طریق است که میتوانیم مخاطبان را برای یک عمر زندگی قرآنی و تهدیدات جدی فرهنگی در جامعه بیمه کنیم.
خواجهمحمودآباد در پایان سخنان خود بیان کرد: باید اخلاق قرآنی نیز در این سنین پایه همگام با سیره عملی ائمه اطهار(ع) نهادینه شود؛ چرا که پسران ما پدران و دختران ما نیز مادران آینده هستند و اقدام در این زمینه که امروز یک نیاز جدی محسوب میشود، عزم ملی میخواهد.