محمد حسن طریقت منفرد، وزیر پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه تا زمانی که اختیار دار طب اسلامی و طب سنتی وزارت بهداشت باشد این طب راه به جایی نمیبرد، اظهار کرد: ما هم باید راهی را که هند، چین و بسیاری از کشورهای دیگر در این مسیر پیمودهاند طی کنیم.
وی عنوان کرد: طب اسلامی در بسیاری از آیات و احادیث به عنوان یک تکلیف الهی توصیه شده است که باید همه ما آن را رعایت کنیم.
طریقت منفرد بیان کرد: طب سنتی و طب اسلامی از قرنها پیش تا زمان امیر کبیر در ایران خدمت ارائه میکرد اما متأسفانه در این دوران انگلیسیها موفق شدند به بهانه طب مدرن آن را از ما بگیرند.
وی ادامه داد: پس از انقلاب امام خمینی(ره) آروز داشت این طب احیا شود و مقام معظم رهبری نیز از سال 59 این مسأله را پیگیری میکنند و خوشبختانه در سال 93 هم در سیاستهای کلی سلامت هم بر آن تأکید کردند.
این عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی با بیان اینکه پژوهشهای زیادی در رابطه با طب اسلامی در حوزه علمیه قم انجام شده است تصریح کرد: چند تن از علمای حوزه علمیه احادیثی را در این رابطه جمع آوری و به همراه برخی از اساتید علوم پزشکی و فعالان طب سنتی و اسلامی در حال ادغام بخشی از دانش طب نوین، اسلامی و سنتی هستند، هرچند سازمان جهانی بهداشت تا حدود زیادی در ادغام این دانش از ما جلوتر است.
وزیر پیشین بهداشت با بیان اینکه در همه دنیا که طب سنتی خود را دارند این ادغام صورت گرفته است، خاطر نشان کرد: کشورهایی مانند چین، هند، آلمان و روسیه تا حد زیادی این ادغام را انجام دادهاند، از سوی دیگر کشوری مانند چین یا هند که تا 80 درصد خدمات درمانی خود را از طریق این طبها انجام میدهند علاوه بر اینکه این ادغام را انجام دادهاند تولیت این طب را از وزارت بهداشت خود جدا کرده و به صورت نهاد مستقلی آن را پی میگیرند، در ایران نیز باید چنین کاری انجام شود.