به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سردار جواد خضرایی؛ مشاور شهردار تهران و مدیرعامل باغ موزه دفاع مقدس در نشست خبری که امروز 22 تیرماه، برگزار شد، از شیوهنامه جدید حمایتی باغموزه از پایاننامههای ارشد و دکترا خبر داد و گفت: در سال جاری یک میلیارد تومان برای پشتیبانی از این پایاننامهها پیشبینی شده و یکی از اهداف اصلی این طرح اشاعه کارکردهای اخلاقی و معنوی دفاع مقدس در جامعه است.
وی افزود: برای حمایت از پایاننامههای ارشد چهار میلیون تومان و دکترا شش میلیون در نظر گرفته شده است.
خضرائی تصریح کرد: 2700 عنوان برای پایاننامهها با موضوعات مختلف انسانی، مهندسی، پزشکی و ... مرتبط با دفاع مقدس برای راهنمایی دانشجویان در سایت باغموزه بارگذاری شده است. علاوه بر اساتید راهنما و مشاور، اساتید ناظر که دوران دفاع مقدس را درک کردهاند و در این حوزه متخصص و دارای مدارج علمی هستند بر کار پایاننامهها نظارت دارند.
خضرایی با بیان اینکه متأسفانه بیشتر در کتابها و فیلمهای دفاع مقدس به بخش نظامی دفاع مقدس صرف نظر از بعد اخلاقی و تربیتی توجه میشود، گفت: در این بعد در آن دوران اشکالی از رفتارهایی به وقوع پیوست که حتی بعد نظامی را تحت تاثیر قرار داد ولی متاسفانه این اخلاق و منش معنوی در جامعه امروز تعمیق نشده است.
وی تصریح کرد: در گروههای مختلف داخل کشور شاهد احترام به دفاع مقدس و شهدا هستیم اما محصول اقدامات آنها که حفظ استقلال و تمامیت ارضی و رفتارهای اسلامی بوده الگوگیری نمیشود. ما خود را وامدار شهدای دفاع مقدس میدانیم و از شهدا با احترام یاد میکنیم ولی رفتار آنها را استفاده نمیکنیم.
خضرایی افزود: جنبه اخلاقی در متن دفاع مقدس بوده ولی تبدیل به رفتار اجتماعی نشده و متأسفانه تاکنون راهکارهایی برای رسیدن به این محصول نبوده که اجرای طرح حمایت از پایاننامههای مرتبط با دفاع مقدس راه حل ما بوده که امیدواریم به نتیجه مطلوب برسد.
وی گفت: با 121 دانشگاه مکاتبه کردهایم و از شروع کار با استقبال خوب دانشگاهها مواجه شدهایم. تلاش میکنیم با نظارت استاد ظرفیت پایاننامهها را افزایش دهیم که خروجی ارزشمندی داشته باشند و در قالب کتاب به چاپ برسند.
خضرایی تصریح کرد: دفاع مقدس مدفون در تاریخ نیست و باکارکردهای اخلاقی میتواند تمدنساز باشد.
مدیر عامل باغ موزه دفاع مقدس همچنین با بیان اینکه واقعه عاشورا که 1376 سال پیش اتفاق افتاده امروز شرایط اجتماعی و اخلاقی خاصی را ایجاد کرده و جایگاه بزرگی در اخلاق و تربیت دارد، گفت: دفاع مقدس نیز سرشار از رفتارهای خاص تربیتی الگوساز است ولی نتوانستهایم از کارکردهای آن بهره ببریم. در دوران دفاع مقدس توده مردم به شوق هدایت امام خمینی(ره) برای حفظ استقلال و دین و کشورشان رفتارهای بینظیر از خود بروز دادهاند که هنوز جامعه هنری نتوانسته آنها را معرفی کند.
وی افزود: با اینکه مردم ما نیازمند کمال و ارزشهای تربیتی هستند و به دفاع مقدس احترام میگذاریم هنوز به شهدا استناد نمیشود. برای رفع این آسیب از ابتدای سال 93 شورای ترویجی ایثار و مقاومت ایجاد شده که در دو ماه راهکارهای آن مشخص شده و با حضور نمایندگان مجلس و شخصیتهای فرهنگی و نظامی طی 31 جلسه آییننامه و اهداف آن به تصویب رسیده است. پایانماه جاری نیز قرار است 20 مورد برنامه از این طرح وارد مرحله اجرایی وشد.
خضرایی گفت: در سال 17 هزار مراسم گرامیداشت برای شهدا و ایثارگران دفاع مقدس برگزار میشود که بازتاب اخلاقی محسوسی در جامعه ندارند. این مسئله مورد آسیبشناسی قرار گرفته و امیدواریم با همکاری دستگاههای مختلف به عنوان کاربر و کارفرما به ترویج واقعی فرهنگ ایثار و مقاومت برسیم.
وی تصریح کرد: جامعه نیازمند ترویج فرهنگ ایثار است که با نظامیگری متفاوت است و امیدواریم تا پایان امسال از طریق تحقیقات علمی به شیوهنامهای برسیم که با استناد به آن کارکردهای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تسری یابند.