کد خبر: 3514686
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۷

فقر فرهنگی برخی متصدیان و خانواده‌ها؛‌ دغدغه اصلی مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیر مؤسسه قرآنی نورالبیان‌ المبین شهرستان قزوین گفت: آنچه که به عنوان دغدغه اصلی مطرح می‌شود، فقر فرهنگی و کوتاهی افق فکری بسیاری از متصدیان امور فرهنگی و مذهبی و بسیاری از خانواده‌هایی است که امروزه مسئولیت تربیت فرزندان این سرزمین بر عهده آن‌هاست.

مصطفی فضلعلی،‌ مدیر مؤسسه قرآنی نورالبیان‌ المبین شهرستان قزوین در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با دغدغه‌ها و مشکلات موجود بر سر راه مؤسسات قرآنی با اشاره به حدیثی از امیرالمؤمنین(ع) اظهار کرد: «بزرگترین عیب آن است که آنچه را که در خود توست در دیگران عیب محسوب کنی».

وی بیان کرد: هر زمان صحبت از مشکلات و دغدغه ها پیش می‌آید ، عمدتاً بصورت ناخود آگاه ذهن بسیاری از ما به سراغ عوامل خارجی و مقصر شناختن بسیاری از مسئولان مربوطه می‌رود و این در حالیست که بر اشتباهات و نواقص خودمان چشم می‌بندیم و حتی غافل از آنیم که در صدر بودن بسیاری از همین مسئولان بخاطر انتخاب‌های غلط خود ماست.

فضلعلی گفت: وقتی روحیه امر به‌معروف و نهی از منکر از بین برود و روحیه مطالبه‌گری که چندی پیش مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان نیز بدان اشاره فرمودند، در ما فروکش کند، آنگاه کمتر مسئولی خود را در معرض پاسخ‌گویی می‌بیند و همین امر منجر به اتخاذ تصمیماتی می‌شود که چندی بعد، از آن به عنوان مشکلات و موانع پیش رو یاد می‌کنیم.

مدیر مؤسسه قرآنی نورالبیان‌ المبین شهرستان قزوین ادامه داد: قطعاً همکاران بنده در سایر مؤسسات به مشکلاتی از قبیل کسری بودجه، نبودن فضای آموزشی کافی، استیجاری بودن بسیاری از مراکز که به علت مشکلات مالی در آستانه تعطیلی هستند، بیمه فعالان قرآنی، ادغام شدن مؤسسات وزارت ارشاد با مؤسسات سازمان تبلیغات اسلامی و ... اشاره خواهند کرد.

وی تصریح کرد: اما آنچه که بنده به عنوان دغدغه اصلی مطرح می‌کنم از جنس دیگری است و آن فقر فرهنگی و کوتاهی افق فکری بسیاری از متصدیان امور فرهنگی و مذهبی و بسیاری از خانواده هایی است که امروزه مسئولیت تربیت فرزندان این سرزمین بر عهده آن‌هاست.

فضلعلی در ادامه افزود: اینکه مصادیق این فقر فکری و معرفتی چیست بماند، فقط همین را عرض کنم که جامعه‌ای که در آن ارزش قرآن به جنس جلد و قیمت آن باشد، یا ارزش قرآن به قدری در نظر برخی تنزل پیدا کند که محدود شود به وسیله‌ای برای اجرای برنامه‌های خاص و سرگرم کردن مردم و یا جامعه‌ای که در آن نهج البلاغه جزء مهجورترین کتاب ها باشد، مصداق بارز جامعه‌ای فقیر است.

مدیر مؤسسه قرآنی نورالبیان‌ المبین شهرستان قزوین در ادامه سخنان خود در این زمینه اظهار کرد: حال با چنین وضعیتی هر چقدر هم که تلاش می‌کنیم، می‌بینیم آنچه که در کف جامعه نمود دارد هیچ بهره‌ای از آموزه‌های قرآن و نهج‌البلاغه ندارد.

وی در ادامه سخنان خود گفت: وقتی هنوز در نظر بسیاری از خانواده‌ها کلاس قرآن در ردیف کلاس‌های فوق برنامه مدارس و یا کلاس‌های تابستانه قرار دارد یا در اولویتی بعد از کلاس‌های زبان، کلاس‌های ورزشی و یا کلاس‌های هنری قرار می‌گیرد غافل از آنکه این‌ها از دو جنس متفاوتند، در چنین شرایطی تا نوع نگاه اصلاح نشود، هر اقدامی در مورد ترویج قرآن در جامعه محکوم به شکست است.

مدیر مؤسسه قرآنی نورالبیان‌ المبین شهرستان قزوین در پایان سخنان خود در این زمینه تصریح کرد: إن‌شاء‌الله همه ما به افقی دست یابیم که در آن قرآن و نهج‌البلاغه به عنوان یک دستورالعمل در زندگی ما جاری شوند.

captcha