کد خبر: 3515075
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۲
معاون بنیاد فرهنگی امامت تبیین کرد:

ضرورت وجود مدیریت فرهنگی واحد در کشور

کانون خبرنگاران نبأ: لازم است برای امور فرهنگی داخل کشور یک مدیریت واحد داشته باشیم تا بتوانیم از این ولنگاری نجات پیدا کنیم و شاهد یک نظم خوبی در فرهنگ جامعه شویم.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد حسین محمدی، معاون بنیاد فرهنگی امامت در رابطه با ولنگاری فرهنگی در گفت‌و‌گو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، بیان کرد: در واقع در تولیدات فرهنگی یک نهاد واحد و یا یک نظمی وجود ندارد تا تولیدات فرهنگی را حمایت کند و یا از تولید محصولات غیر فرهنگی جلوگیری کند.

معاون بنیاد فرهنگی امامت ادامه داد: علی‌الظاهر این مسئولیت و نظم دهی به برنامه‌ها بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که این سازمان نیز خود را تنها نهاد فرهنگی نمی‌داند و همین امر سبب عدم وجود یک رهبر واحد فرهنگی در عرصه فرهنگ کشور شده است در واقع لازم است برای امور فرهنگی داخل کشور یک مدیریت واحد داشته باشیم تا بتوانیم از این ولنگاری نجات پیدا کنیم و شاهد یک نظم خوبی در فرهنگ جامعه شویم.

حجت‌الاسلام محمدی تصریح کرد: نظرات و صحبت‌های مسئولان با یکدیگر متفاوت است به‌ طور مثال در ذهن من یک سری ایده برای کار فرهنگی است و در ذهن دوستانم ایده‌های دیگر اینها قابل جمع است، ولی لازمه آن این است که این نظرات را کنار یکدیگر بگذاریم درواقع برای رسیدن به یک نظر مطلوب فرهنگی لازم است مسئولان کنار هم باشند تا با هم‌فکری کردن به یک نظر عالی برسند. این تفکر و هم‌فکری مسالمت آمیز مسئولین سبب می‌شود با وجود نظرات و ایده‌های مختلف نظرات به هم نزدیک شوند و به یک نظر واحد برسند. پس جمع شدن مسئولان فرهنگی کنار هم و تبادل نظرات سبب می‌شود تا جلوی موازی کاری‌ها گرفته شود و ضعف‌های یک دیگر را پوشش دهیم.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: حال اگر به صورت جداگانه یک نهاد فرهنگی با آسیب‌شناسی توانست یک فعالیتی را انجام دهد که بازخورد خوبی داشت باید آن را به دیگر نهادها معرفی کند که فلان فعالیت را انجام دادیم و به این نتیجه رسیدیم تا دیگر نهادها نیز از آن استفاده کنند که در این صورت ولنگاری و موازی کاری رخ نمی‌دهد بلکه فعالیت‌ها هم‌پوشانی می‌شوند و نقاط ضعف هم برطرف خواهند شد.

وی اظهار کرد: تلاش‌های فرهنگی انجام شده بی‌تأثیر نبوده هرچند کمی نامرتبط اجرا شده ولی بالاخره تأثیرش را بر روی جامعه می‌گذارد اما متأسفانه آن تأثیر کلی که بتواند با تهاجم فرهنگی مقابله کند را نداشته و علت این امر هم این است که در کارها آسیب‌شناسی صورت نگرفته و در مورد تأثیر و برد برخی فعالیت‌ها اندیشه‌ایی نشده است.

وی ادامه داد: به‌طور مثال قبل از احداث نمایشگاه قرآن که همه ساله برگزار می‌شود باید یک تفکری باشد که مردم چه نیازهایی دارند و غرفه‌هایی در آن تعبیه شود تا نیازهای مردم را برآورده کند. در صورتی که ما هر سال می‌بینیم غرفه‌ها خیلی عادی و کلیشه‌ایی فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند و نه بخشی به ‌آن افزوده می‌شود و نه برنامه‌ریزی برای آن صورت می‌پذیرد، در این صورت است که برنامه‌های غیرفرهنگی به ما تزریق می‌شود.

معاون بنیاد فرهنگی امامت با اشاره به فعالیت‌های این بنیاد جهت جلوگیری از ولنگاری فرهنگی گفت: رسالت اصلی بنیاد فرهنگی امامت استحکام عقیده امامت در جامعه است. غالب مردم ایران شیعه هستند که یکی از مهم‌ترین اعتقاداتشان، اعتقاد به امر امامت است همچنین امامت یکی از اصول دین ماست و همه به این امر واقف هستند.

این کارشناس مذهبی گفت: اما لازمه بیشتر کردن این شناخت این است که بیشتر به آن بپردازیم زیراکه ما این معرفت را از دوران کودکی از پدر و مادرمان دریافت کردیم و از همان ابتدا درباره این جریان مطالعه‌ایی نداشتیم، کم هستند افرادی که از ابتدا خودشان این مسائل را مطالعه کردند و به شناخت کامل رسیدند.

وی در پایان بیان کرد: در برنامه تلگرام کانالی طراحی کرده‌ایم که در آن به شبهات در رابطه با موضوع امامت پاسخ می‌دهیم، همچنین 14 تابلو با محوریت اقامه امامت، اقامه قرآن است طراحی شده که نشان می‌دهد تا زمانی که امامت اقامه نشود قرآن اقامه نمی‌شود.

زینب رحیمی

captcha