حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین محمدی، مسئول غرفه بنیاد فرهنگی امامت در بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در گفتوگو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ درباره فعالیتهای این بنیاد، بیان کرد: موضوع غرفه امسال اقامه امامت اقامه قرآن بود، زیرا یکی از مهمترین موضوعاتی که در تشیع مورد بحث قرار میگیرد، امامت است که جزء اصول دین ماست و باید نسبت به این موضوع مطالعاتمان را افزایش دهیم.
آموزش معارف اهل بیت(ع) و اعتقاد به امامت رسالت اصلی بنیاد
وی ادامه داد: رسالت اصلی بنیاد امامت آموزش
معارف اهل بیت(ع) و اعتقاد به امامت است؛ خداوند در آیات 67 و 68 سوره
مبارکه مائده میفرماید «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ
وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ
مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ؛ اى پيامبر آنچه از جانب پروردگارت بهسوى تو نازل شده ابلاغ كن و اگر
نكنى پيامش را نرساندهاى و خدا تو را از گزند مردم نگاه مىدارد آرى
خدا گروه كافران را هدايت نمىكند. قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لَسْتُمْ عَلَى شَيْءٍ حَتَّى تُقِيمُوا
التَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِيلَ وَمَا أُنْزِلَ إِلَيْكُمْ مِنْ رَبِّكُمْ
وَلَيَزِيدَنَّ كَثِيرًا مِنْهُمْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ
طُغْيَانًا وَكُفْرًا فَلَا تَأْسَ عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ؛ بگو اى اهل كتاب تا هنگامى كه به تورات و انجيل و آنچه از پروردگارتان بهسوى شما نازل شده است عمل نكردهايد بر هيچ آئين بر حقى نيستيد و قطعا
آنچه از جانب پروردگارت بهسوى تو نازل شده بر طغيان و كفر بسيارى از آنان
خواهد افزود پس بر گروه كافران اندوه مخور».
مسئول غرفه بنیاد فرهنگی امامت اظهار کرد: ما این دو آیه را قرینه هم قرار دادیم و از مفهوم این آیات استفاده کردیم که اگر اقامه امر امامت صورت نگیرد و کسی در جهت اقامه امر امامت تلاش نکند در واقع هیچ کاری را انجام نداده و حتی قرآن را هم اقامه نکرده پس هیچ اعتباری ندارد.
حجتالاسلام محمدی عنوان کرد: اقامه قرآن یعنی دستوراتی که در قرآن به آنها اشاره شده را در جامعه اجرا کنیم؛ حال چه کسی میتواند این دستورات را بدون کم و کاستی در جامعه پیاده کند؟ واضح است وجود مقدس اهل بیت عصمت و طهارت(ع) که میتوانند نسبت به زوایای مختلف قرآن شناخت پیدا کنند و آنها را در جامعه پیاده کنند. کسانی که نسبت به قرآن کریم معرفت و شناخت دارند و مفاهیمی که در آیات و بطن قرآن پنهان است را کشف میکنند زیراکه وجود مقدسشان قرآن ناطق است و نسبت به قرآن علم کامل دارند.
حاکمیت اسلامی را به دست معصوم برسانیم
این کارشناس مذهبی بیان کرد: حال لازمه این امر این است که حکومت و حاکمیت اسلامی را به دست معصوم برسانیم یعنی معصوم بتواند بر مردم حکومت کند تا بتواند احکامی که در قرآن است را اجرا کند؛ برای تحقق این امر باید نسبت به ائمه(ع) و مقام امامتشان در جامعه اسلامی معرفت کسب کنیم و متوجه شویم که تا امام و رهبر مسلمین نباشد قرآن در جامعه اسلامی حاکم و اجرا نخواهد شد، زیرا اگر به این موضوع شناخت پیدا کردیم تلاش میکنیم تا امام را در رأس حکومت اسلامی قرار دهیم و او را به حق خود میرسانیم.
مسئول غرفه بنیاد فرهنگی امامت اظهار کرد: در عبارات داریم تنها حقی از امام که بر گردن مأموم هست این است که امام معصوم را به حاکمیت اسلامی برساند یعنی همان چیزی که ما از امام زمان(عج) انتظار داریم، که ظهور کنند تا حاکمیت اسلامی را در دست گیرند و قیام کنند که قیامشان بر طبق اقامه قرآن کریم است.
وی ادامه داد: بنابراین برای اینکه نشان دهیم
اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در عصر خودشان برای اقامه قرآن تلاش کردهاند ولی
متأسفانه به دلیل اینکه شیعیان زمان آنها را همراهی نکردند، نتوانستند راه را به پایان
برسانند و تمام قرآن را اقامه کنند؛ این مصائب و غریب بودن قرآن و ائمه
اطهار(ع) را در تابلوهایی با موضوعاتی همچون واقعه غدیر و ظهور حضرت مهدی(عج) طراحی و به تصویر کشیدیم که در این دوره از نمایشگاه در معرض دید
عموم قرار گرفت.
مصلی امام(ره)؛ بهترین مکان برای برگزاری نمایشگاه قرآن
حجتالاسلام محمدی در رابطه با مکان برگزاری نمایشگاه گفت: جای حقیقی برپایی نمایشگاه قرآن، مصلی امام خمینی(ره) است و جای دیگری را نمیتوان برای آن در نظر گرفت زیرا این مکان به لحاظ فضای معنوی که دارد متناسب با فعالیت نمایشگاه قرآن است.
وی با اشاره به کوتاه شدن مدت زمان نمایشگاه قرآن امسال، اظهار کرد: متأسفانه زمان نمایشگاه امسال بسیار کوتاه بود؛ خیلی از غرفهداران بر این عقیده بودند که شروع فعالیت نمایشگاه قرآن از روز هفتم ماه مبارک رمضان چندان مناسب نبود و بهتر بود حداقل 10 روز قبل از ماه مبارک رمضان نمایشگاه افتتاح میشد و تا دهم یا پانزدهم ماه مبارک ادامه پیدا میکرد تا هم غرفهداران از کارهای عبادی این ماه غافل نشوند و بتوانند از این فرصت استفاده کنند و هم هموطنانمان از شهرهای دیگر میتوانستند از این فضا استفاده کنند. همچنین ساعات کار نمایشگاه نیز میبایست از 21 تا یک بامداد در نظر گرفته میشد تا مردم بعد از افطار زمان بیشتری برای بازدید داشته باشند.
تلاوت تنها، کافی نیست
حجتالاسلام محمدی در رابطه با شعار این دوره از نمایشگاه، گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند تلاوت تنها، کافی نیست و باید با تفکر و تأمل همراه باشد که لازمه آن انس با قرآن است، اگر با قرآن انس داشته باشیم بهتر میتوانیم در آن تدبر و تفکر کنیم؛ در واقع اگر انس با قرآن نباشد تفکر هم میسر نمیشود.
این کارشناس مذهبی در پایان یادآور شد: انس با قرآن از طریق تلاوت، حفظ و تدبر این کتاب آسمانی ایجاد میشود که در نمایشگاه امسال به تدبر در قرآن توجه بسیاری شده بود. برای تدبر میتوان چنین تعریفی داشت که تدبر در قرآن کریم یعنی اینکه برای فهم و درک معانی آیات باید آنها را کنار هم قرار دهیم زیرا اگر یک آیه را تنها ببینیم ممکن است که مفهوم خاص و جدایی داشته باشد و ما نتوانیم برداشت درستی از آن داشته باشیم بهطور مثال غرفه ما با تلفیق دو آیه از سوره مبارکه مائده یک تدبر جزئی را به تصویر کشید.
زینب رحیمی