به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، دوازدهمین مجمع عمومی اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور روز گذشته، ۲۴ تیرماه آغاز به کار کرد.
این مراسم با حضور جمع کثیری از مدیران مؤسسات سراسر کشور با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید توسط قاری جهانآرا آغاز شد و سپس محمود وند، مدیر مؤسسه مصباح الهدی با اجرای نماهنگی یاد و خاطره شهیدان مدافع حرم را گرامیداشت.
انتخاب هیئت رئیسه مجمع
بنابراین گزارش،در ادامه به انتخاب هیئترئیسه مجمع پرداخته شد و هفت نفر از مدیران به نمایندگانی از مؤسسات در بالای سن قرار گفته و به طرح و بررسی ابهامات جمع پرداختند.
ارائه گزارش عملکرد یکساله
در ادامه، حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با ارائه عملکرد فعالیتهای اتحادیه در چهار محور به ایراد سخنانی در خصوص گزارشات مالی اتحادیه پرداخت.
محمدی افزود: اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با توجه به رسالت خود در خدمت به مؤسسات مردمنهاد قرآنی در یک سال منتهی به مجمع دوازدهم اقدام به برگزاری طرحها و برنامههای مختلف در جهت ترویج فرهنگ انس با قرآن کرده است که میتوان در 4 حوزه سیاستگذاری و تصمیمسازی کلان، امور رسانهای و اطلاعرسانی، فعالیتهای محتوایی و آموزشی، امور اجرایی و عملیاتی سیاستگذاری و تصمیم سازی کلان بیان کرد.
فعالیتهای حوزه اطلاعرسانی و رسانهای
وی اظهار کرد: در حوزه سیاستگذاری و تصمیم سازی کلان به برپایی جلسات هیئتمدیره، جهت تعیین تکلیف وضعیت مؤسسات قرآنی کشور و ایجاد دبیرخانه واحد برای صدور مجوز مؤسسات، جلسات مشورتی متعددی برگزار شد که اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور در سال 94، با حضور مستمر و فعال در جلسات هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی کشور، شرکت در جلسات شورای توسعه فرهنگ قرانی و ایجاد تفاهم با سازمانها میتوان اشاره داشت.
همچنین وی برگزاری نخستین جشنواره رسانههای مکتوب و دیجیتال قرآنی کشور «اتقان»،انتشار ماهنامه خبری اتقان، ارسال پیامکهای اطلاعرسانی و راهاندازی کانال تلگرامی اتحادیه و اینستاگرام را ازجمله فعالیتهای اتحادیه درزمینه رسانه و امور اطلاعرسانی دانست.
فعالیتهای حوزه محتوایی و آموزشی
محمدی در ادامه به ذکر عناوین مهمترین فعالیتهای محتوایی و آموزشی پرداخت و گفت: تولید نرمافزارهای هوشمند تلفن همراه ازجمله اطلس جامع مؤسسات باقابلیت و باهدف در اختیار قرار دادن اطلاعات جامعی از کلیه مؤسسات قرآنی کشور، شامل مختصات نقطههای آنلاین، آدرس دقیق نسبت به محل فرد، زمینه فعالیت، مخاطبین هر مؤسسه، طراحی و تولیدشده است که این نرمافزار قابلیت شناسایی مکان هر فرد با استفاده از GPS ابزارهای هوشمند و گوشیهای موبایل را دار است و همچنین نزدیکترین مؤسسه را با توجه به نوع نیاز مخاطب به فرد معرفی میکند.گنجینه نور، حیات طیبه، از دیگر نرمافزارهای ارائهشده از سوی اتحادیه هستند.
فعالیتهای حوزه سیاستگذاری و تصمیمسازیهای کلان
مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با اشاره به برگزاری نشستهای تخصصی و خبری متعدد در سال ۹۴ گفت: عقدتفاهمنامه با بهزیستی، تفاهمنامه با قوه قضائیه، برگزاری 15 نشستهای تخصصی و پژوهشی با حضور کارشناسان حوزه قرآنی در محل اتحادیه، باهدف بررسی مسائل و مشکلات مؤسسات و جامعه قرآنی، از دیگر اقدامات اتحادیه در سال ۹۴ بوده است.
همچنین وی راهاندازی خانه ایدههای قرآنی با یکی دیگر از فعالیتهای آموزشی مطرح کرد و تصریح کرد: باهدف حمایت از طرحهای مؤسسات، کیفیتبخشی به فعالیتها و بهرهمندی همه فعالان و مؤسسات قرآنی، در راستای ایجاد بستر جمعآوری، پایش و کارشناسی ایدهها و طرحهای قرآنی در کشور و حمایت از طرحهای مهم و ناب ملی، اقدام به راهاندازی خانه ایدههای قرآنی کشور و دریافت طرحهای فاخر قرآنی مؤسسات کرده است. همچنین شناسایی، طبقهبندی و ارزیابی مؤسسات در طرح ملی میزان و طرح ملی تقرب و رحله از دیگر برنامههای برگزارشده توسط اتحادیه بوده است که طرح ملی رحله سال جاری دیگر توسط اتحادیه برگزار نشده و حجتالاسلام شاهسونی خود مجری این طرح بودهاند.
وی در خصوص برپایی برنامههای فوقالعادهای که توسط اتحادیه تشکلهای قرآن اجراشده است اظهار داشت: برپای اردوهای جهادی به جهت کمک به مؤسسات در مناطق محروم و برپایی مراسم و محافل قرآنی در پیادهروی اربعین از دیگر فعالیتهای این مؤسسه بوده است.
ارائه ترازنامه مالی
همچنین محمدی به پیوستن بیش از ۱۰۰ مؤسسه به اتحادیه خبر داد و گفت: بیمه تکمیلی فعالان قرآنی، و ارائه خدمات قرضالحسنه و تسهیلات ویژه به مؤسسات قرآنی ازجمله برنامههایی بوده است از در امور اجرایی و عملیاتی اتحادیه برگزار شده است.
همچنین در پایان مدیرعامل اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت گزارشی از هزینه کرد اعتبارات بهصورت جزئی به مدیران مؤسسات عرضه کرد.
ادغام قدرت چانهزنی را افزایش میدهد
در ادامه جلسه،سید علی سرابی رییس هیئتمدیره اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور با ارائه گزارش عملکرد نحوه و چگونگی روند رسیدن به ادغام به دو اتحادیه پرداخت و به سؤالات مدیران پاسخ داد.
در همین خصوص سرابی در پاسخ به سؤالی مبنی بر چرایی عدم تعیین هیئتمدیره جدید گفت: در همان مجمع قبل نیز مصوب شد که تا مجمع بعدی اگر مقدمات ادغام تصویب انجام داده شد نیازی به رأیگیری و انتخابات هیئتمدیره جدید نخواهد بود که در حال حاضر نیز هیئت مؤسس و اساسنامه آن تشکیلشده است.
قائم مقام شورای عالی قرآن در خصوص مزایای ادغام تأکید کرد: ادغام قدرت چانهزنی مطالبات جامعه قرآنی را بیشتر میکند چراکه دیگر همگی زیر یک پرچم هستند و در یک سمت حرکت میکنند و هر دو دستگاه وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات بههیچعنوان نمیتوانند از زیر بار مسئولیتهای خود شانه خالی کرده و دوگانگی و رقابت که به ضرر مؤسسات قرآنی است نیز از بین میرود.
در پایان آقایان حسین اجرایی، عضو هیئتمدیره اتحادیه کشوری، حمزه لو، مدیرعامل اتحادیه استان هرمزگان، حمیدرضا ملکوتیان، عضو هیئتمدیره اتحادیه کشوری،حجتالاسلام برزگر عضو هیئتمدیره اتحادیه، حجتالاسلام مطهریان عضو هیئتمدیره اتحادیه، نسرین زادمهر مدیرعامل مؤسسه شکوفههای انتظار، لیلا صندوقی مدیر مؤسسه اعجاز القرآن کرمانشاه و تنی چند از مدیران مؤسسات دیگر به بیان نقطه نظرات خود در خصوص مسائل و مشکلات اتحادیه و مؤسسه پرداختند.
گفتنی است، در خاتمه این همایش هیئت مدیره فعلی اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور تا زمان به نتیجه رسیده موضوع ادغام اتحادیه ها در سمت خود ابقا شدند.