به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، پاریس، شارلی ابدو و حال نیس؛ گویی قرار است تروریستها یکی پس از دیگری فرانسه را درنوردند و هر روز پیکر اروپا را به لرزه درآورند.
فرانسه یکی از کشورهای عضو ناتو است که از دو سو درگیر وضعیت وخیم خاورمیانه شده است؛ از یک سو با نگاه به آمارهای اعلام شده، فرانسه بیشترین عضو را در میان اعضای داعش دارد و از سوی دیگر حضور نظامی فرانسه در میان گروه موسوم به ائتلاف علیه داعش قابل توجه است.
حال اگر بخواهیم اقدامات تروریستی اخیر را پاسخ به کشته شدن افرادی همچون ابوعمر شیشانی، وزیر جنگ داعش بدانیم و یا بازگشت داعشیان فرانسوی به موطن خود و میل شدیدی که به کشتار مردم بیگناه پیدا کردهاند؛ به هر حال مردم اروپا به ویژه فرانسه پس از آشفتگی شدید خاورمیانه نتوانستند از تروریسم خودساخته مصون بمانند و گاه و بیگاه طعم تلخ ثمره اقدامات مداخلهجویانه خود را میچشند.
با این حال فرانسه از نظر بافت سیاسی و اجتماعی نیز بستری برای وقوع چنین فجایعی است؛ هر چند فرانسه جزء کشورهای پیشرفته و عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد است، اما به دلیل فاصله طبقاتی و دیدگاههای نژادپرستی در این کشور و اعمال محدودیتها برای اقلیتهای مذهبی به ویژه مسلمانان، زمینه برای وقوع جنایاتی از این دست نسبت به سایر کشورهای اروپایی فراهمتر است.
حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با ایکنا در این رابطه اظهار کرد: اقداماتی که در فرانسه رخ میدهد، به سابقه تاریخی ظلمهایی برمیگردد که در حق برخی افراد در نظام نژادپرستی این کشور اتفاق افتاده است.
وی افزود: در این کشور به افرادی که هویت فرانسوی ندارند به عنوان عناصر خارجی نگاه شد و یا به اقلیتهای مذهبی مثل مسلمانها ظلم مضاعفی شکل گرفت و همین عوامل مسیر را برای ظهور و بروز گروههای تروریستی در فرانسه فراهم کرد؛ همچنین نباید سیاستهای حمایتی فرانسه از گروههای تروریستی مانند منافقین را نیز نادیده گرفت.
کنعانیمقدم تصریح کرد: دولتی که بر اساس نژادپرستی، ظلم و تعدی و حمایت از گروههای تروریستی سیاستهای خود را پیش میبرد، بدیهی است که باید منتظر چنین اتفاقاتی باشد و به نظر میرسد که جریانهای اخیر در فرانسه آتش زیر خاکستری است که ممکن است در آینده دامنگیر سایر کشورهای اروپایی شود.
وی با اشاره به تصمیم دولت فرانسه مبنی بر افزایش نیروهای نظامی خود در خاورمیانه برای اقدامات تلافیجویانه گفت: فرانسه به خاطر اینکه تابع سیاستهای آمریکاست چارهای غیر از این ندارد که به فرمان ایالات متحده تجهیزات نظامی خود را در اختیار این کشور قرار دهد.
کنعانیمقدم افزود: سیاست آمریکا نیز بر این اصل استوار است که برای تحکیم جایگاه خود در نقاط مختلف جهان با جنگافروزی و کشاندن دیگر کشورها به میدان کارزار و صرف هزینههای کلان نظامی به اهداف خود دست پیدا کند، اما فرانسه باید بداند با اعزام ناوگان و نیروی نظامی به خاورمیانه نمیتوان با تروریسمی که در فرانسه شکل گرفته و تقویت شده مقابله کرد.